SPORT — 17 septembrie 2014 at 18:35

In Giulesti a fost ca la Cardiff

by

Liga Tractoristilor este lux in comparatie cu Liga Nationala de handbal masculin. Partida dintre Universitar Suceava si Dinamo Bucuresti nu s-a disputat din cauza faptului ca formatia gazda nu a putut asigura asistenta medicala. Asa ceva nu se mai intampla nici macar la Budesti, in Categoria Remorca, acolo unde Costica Sima obisnuia sa fie medic, delegat, antrenor, jucator si moasa comunala.
HC Dunarea Calarasi a reusit un rezultat mare astazi, impunandu-se in deplasare, in fata celor de la CSM Bucuresti, cu 35-32. Victoria este cat se poate de pretioasa, mai ales ca ea a fost obtinuta la capatul unui joc in care fluiericii buzoieni Baducu si Voicu au favorizat formatia din Capitala intr-un mod care i-ar face invidiosi pana si pe Mirel Anghel sau Ion Fenghea. Calarasenii au trait o dupa-amiaza minunata. Au avut parte de un meci cu multa tensiune, au crezut ca totul se naruie in momentul in care arbitrii au fluierat miseleste, dar au plecat catre case fericiti. A fost o partida cu multa incarcatura, asemanatoarea cu cea traita de romani in 1993, cu ocazia jocului de la Cardiff, dintre Tara Galilor si Romania, scor 1-2.
Meciul a fost unul echilibrat pana spre finalul primei reprize, cand ratarile lui Tsap si prestatia brigazii de arbitrii au facut ca bucurestenii sa conduca la pauza cu doua goluri diferenta. Partea a doua a jocului a inceput prost pentru Dunarea, care a fost condusa chiar si cu patru goluri. Oleg Kumogorodsky a fost eliminat pentru a treia oara si a primit cartonasul rosu in minutul 41 si ceva s-a rascolit in orgoliul handbalistilor antrenati de catre Aihan Omer.
De la 23-20 pentru CSM Bucuresti, Dunarea a punctat de patru ori la rand prin Mitrea, de doua ori, Sania si Saulescu si a trecut la conducerea jocului. A urmat o goana nebuna a adversarului dupa egalare, insa Omer a stiut cum sa isi dirijeze echipa, iar finalul a fost unul de vis. Fondul sonor din Sala Rapid a fost dominat de catre cei 20 de calaraseni care au scandat „Calarasi! Calarasi” in momentele in care echipa lor favorita s-a dezlantuit si s-a distantat chiar si la patru goluri pe tabela de marcaj.
S-a incheiat 35-32 pentru Dunarea Calarasi, iar la final handbalistii de pe Borcea au sarbatorit victoria impreuna cu suporterii. Iulian Andrei a avut un rol esential in partida de astazi. A inceput jocul pe banca, insa a fost introdus la timp, reusind sa inchida poarta mai bine ca niciodata. Portarul calarasean a fost omul meciul, insa nu trebuie trecuta cu vederea nici evoluatia lui Alin Sania, marcator a 10 goluri.
Dunarea: Braznik, Andrei – Tsap, Zacaciurin (2), Saulescu (4), Nicolae, Mateas, Gavriloaia (4), Sania (10), Mitrea (4), Soldanescu, Bulov (4), Kumogorodsky (4), Gurkovsky (3). Antrenor: Aihan Omer.

Comments are closed.