SPORT — 17 iulie 2014 at 09:50

Pena – certitudine, Penita – promisiune

by

Ce-a de-a doua reprezentantă a judeţului în Liga a 3-a a debutat ieri în Cupa României, împotriva ilfovenilor de la Gloria Popeşti-Leordeni, o echipă care nu şi-a propus prea multe de la această deplasare. Formatia antrenata de catre Tudorel Stanciu a venit la Modelu doar ca aă facă act de prezenţa, dar a plecat catre casa cu un rezultat neasteptat si poate chiar nedorit.

Meciul a început bine pentru modeleni, cu o posesie bună în prima jumătate de oră. Scorul a fost deschis atunci când Mitrea profita de o neglijentă a apărătorilor ilfoveni şi marchează fără probleme din interiorul careului. Era minutul 18. Până la pauză, oaspetii s-au remarcat doar printr-un sut prins fara probleme de George Bratu in minutul 35. Primă repriză a fost una slaba pentru ambele părţi, dar sub asteptari in dreptul gazdelor, unde pretenţiile sunt mari prin prisma faptului că acum 6 ani Modelu făcea istorie în Liga a 2-a. De remarcat este încrederea primită de nou venitul Mirel Pena, care nu numai că a fost titularizat, dar majoritatea fazelor fixe au fost sub semnătură acestuia.

Inceputul părţii secund l-a adus în prim plan pe proaspătul transferat Petre Peniţă, de la Avantul Dor Mărunt. Lipsa de pregătire s-a văzut in cazul acestui jucator care după câteva sprinturi s-a sufocat. Calităţile lui nu pot fi puse la îndoială. Viteza şi forţă sunt principalele sale atuuri, dar s-a văzut că încă nu ştie să facă diferenţa între cel de-al treilea esalon al fotbalului romanesc si Liga Tractoriştilor.

Cei din Popeşti-Leordeni au ieşit la joc, iar pe contraatac modelenii nu au reuşit să profite de degringolada din apărarea oaspeţilor, ratând cu seninatate ocazii clare de a marca. La acest nivel nu este permis să ratezi faze cu aşa uşurinţă. Fotbalul este un sport de echipă, dar Mitrea şi Giugiumica par să nu cunoască acest lucru.

Minutul 70 l-a adus în prim plan pe centralul Tudor Zaharia, când în prima fază dictează penalty pentru echipa oaspete, însă îşi schimbă decizia după discuţia cu asistentul. Echipa oaspete a acceptat fără prea multe comentarii decizia, fapt ce ne arată că au pus mare preţ pe acest meci. Meciul părea că se îndreaptă către o victorie în stil Italian, dar în minutul 79 apărarea modeleana a fost făcută şah mat iar tabela se modifica pentru a doua oară în acest meci. Golul egalizator a făcut că meciul să fie unul mai slab decât era, ambele echipe aşteptând prelungirile.

În prelungiri, singurii remarcaţii au fost arbitrul ialomiţean şi Huzureanu. „Centralul” dictează eronat un penalty în favoarea călărăşenilor. Cel mai bun om al gazdelor, Huzureanu, ratează după o execuţie slabă, trimiţând mingea pe lângă poartă. Până la finalul celor 120 de minute nu s-a mai întâmplat nimic notabil, ambele echipe au aşteptand loviturile de departajare. Accidentările şi întreruperile frecvente ne dovedesc lipsa de pregătire a celor două echipe.

Cei din Popesti-Leordeni s-au impus la penalty-uri, arătând seriozitate în executarea acestora, spre deosebire de „taraba” din Modelu, care s-a remarcat prin execuţii slabe şi execuntati şi mai slabi.

Comments are closed.