SPORT — 24 iulie 2014 at 09:25

"Baciu va merge la Rio de Janeiro"

by

CSM Calarasi a obtinut cinci medalii de aur la Campionatul National de Atletism care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute la Pitesti. Marian Campeanu, de doua ori, Denisa Pistol, tot de doua ori, si Alexandru Baciu au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului. Nici unul dintre cei trei sportivi nu sunt nascuti la Calarasi.
Baciu este bacauan, dar locuieste in orasul de pe Borcea din 2010, acolo unde se pregateste patru luni pe an, adica exact atunci cand nu este in pregatire cu lotul national. „El are dubla legitimare, la Rapid si la CSM Calarasi. Nu a mai fost platit de cinci luni de zile, motiv pentru care am fost nevoiti sa il legitimam si la CS Rapid Bucuresi”, a declarat Virgil Costache, antrenorul sectiei de atletism a Clubului Sportiv Municipal. Acesta are un pronostic foarte optimist cu privire la viitorul campionului national la triplu salt. „Este unul dintre primii 10 sportivi din Europa la triplu salt. A venit pe locul 5 la Campionatul European din 2011 si pe locul 6 la Campionatul European din 2013. Baciu, in proportie de 90%, se va califica la Jocurile Olimpice de vara, din 2016, de la Rio de Janeiro”, sustine Costache.
Bucuresteanca Denisa Pistol este din 2008 la CSM Calarasi, dar se afla in dubla legitimare cu CSM Bucuresti. Gruparea sa de baza este cea de pe malul Borcei. La Pitesti, atleta a devenit campioana Romaniei atat la senioare, cat si la tineret, in proba de saritura cu prajina. Costache explica cum este posibil ca un club dintr-un oras unde nu exista nici o prajina domina de doi ani intrecerile interne. „Am cumparat in 2011 o prajina cu care am castigat doua titluri nationale, prin Denisa Pistol si Ana-Maria Antonenco. Ambele sportive sunt legitimate la CSM Calarasi. Prajina pe care am cumparat-o in 2011 s-a uzat si am cerut celor de la Federatia Romana de Atletism sa ne cumpere alta, iar ei ne-au cumparat 24 de prajini. Astfel, de doi ani de zile, CSM Calarasi domina intrecerile interne la saritura cu prajina”.
Virgil Costache locuieste in Bucuresti, acolo unde se pregatesc si sportivii de la CSM Calarasi care au participat la Campionatul National de Atletism de la Pitesti. „Eu am domiciliat in Calarasi si am ajutat CSS Calarasi sa obtina rezultate pe care nu le-a mai obtinut niciodata in ultimii 20 de ani. Eu sunt din 2004 la CSM Calarasi. M-am detasat acolo si am locuit acolo pentru ca mi-am dorit ca sportivii pe care ii pregateam si erau la finalul junioratului sa isi poata continua cariera la Calarasi. Eu nu fac politica, dar trebuie sa spun ca pe mine Nicolae Dragu, fostul primar, m-a adus la Calarasi. A facut pentru noi o pista cu tartan pe care ne pregatim atunci cand avem nevoie. Nu stiu cum a fost ca om politic, dar eu am gasit intelegere din partea omului Dragu. A trebuie sa ma intorc in Bucuresti pentru ca sportivii mei au fost convocati la loturile nationale si trebuie sa ma ocup de pregatirea lor in Capitala”.

Comments are closed.