SPORT — 16 iulie 2014 at 01:11

Participarea in Cupa este obligatorie

by

La data de 3 august, AJF Calarasi a programat turul I al Cupei Romaniei – Memorialul Tache Ionescu. Invatate cu narav prost din cei opt ani de domnie ai lui Bratu Cataros in fruntea fotbalului calarasean, mai multe echipe din judet nu vor sa se inscrie in competitia KO. Acest lucru contravine ROAF, iar forul fotbalistic judetean trebuie sa ia cele mai drastice masuri.
Unirea Frasinet a fost amendata cu 800 de lei si va pleca cu un deficit de 9 puncte in noua editie de campionat pentru ca nu s-a prezentat la meciul de baraj pe care trebuia sa il joace la sfarsitul lunii iunie la Radovanu. Sanctiuni identice trebuie dictate acum si impotriva celor care nu vor sa participe la Cupa Romaniei. In momentul in care vor afla ca neinscrierea le poate aduce o amenda in valoare de 800 de lei, delegatii echipelor vor da buzna la AJF Calarasi ca sa isi anunte participarea.
Asociatia Judetean de Fotbal Calarasi este afiliata la Federatia Romana de Fotbal si are obligatia „sa respecte statutul, regulamentele si directivele forului fotbalistic national si sa se asigure ca acestea sunt, de asemenea, respectate de membrii lor”. Asa scrie in Articolul 18 – Obligatiile membrilor FRF din Statutul Federatiei Romane de Fotbal, aprobat de catre Adunarea Generala in luna iunie a acestui an si care poate fi descarcat de aici.
In acelasi articol scrie, la punctul C, ca un membru afiliat al FRF are obligatia sa „respecte principiile de fair-play si integritate competitiilor sportive”. Ca urmare, AJF Calarasi nu trebuie sa tolereze absolut deloc formatiile care nu vor sa participe la Cupa pentru ca ar insemna sa nu respecte statutul FRF.
„Am anuntat programul Cupei Romaniei – Memorialul Tache Ionescu si toate echipele sunt obligate sa participe. Cine va refuza participarea va avea de platit o amenda drastica. Nu mai merge ca pana acum. In turul I vor juca echipele din Categoria Onoare. Cele 15 invingatoare vor juca in turul al doilea cu echipe din Liga a 4-a. In urma tragerii la sorti, o echipa din Liga a 4-a se va califica in turul al treilea”, a declarat Doru Dinca, presedintele AJF Calarasi.
 

Comments are closed.