Special — 12 iulie 2014 at 12:24

De ce nu vrea Leu sefia arbitrilor?

by

Contestatarii lui Daniel Stefan – Gascanu, presedintele Colegiului Judetean de Arbitri Calarasi, sunt tot mai multi de cand s-a aflat ca seful arbitrilor calaraseni este rasplatit cu un salariu nestatutar de o mie de lei pe luna si continua sa faca aceleasi greseli ca pe vremea lui Cataros, cand il sfida chiar si pe actualul presedinte al AJF Calarasi.
In campania electorala din iarna, Doru Dinca – Motanu i-a cerut lui Daniel Stefan sa i se alature, altfel va disparea din peisajul fotbalistic judetean. „Cine esti tu ca sa imi pui conditii mie?”, i-a spus Gascanu celui care avea sa fie ales presedinte al forului fotbalistic judetean la data de 15 februarie 2014, zi in care actualul presedinte al CJA Calarasi a umblat printre reprezentantii echipelor din judet si le-a cerut sa-l voteze pe Bratu Cataros.
Afisandu-se cu Gascanu peste tot, Motanu isi pierde din credibilitate si va ajunge sa fie la fel de hulit ca cel pe care l-a inlocuit. Ca sa scape de gura celor care vor alta persoana in fruntea arbitrilor calaraseni, Doru Dinca sustine ca nu exista alta solutie mai buna in acest moment. Nimic mai neadevarat. Gica Petrache este doar un nume. Pe lista se mai pot inscrie Catalin Dobrescu si Bogdan Leu.
Gica Petrache nu este pe placul sefului de la AJF Calarasi pe motiv ca ar fi dat directive pe vremea cand era in fruntea arbitrajului calarasean. Se prea poate, nimic de zis, dar acelasi lucru il face acum si Gascanu. Petrache a reusit sa promoveze destui arbitri in loturile divizionare, a activat in Divizia B si s-a batut pentru promovarea in lotul de elita. Asa ceva nu o sa se gaseasca niciodata in CV-ul lui Daniel Stefan. Mai mult decat atat, Petrache nu a fost niciodata platit cu carte de munca de vreo echipa din judet. Intrebati-l pe Gascanu unde era angajat in anii de glorie ai celor de la Unirea Manastirea.
Catalin Dobrescu are o poveste mai aparte. Am publicat-o saptamana trecuta si poate fi citita aici. Doru Dinca a promis ca va lua legatura cu fostul divizionar C pentru a-i propune sa faca parte din comisia care se va ocupa de delegarile arbitrilor la meciurile din Liga Tractoristilor. Acest lucru nu s-a intamplat si vine sa intareasca tot mai mult opiniile potrivit carora Motanu nici nu intentioneaza sa scape de Gascanu si de arbitrii batrani, care au marsaluit pana acum prin fotbalul calarasean mai ceva ca tancurile hitleriste prin Polonia, la inceputul celui de-al doilea razboi mondial.
Acesta este si motivul pentru care Bogdan Leu, cel mai adulat om din fotbalul calarasean, refuza postul de presedinte al CJA Calarasi. Pentru a accepta sefia arbitrajului calarasean, finantatorul de la Progresul Calarasi cere excluderea din arbitraj a lui Viorel Solomon, Ion Fenghea, Mirel Anghel si Virgil Valeanu, lucru cu care Doru Dinca nu este de acord. Leu isi doreste ca cei patru „fluierici” sa nu fie nici macar observatori la meciurile din campionatul judetean, ceea ce nu este pe placul presedintelui AJF Calarasi.
Ca urmare, fotbalul calarasean nu este altceva decat aceeasi Marie, dar cu alta palarie. Mai este o luna de zile pana la startul noului sezon. Sa nu ne asteptam la minuni, ci la aceleasi nedreptati care s-au comis si pana acum. Nu spun ca Doru Dinca nu a adus lucruri bune la AJF Calarasi, dar nu te poti trata de o boala grava cu ceai de coada soricelului. E nevoie de o operatie, e nevoie de extirparea apendicului, numai ca Motanu are frica de cutit.

No Comments

 1. Cateva sugestii:
  Actualizarea site-ului A.J.F.(eventual cu asezarea geografica,puncte turistice,orase, nici la ora actuala nu s-au actualizat unele jocuri cu arbitri si observatori). Respectarea R.O.A.F. pentru a fi observator: cerere de inscriere, aviz medical, document justificativ care sa ateste calitatea in domeniul fotbalistic. Listele nominale cu observatorii oficiali sa fie aprobate pentru fiecare an competitional de catre A.J.F.
  Ca surse de finantare:
  -omologare teren = 100 lei
  -barem arbitrii liga a IV a: arbitru = 90 lei, arbitru asistent = 80 lei
  -barem arbitrii liga a V a : arbitru = 80 lei, arbitru asistent = 70 lei,
  -observatorul sa aiba baremul cat arbitrul asistent din liga respectiva
  -la neprezentarea echipei oaspete arbitrii si observatorul sa primeasca 50 % din barem ( ex. la un joc la Borcea pleci de acasa cu 3 ore inainte de inceperea jocului – 2 ore pe drum si o ora inainte de inceperea jocului, astepti 4 ore – juniori + seniori si mai faci inca 2 ore pe drumul de intoarcere, inseamna 9 ore pe care arbitrii si observatorul le pierd in ziua respectiva)
  -fiecare echipa sa primeasca 15 ecusoane inscriptionate cu sigla A.J.F. si scris oficial C.S.M. Oltenita de ex. A.J.F. sa adauge un + de 3 lei la fiecare ecuson si asta inseamna 48 de echipe x 45 lei = 2160 lei
  -fiecare observator sa primeasca un ecuson inscriptionat cu sigla A.J.F. si numele observatorului. 40 de observatori x 3 lei = 120 lei.
  -observatorii sa plateasca o cotizatie catre A.J.F. cu noile propuneri de 100 lei pe an .40 de observatori x 100 = 4000 lei.
  -fiecare echipa, arbitru si observator sa primeasca un R.O.I. contra-cost.(48 de echipe,40 de arbitrii,40 de observatori x 3 lei = 384 lei)
  Din aceste calcule reiese un + de 6664 lei.
  Din acesti bani s-ar putea cumpara un TV color, eventual o imprimanta,consumabile,cartele telefonice pentru persoanele remunerate din cadrul A.J.F. ( ca sa poata sa raspunda la telefon ), etc.
  M-as bucura daca vreun sfat va este de folos.

 2. Sanctiuni:
  – sanctiuni mai drastice – cu 3 etape de suspendare – pentru jucatorii si oficialii echipelor care lovesc sau scuipa un oficial A.J.F. ( arbitrii sau observator )
  – sanctiuni mai drastice – cu 3 etape de suspendare – pentru arbitrii care ajung la Comisia de Disciplina din diferite motive.
  -sanctiuni mai drastice – cu 3 etape de suspendare – pentru observatorii care nu aduc la cunostinta A.J.F. incidentele petrecute la un joc ( pur si simplu le ascund ).

  • Imi cer scuze ca la suma totala de 6664 lei nu am adaugat banii rezultati din omologarea terenurilor adica 100 lei x 48 de echipe = 4800 lei. Suma totala fiind de 11464 lei. Va multumesc !

 3. Sorine, pentru a zecea oara o repet, nu vreau sa fiu presedinte CJA in nici o conditie. Discutia a fost de comisia de delegari cand am spus ca sunt de acord sa fac delegarile, dar singur pentru a raspunde doar eu de eventualele greseli, cu conditia de a se intineri lotul de arbitrii si a se renunta la arbitrii in varsta si fara perspectiva
  Ca arbitrajul calarasean sufera la nivel de credibilitate estr cert si cu aceasta primenire a lotului de arbitri se rezolva si aceasta problema

  • Domnule Leu, lipsa de credibilitate provine, in primul rand, de la cel care conduce arbitrajul calarasean. Daca dvs ati pus conditiile despre care vorbiti pentru a conduce „comisia de delegari” si nu au fost acceptate, atunci imi permit sa cred ca situatia este si mai grava decat imi imaginam.