SPORT — 4 septembrie 2014 at 09:16

"Nu ne putem bate joc de Vyzhbovsky"

by

HC Dunarea Calarasi a debutat cu o victorie istorica in Liga Nationala. La succesul cu HCM Constanta, scor 32-30, antrenorul Aihan Omer nu a contat pe serviciile lui Yan Vyzhbovsky. Ucraineanul in varsta de 37 de ani nu se numara printre jucatorii pe care clubul condus de catre Ion Dumitru i-a transferat in aceasta vara de la CSM Calarasi.
yan
Ioan Bota, directorul executiv al clubului calarasean, a explicat situatia conducatorului de joc ce a sosit pe Borcea in vara anului trecut. „Vyzhbovsky se afla de zece ani in Romania, dar nu are cetatenie romana. Ca urmare, este considerat jucator strain, iar pentru transferul sau noi trebuie sa platim 5.000 de euro. In aceste conditii, nu-l mai putem angaja ca jucator, dar dorim sa-l tinem pe langa echipa. Nu ne putem bate joc de Vyzhbovsky pentru ca are o situatie mai delicata. El este din Lugansk, oras aflat la granita dintre Ucraina si Rusia, unde este razboi. Va ramane la Calarasi pana cand o sa-si gaseasca alt angajament”, a declarat oficialul calarasean.
In vara acestui an, HC Dunarea Calarasi a transferat patru jucatori din Ucraina. Acestia sunt Vadim Braznik (portar), Oleg Kugomorodsky (inter dreapta), Mihail Tsap (centru) si Pavlo Gyrkovsky (pivot). Yan Vyzhbovsky a aflat ca exista posibilitatea de a se renunta la serviciile sale, insa pentru a nu se ajunge in aceasta situatie a fost de acord sa renunte la 5.000 de euro, suma ce ar fi trebuit sa o incaseze pentru promovarea in Liga Nationala.
Tot cate 5.000 de euro solicita si Adrian Tucanu si Eremia Paraianu din partea Clubului Sportiv Municipal pentru performanta reusita la Sebes. Deocamdata, Federatia Romana de Handbal inca nu a solutionat memoriul celor doi handbalisti, dar CSM Calarasi se apara invocand o ordonanta aparuta in toamna anului trecut prin care structurile sportive apartinand Ministerului Tineretului si Sportului nu mai au voie sa acorde premieri.
Situatia lui Yan Vyzhbovsky ramane in continuare incurcata. Jucatorul a gandit corect atunci cand a fost dispus ca din prima de 5.000 de euro sa-si plateasca taxa de transfer, insa conducatorii clubului calarasean nu au fost de aceeasi parere. Handbalistul se afla in Calarasi impreuna cu sotia si cele doua fete ale sale. Mama si bunica lui Vyzhbovsky au parasit orasul Lugansk si s-au refugiat la o ruda din Kiev. Casa bunicii a fost distrusa de un bombardament al separatistilor pro-rusi.
Potrivit www.arenamedia.ro, Yan a primit din partea HC Dunarea Calarasi propunerea de a fi „secundul” lui Aihan Omer, insa handbalistul a refuzat acest post din cauza salariului de 500 de euro care i-a fost promis. Cei patru jucatori ucraineni existenti acum la echipa nu vorbesc engleza, astfel ca tehnicianul este nevoit sa comunice cu acestia prin intermediul lui Vyzhbovsky. In cazul in care handbalistul in varsta de 37 de ani va pleca de la Calarasi, rolul de translator va fi preluat de Anatolin Bulov, vorbitor de limba rusa.
Indepartarea lui Yan Vyzhbovsky de orasul de pe Borcea si intoarcerea sa intr-o Ucraina aflata in plin razboi civil ar reprezenta o adevarata crima la adresa familiei handbalistului. Deocamdata jucatorul este la Calarasi, chiar daca situatia sa este incerta. Ca orice slav, ucraineanul stie sa fie umil si a cautat sa-si rezolve problema pe forte proprii, nu a incercat niciodata sa fie conflictual, iar acum se roaga ca cineva sa ii intinda o mana de ajutor.

Comments are closed.