SPORT — 7 iulie 2014 at 08:55

Kumogorodsky, laudat de Sabin Dacau

by

Adunarea Generala a AJF Calarasi este lux in comparatie cu Adunarea Generala a Federatiei Romane de Handbal. Astazi, la Hotel Rin din Bucuresti, a avut loc tragerea la sorti pentru stabilirea programului Ligii Nationale. Daca delegatii echipelor din Liga Tractoristilor se intalnesc la Calarasi pentru a se certa ca pe marginea santului, reprezentantii echipelor afiliate la FRH nici macar nu s-au deranjat ca sa participe la Adunarea Generala. In acest conditii, nu trebuie sa ne imaginam ca handbalul romanesc de prima liga este unul de elita.
Tragerea la sorti s-a produs fara ca in sala de sedinte sa se faca liniste. Secretarul Mihai Bocan s-a plimbat printre scaune avand un bol de sticla in brate, iar cei prezenti au trebuit sa isi procure singuri „tabela Berger de 14″. Propunerea unor echipe ca Turda, Tg. Jiu sau Dinamo, ca in Liga Nationala de handbal masculin sa activeze tot 12 echipe, nici nu a mai fost supusa dezbaterii. Adunarea Generala a FRH va avea loc la 6 august.
CSM Calarasi va incepe sezonul cu o amanare. Partida cu HCM Constanta, programata la 30 august, va fi disputata mai tarziu. Campionii vor fi prezenti la Strasbourg in acea perioada, unde vor lua parte la “EuroTournoi”, un puternic turneu la care vor participa Paris Saint Germain (vicecampioana Frantei si participanta in grupele viitoarei editii a Ligii Campionilor), El Jaish Sport Club (vicecampioana Qatarului), Montpellier HB (locul 3 in Franta), Chambery Savoie (locul 8 in Franta) si VT Kielce (campioana Poloniei).
In aceste conditii, CSM Calarasi va disputa primul meci in Liga Nationala tocmai la Timisoara, in compania celor de la Poli, la data de 6 septembrie. Banatenii s-au intarit foarte serios in vara acestui an. Au fost transferati Florin Ciubotariu, de la Suceava, Demis Grigoras, de la Resita, Calin Leordean, de la Baia Mare, Zlatan Daskalovski, de la Vardar Skopje, Cristi Fenici, de la Bacau, Andrei Paius, de la Tg. Jiu, si Ghita Irimescu, de la Odorheiu Secuiesc. De asemenea, au mai fost achizitionati trei jucatori de la Centrul National de Excelenta Timisoara. Este vorba despre Daniel Besliu, Madalin Marusca si Stefan Leonard.
In schimb, calarasenii se lauda cu o campanie de transferuri care a vizat jucatori din spatiul ex-soviectiv. Antrenorul Sabin Dacau il lauda pe Oleg Kumogorodsky, in varsta de 35 de ani, care evolueaza inter dreapta, post ramas liber dupa ce Nelu Rosca a hotarat sa plece in Germania, iar lui Adrian Tucanu i s-a incheiat contractul. „Kumogorodsky va ajunge in Romania la sfarsitul acestei saptamani sau, in cel mai rau caz, la incepeutul saptamanii viitoare. Este un jucator puternic. Ultima oara a jucat in Turcia, la Mersin Yenisehir. In Ucraina, in urma cu doua sezoane, a marcat 218 goluri”, sustine antrenorul calarasean.

No Comments

  1. florian costel

    …am ratat din nou……deci primul meci la jumatea lui septembrie acasa cu bacaU….

  2. CUM VREȚI SA FIE DE ELITA HANDBALUL ROMANESC ???? CU ANTRENORI CARE ADUC LA ECHIPA CIURUCURI. FRH CARE NU INTERESEAZA CE SE INTAMPLA LA ECHIPE . UITATIVA CUM A RAMAS JUCATORI DIN CALARASI ( VB . DE ECHIPA CARE A IESIT PE LOCUL 2 ) PE TARA SI NU AU UNDE SA JOACE. CE SA MAI VB. DE O NATIONALA DE HANDBAL CARE NU ARE SA FACA SELECTIE . VAI DE NOI.