SPORT — 30 august 2014 at 18:36

Un trio formidabil

by

FC Dunarea Calarasi a debutat cu dreptul in Liga a 3-a, insa victoria obtinuta astazi pe Stadionul Regie din Capitala, in fata celor de la Viitorul Domnesti, i-a dat mari batai de cap antrenorului Ion Rauta, care a urmarit jocul din tribuna din cauza unei suspendari. Insa nici un succes nu se obtine fara transpiratie si nici o biruinta nu te bucura daca nu exista macar un stropt de dramatism.
Din capul locului trebuie facuta prezentarea adversarului. Pentru Viitorul Domnesti evolueaza fosti juniori ai Sportului Studentesc. Practic, FC Dunarea a avut in fata o grupa de copii lipsiti de experienta, dar care pot pune probleme oricarui adversar din Seria C2. Meciul a fost greu pentru calaraseni nu din cauza echipei lui Virgil Andronache ci pentru ca elevii lui Ion Rauta nu au tratat jocul cu seriozitate.
Scorul a fost deschis de catre Mircea Stefan, in Mircea Stefan in minutul 36 si tot el a fost aproape de a dubla avantajul cateva secvente mai tarziu, cand a reluat spectaculos, cu capul, putin pe langa poarta adversa. Pana la pauza, FC Dunarea a mai irosit o ocazie prin Marian Botea. Fundasul stanga a scapat pe contraatac, dar a sutat slab si portarul gazdelor a retinut fara probleme.
In partea a doua a jocului, tot calarasenii au dominat, dar Mircea Stefan a ratat doua ocazii monumentale, in vreme ce Viitorul Domnesti a fructificat un atac fulgerator, profitand de somnul profund al fundasilor lui Ion Rauta. La 1-1, tehnicianul Calarasiului i-a scos pe Valentin Andrei si Marin Tudor, cei mai slabi de pe teren, si i-a aruncat in lupta pe Super Mario Serban si Ionut Tenea. Imediat, jocul echipei s-a schimbat si Dunarea a intrat din nou in avantaj. Victor Petre a finalizat la capatul unei actiuni la care au mai participat Botea si Serban. Tabela a fost inchisa de catre Serban in minutul 90.
Echipa de acum a Calarasiului nu arata rau, insa unii dintre jucatori parca nu vor sa joace fotbal. In linia defensiva, singurul care da incredere este Bumbac. La mijloc, Silviu Matei degeaba recupereaza baloanele daca Victor Petre sau mijlocasii lateral se ascund dupa adversar. Victor Petre a facut un joc slab in Regie, dar si-a spalat toate pacatele prin executia de la golul de 2-1. Oricare alt calarasean s-ar fi aflat acolo nu ar fi sutat la coltul scurt. In acest moment, Dunarea se bazeaza tot pe Serban, Mircea Stefan si Victor Petre, un trio formidabil al fotbalului calarasean. Venirea lui Bumbac reprezinta un mare plus pentru echipa, este cu o clasa peste tot coechipierii sai, dar cu numai patru jucatori de camp capabili sa faca diferenta, Calarasiului nu poate emite pretentii la promovare. Astazi, jucatorii de pe benzi au fost lemn. Tudor si Botea sunt jucatori cu experienta, in vreme ce Kanda si Andrei au viteza. Cu toate acestea, s-a creat o singura data superioritate datorita acestor calitati, iar acest lucru s-a intamplat la reusita lui Victor Petre.
Dunarea: Popa 6 – Tudor 4 (’70 Tenea 6), M. Popescu 5, Bumbac 6, Botea 6 – Kanda 5, Matei 6, Petre 6, Andrei 4 (’70 Serban 7)- Stanciu 5 (’65 Stavila 5), Stefan 6. Antrenor: Ion Rauta.
CS Tunari – Metaloglobus 4-2
Ilin (13), Panait (15), Iosofache (17), G. Anghel (90+5) / Robu (4), S. Rotaru (87)
Înainte Modelu – Viitorul Axintele 2-2
Mitrea (6), Huzuneanu (67) / Luca (30, 48)
Metalosport Galaţi – Callatis 20122-1
D. Sandu (82, 88) / Erd. Cogali (32)
Delta Dobrogea – Gloria Popeşti Leordeni 3-1
Chelaru (6, 61), Butoi (67) / Romanescu (11)
Oţelul II Galaţi – Juventus Bucureşti0-1
(Arnăutu 22)
Viitorul Domneşti – Dunărea Călăraşi 1-3
Vl. Bărbulescu (68) / M. Ştefan (36), V. Petre (75), M. Şerban (90)
Voinţa Snagov – Dinamo II   2-1
Anton (30), I. Mihai (75) / M. Petre (87)

Comments are closed.