SPORT — 17 iulie 2014 at 13:23

Silenzio stampa la Calarasi

by

Formatia antrenata de catre Sabin Dacau trage tare pentru ca sectia de handbal a Clubului Sportiv Municipal sa ajunga cat mai repede la Handbal Club Dunarea 2014. Noul club care va reprezenta Calarasiul in Liga Nationala va beneficia de finantare din partea autoritatilor locale, insa cei care se ocupa in acest moment de echipa se comporta ca adevarati patroni pe bani publici. Handbalul calarasean apartine celor care il platesc, adica oamenilor de rand din Calarasi.
Locuitorii orasului de pe Borcea nu vor sa stie care sunt salariile jucatorilor pentru ca ar insemna sa aglomereze Sectia de Cardiologie de la Spitalul Judetean daca ar afla cu cat sunt platiti handbalistii lui Sabin Dacau. Pentru ca din banii pe care ii plateste ca impozite si taxe locale este finantata echipa de handbal, calaraseanul de rand are pretentia sa stie care sunt jucatorii ce au fost transferati in aceasta vara, cine va conduce clubul si care vor fi meciurile de pregatire. Lucruri simple si decente, dar pe care „secundu” Ioan Bota nu vrea sa le inteleaga.
Moralul jucatorilor continua sa fie scazut. Handbalistii se plang in continuare ca echipa nu este suficient de bine organizata pentru a face fata rigorilor din Liga Nationala. Singurul care incearca sa ii faca pe elevii lui Sabin Dacau sa gandeasca pozitiv este primarul Daniel Dragulin, cel care va continua sa fie principaul suporter al lui Sania & Co si dupa ce a fost trecut in linia a doua de catre conducerea judeteana de partid. In schimb, Ioan Bota – omul de legatura dintre vestiar si conducerea HC Dunarea 2014 Calarasi – ii exaspereaza pe handbalisti prin „opacitatea” de care da dovada atunci cand este intrebat despre viitorul clubului de pe Borcea.
In acest moment, HC Dunarea 2014 Calarasi nu are certificatul de identitate sportiva, motiv pentru care se poate spune ca nu exista. In schimb, Bota le-a interzis handbalistilor aflati sub contract cu CSM Calarasi sa mai dialogheze cu presa, in caz contrar urmand a fi aspru sanctionati de catre conducerea clubului. Practic, jucatorii de la un club cu care au un angajament ferm s-au vazut amenintati de catre o grupare cu care nu doar ca nu au semnat vreo intelegere scrisa, dar care nici macar nu exista. Cum este posibil asa ceva? Simplu. Vorbim despre Calarasi.
Masura „secundului” a venit dupa ce am dezvaluit ca munca sa in Divizia A a presupus prezenta la finalul sedintelor de pregatire pentru ca handbalistii sa semneze pentru apa plata pe care au consumat-o. In acest moment, Ioan Bota este singura persoana abilitata sa dea informatii despre echipa de handbal. Din pacate, tehnicianul care i-a descoperit, printre altii, pe Marius Mocanu, Laurentiu Dinescu si George Selaru, nu este de gasit la telefonul mobil, motiv pentru care informatiile despre ceea ce se intampla in vestiar vor ajunge sa fie facute publice tot cu ajutorul unor surse. Unele care nu vor fi deloc pe placul lui Bota, antrenorul cu care CSS Calarasi a devenita vicecampioana nationala la „juniori mari” in 2013.
Este pacat ca un tehnician cu har ajunge acum, la batranete, sa-si piarda din popularitate pentru ca nu doreste ca opinia publica, omul de rand, calarasean care ii plateste pe handbalisti, sa fie la curent cu ceea ce se intampla la echipa, indiferent ca aceasta se numeste CSM Calarasi sau HC Dunarea 2014 Calarasi. Ambele grupari reprezinta ceva in sportul romanesc si nu ar fi ajuns la acest statut fara sprijinul suporterilor.
Calarasenii nu privesc handbalul ca pe o piesa de teatru, ci traiesc fiecare meci la intensitate de infarct. Dialogul cu publicul trebuie sa fie consistent, altfel vom avea o sala mai mult goala la jocurile din Liga Nationala si voci tot mai puternice care vor contesta proiectul handbalistic. Nimeni nu vrea pieile jucatorilor ca sa le puna-n bat si sa le fluture in locul steagurilor cu insemnele clubului. Nimeni isi doreste sa nascoceasca ca vreun handbalist si colegul lui de camera isi pierd noptile imbatandu-se si drogandu-se si ca ar alcatui un cuplu homosexual. Asa ceva nu intereseaza pe nimeni.
Handbalistii au nevoie de spectatori, insa legatura dintre cele doua „tabere” nu va exista niciodata daca cei din teren nu vor fi cunoscuti publicului. Refuzand sa ofere informatii presei cu privire la viata echipei, Ioan Bota nu boicoteaza pe nimeni altcineva decat pe cei care finanteaza echipa din banul propriu, pe cei care vor sa vina la Sala Polivalenta ca sa incurajeze formatia antrenata de catre Sabin Dacau, dar sunt impiedicati sa faca acest lucru pentru ca nu stiu cine joaca pentru ei. La Calarasi s-a taiat dialogul cu publicul, dar presa va continua sa scrie nu doar ceea ce se intampla la echipa, ci si ceea ce ar trebui sa se intample, lucru care nu o sa fie tocmai pe placul celor care au inventat „silenzio stampa” pe Borcea.
 

No Comments

  1. Am fost in echipa cand am iesit vicecampioni in 2013! In acel an nu a avut nici un merit,venea la antrenamente si vorbea la telefon ori cu cine era pe acolo,iar noi faceam totul de capul nostru.

  2. Poate primeste si domnul Bota o vizita de la Finante. Sa vedem pe unde scoate camasa.La cat baga mana in bani publici:)).