Special — 26 august 2014 at 09:34

Dunarea cu trei brate

by

Fotbalul este facut pentru sentimentali, iar cine nu simte asta traieste degeaba. Regula este valabila de la Liga Campionilor pana la Liga Tractoristilor si poate chiar mai jos. Calarasiul si fotbalul sau local nu este nici mai breaz si nici mai cocosat decat cel din alte parti. Totul depinde doar de ceea ce vor oamenii sa vada si cum vor sa vada. Fotbalul e simplu. Se joaca pe goluri si dupa reguli. Daca ne uitam cu incrancenare, fotbalul o sa ni se para mereu urat. Cand privim cu detasare, Liga Tractoristilor este o bijuterie.
Lasati-i sa greseasca! Lasati-i sa le faca primarul echipa! Lasati-i sa arbitreze! Lasati-i sa se pregateasca pentru Liga Tractoristilor. Lasati-i, sunt tractoristi! Se spune ca nu se poate face performanta fara presiune. Problema Calarasiului este ca nimeni nu suporta presiunea si pentru a scapa de ea a ales sa renunte la performanta. Foarte bine. De acum vorbim doar de lucruri vesele. Totul o sa fie flower power, dar cei care au ales asta sa nu guite cand o sa iasa cu scandal. Au preferat sa fie lasi cand au avut ocazia sa ia o decizie, atunci trebuie sa suporte consecintele.
Echipa de fotbal a Dunarii are nevoie de mai multa atentie. Cea de futsal este pe cale sa fie aleasa cea mai populara din judet. Handbalul este si el pe val. Ca urmare, Liga Tractoristilor trebuie sa isi schimbe statusul pentru a beneficia din nou de atentie. Idolii calarasenilor nu sunt in campionatul judetean, asa ca lumea trebuie sa ii cunoasca mai bine. La Calarasi s-au dat peste cap ierarhiile pentru o vreme. Acum situatia pare sa se schimbe, iar oamenii merita sa stie cum se va intampla asta. Cine nu vrea sa arate altfel, o sa ramana in cutia uitarii. S-au facut greseli si se vor mai face. Important este ca toata lumea sa invete ceva din ele. Cel mai frumos lucru in viata este sa te exprimi liber. Cei mai multi o fac cu picioare si foarte putin cu capul.
Dunarea o sa redevina un brand daca ne gandim la transferurile din aceasta vara si la seriozitatea lui Rauta. Handbalul a dat lovitura prin venirea lui Aihan Omer, un antrenor cu o carte de vizita cum nu mai gasesti in Liga Nationala. De acum inainte, pe Borcea se va face performanta. Orasul e inca scaldat de razele solare, iar calarasenii trebuie sa zambeasca. Sportul uneste destine, aduce bucurie si doar cine nu se pricepe nu accepta infrangerile sau criticile. Dunarea, cu toate cele trei brate ale sale – futsal, fotbal, handbal – are nevoie ca scaunele din tribune sa fie ocupate in numar cat mai mare. Asta inseamna sprijin pentru cei din teren si audiente mari pentru cei care isi doresc sa nasca idoli.
Interesul este acelasi pentru toti, important este ca tot mai multi sa inteleaga. Calarasenii cunosc lucrul acesta si vor ca sportul sa le aduca bucurii. E ultima lor picatura de fericire, una suficient de mare incat poate sa indulceasca orice pahar plin cu amaraciune. Sportul calarasean are multe particularitati din care se pot face bani, nu doar ulcere si ciroze. Asta pentru ca sunt unii gata ca sa dea bani numai sa nu vada vreun meci din Liga Tractoristilor. Din campionatul judetean nu si-a cumparat nimeni vreo vila, nici macar o garsoniera, dar adevarul este ca oamenii curajosi nu se tem de solutiile radicale. Fotbalul calarasean intampina si el dificultati, ca orice produs fabricat in Romania, din cauza sistemului. Invingatori ies doar cei care vor sa schimbe ceva si, din pacate, acestia sunt foarte putini si nu vor sa se arate.

No Comments

  1. florian costel

    …tare…..bine bine…..!!!!