SPORT — 28 august 2014 at 09:53

Steaua vrea sa termine in primele sase

by

Echipa masculină de handbal CSA Steaua Bucuresti, locul 8 în sezonul trecut al Ligii Nationale, şi-a propus pentru noul sezon o clasare pe locurile 4-6 şi s-a intarit cu mai multi jucatori pentru atingerea acestui obiectiv, inclusiv spaniolul Rodrigo Salinas Munoz, cubanezul Guillermo Corzo Gomez si pivotul Eremia Paraianu.

Managerul echipei, Andrei Cian, a prezentat obiectivul echipei pentru sezonul 2014/2015 al Ligii Nationale cu prilejul unei conferinţe de presă: ”Încercăm un obiectiv mai îndrăznet în acest an. Mi se pare normal după ce anul trecut am intrat în primele 8 să ridicăm un pic ştacheta. Anul acesta vom încerca să intrăm în primul rând în play-off, locurile 1-8, şi apoi să atingem unul dintre locurile 4-6. Poate e un obiectiv îndrăzneţ, suntem la început, când toate echipele îsi fixează obiective mai performante, dar va depinde şi de noile achizitii şi de cum vom strânge acest grup nou. Avem şi multi jucători tineri”. 

Antrenorul Viorel Mazilu, care a semnat un contract pe 5 ani cu CSA Steaua Bucuresti, a adăugat că echipa se va bate pentru victorie în toate meciurile: ”Sunt jucătorii pe care mi i-am dorit, mi i-au adus. Mai avem în obiectiv aducerea a 2 jucători, dar suntem încă în tratative. Cred că am o echipă de valoare, care îşi doreşte să facă performantă. Ar mai trebui însă să lucrez la mentalitate, pentru că jucătorii români nu sunt obişnuiti cu performanta. Am avut 4 sezoane în spate în care nu am mai câştigat campionat, cupă, nu am mai jucat în cupele europene, şi acum încercăm pe un proiect pe 5 ani să aducem clubul pe o linie constantă şi să abordăm totul cu foarte multă seriozitate. Si eu sunt la început, încerc să mă documentez, să caut locuri lucruri noi pentru ca jucătorul va face cu plăcere şi să ştie ce să lucreze. Voi trata fiecare meci la victorie, indiferent că jucăm acasă sau în deplasare. Imi doresc să iau campionatul, dar nu ştiu ce se va întâmpla, însă ceea ce pot spune este că echipa va da totul pe teren”.

Chilianul Rodrigo Salinas, 25 ani, anul trecut al doilea inter dreapta al campionatului spaniol cu 130 goluri la Granollers, alături de interul cubanezul Guillermo Corzo Gomez, 34 ani, de la Valladolid, sunt jucătorii de la care CSA Steaua aşteaptă să facă diferenta, alături de veteranul pivot Rică Pârâianu, 39 ani, de la care se aşteaptă un aport important pe postul de pivot şi în apărare. Alături de aceştia au mai sosit în Ghencea 3 jucători tineri: extremele dreapta Ionut Nistor si Adrian Macovei de la centrul de excelentă Sighişoara, şi Vlad Vlădut, extreme stânga.

Steaua va avea în următoarele 2 sezoane un nou sponsor tehnic, brandul Masita, care va asigura echipamentul de joc. ”Din acest sezon avem un nou sponsor tehnic, care ne va furniza echipament pentru doua sezoane de acum înainte. Este vorba atât de echipament de joc, cât si de pregătire şi de prezentare. Este exact cum ne-am dorit noi, cu specificatiile şi nevoile noastre”, a spus Andrei Cian. Cele doua echipamente ale Stelei pentru acest sezon sunt tricou albastru cu dungi orizontale subtiri albe si rosii şi sort rosu, si respectiv tricou alb, cu dungi verticale groase rosu si albastru si sort alb.

Comments are closed.