SPORT — 11 august 2014 at 10:09

Calarasiul se vede la Eurosport

by

Atletul Marian Campeanu va debuta maine la Campionatul European de Atletism care va incepe la Zurich, in Elvetia. Sportivul legitimat la CSM Calarasi va concura in calificari in proba de 100 de metri. Campeanu mai face parte si de stafeta de 4 x 100 de metri. Nu trebuie sa ne asteptam la o medalie din partea alergatorului aflat sub contract cu gruparea de pe Borcea, insa prezenta sa le „europene” trebuie apreciata si rasplatita din moment ce aceasta intrecere va fi transmisa in direct in 59 de tari din Europa de catre canalul Eurosport.
Cea de-a 22-a editie a Campionatelor Europene de atletism in aer liber se desfasoara, de marti pana duminică, pe legendarul Stadion Letzigrund din Zurich, cu participarea a 1.439 de sportivi, din 50 de ţări, dintre care 24 de români, la jumătatea ciclului dintre JO de la Londra si cele din 2016, de la Rio de Janeiro.
Atletii romani au făcut deplasarea in metropola elvetiana inca de ieri, in prima zi urmand sa intre in concurs, alaturi de Marian Campeanu, alti sase sase sportivi. Este vorba despre Andrei Gag, la aruncarea greutătii, dimineata, la ora 11:52, in calificari, unde va incerca sa prinda un loc pentru finala programata in aceeasi seara, in a doua reuniune. Tot in reuniunea inaugurala, de maine, vor mai concura in calificari Andreea Ograzeanu (ora 12:42, serii la 100 m) si triplusaltistul Marian Oprea (calificari ora 14:12, finala – joi, de la ora 21:10), in timp ce seara vor intra in competitie Bianca Razor si Adelina Pastor, in seriile probei de 400 m, si saritoarele în lungime Alina Rotaru si Cornelia Deiac, in calificarile probei. Catalin Campeanu va concura tot in reunirea programata la lasarea intunericului.  

Organizatorii anunta, pe site-ul oficial al Europenelor, un prim record al competitiei: acoperirea mediatica va fi una fara precedent, nu mai putin de 1.180 de ore, dintre care 1.113 in direct, fiind prevazute de European Broadcasting Union pentru transmisii de la Zurich. Principalul post care va efectua transmisii este canalul Pan-European Eurosport, cu transmisii live in 59 de tari si teritorii (inclusiv in Romania, unde marti sunt prevazute transmisii directe de la ora 11:00 si 18:00, incepand de miercuri seara fiind implicata si televiziunea publica, prin TVR 2 si TVR HD). In afara Europei, mai multe tari vor viziona intrecerile prin Eurosport Asia.

Comments are closed.