SPORT — 7 iulie 2014 at 13:29

Costel Ghita se retrage din fotbal

by

Avantul Pietroiu a promovat in Liga a 4-a dupa barajul desfasurat la sfarsitul lunii trecute si se va inscrie in competitie, in ciuda zvonurilor care au circulat in ultima vreme. Costel Ghita, cel care a condus echipa din comuna Borcea spre elita fotbalului calarasean, se va retrage insa in aceasta vara din cauza problemelor de sanatate pe care le are de mai multa vreme.
„Cristi Borcea are un bypass si se vaita de dureri din doua in doua zile. Eu am patru bypass-uri. Ce sa mai spun? M-au cam lasat puterile. Inca nu m-am hotarat ce voi face, dar cred ca o sa ma las. De acum inainte, de echipa se va ocupa Lilica Voicu. Eu nu mai pot. M-am consumat foarte mult. Saptamana viitoare voi merge la Bucuresti, la un control si ii voi spune adevarul doctorului. Acum doi ani, cand am fost la control, mi-a zis ca nu am voie sa ma uit nici macar la telenovele, iar eu am ajuns sa fug dupa arbitri. Mie puteti sa-mi faceti orice, dar sa nu va luati de Pietroiu”, a declarat Costel Ghita.
Acesta a marturisit ca inca nu i-a trecut supararea pe elevii sai dupa ce Pietroiu a pierdut cu 2-1 meciul cu Steaua Radovanu. „Eu m-am luat de gat cu toata lumea ca sa se joace un meci de baraj la Pietroiu, iar jucatorii au dormit in ghete. Mi-e rusine mie de felul in care au jucat ei”, spune tehnicianul.
Problemele echipei din Pietroiu nu sunt nerezolvabile. „Ne trebuie inca trei randuri de echipament. Acum avem doar unul singur, de culoare verde. Cand am jucat cu Radovanu i-am sunat pe cei de acolo si i-am rugat sa nu vina cu tricouri verzi pentru ca nu putem juca cu ei fiindca si echipamentul nostru este tot verde. O sa ne fie foarte greu, dar Lilica Voicu a zis ca el vrea sa tina echipa. Cu terenul nu vor fi probleme. La o poarta este o groapa, dar vom avea grija ca la fiecare meci sa punem o roaba de pamant acolo si totul va fi ca la regulament. Terenul este regulamentar si ne vom inscrie in Liga a 4-a. La noi e bine in comparatie cu alte stadioane din zona. La Galdau, de exemplu, jucatorii se schimba pe ulita. La Dichiseni nici nu se poate spune ca au stadion. Au un camp cu doua porti”, este de parere Ghita.
Antrenorul Avantului a explicat si motivul pentru care si-a dorit ca echipa pe care a pregatit-o pana acum sa ajunga in Liga a 4-a. „Echipa din Pietroiu are 60 de ani. Tot 60 de ani am si eu. Am avut o datorie morala fata de lumea de la noi din sat. Acum consider ca m-am achitat. Noi am vrut sa demonstram ca se poate promova si fara bani. La Roseti, jucatorii primeau cate 80 de lei la victorie. Cand am jucat cu Dichiseni, cei de acolo ne-au zis ca au prima 50 de lei. Noi le-am dat jucatorilor de la echipa cate o bere, dar numai atunci cand am avut posibilitatea”.
 

No Comments

  1. ma baieti n.am nimic cu voi dar nu sunteti de liga a 4a, sincer!mai bine stati acolo unde sunteti,e spre binele vostru

  2. Nea Costele , daca aduci o roaba de pamint la poarta , te rog sa pui si panselute pe marginea gropii , sa fie vazuta . Cit despre Nea Lilica , va fi greu si pentru el si pentru baieti . lui Adi , care a scris inaintea mea comentariul : Daca baietii au muncit sa ajunga aici , este meritul lor si vor juca in liga a -4-a , cum sa ,,lase” pe altii . Altii trebuie sa munceasca pentru a ajunge aici . Clar ?