SPORT — 6 iulie 2014 at 10:38

Liga Nationala va avea 13 echipe

by

Maine, cu incepere de la ora 10:30, la Hotel Rin din Bucuresti va avea loc tragerea la sorti pentru stabilirea programului Ligii Nationale la handbal masculin. In aceasta competitie va participa pentru prima oara si CSM Calarasi. La startul editiei 2014-2015 se vor alinia 13 echipe. CS Caras-Severin si CSM Oradea au anuntat ca nu vor juca pe prima scena a handbalului romanesc. In schimb, Universitatea Suceava se va inscrie in Liga Nationala. HC Arges Pitesti a refuzat invitatia Federatiei Romane de Handbal de a evolua in acelasi esalos cu CSM Calarasi.
In aceste conditii, la finalul sezonului regulat, formatiile ce se vor clasa pe primele 8 locuri vor juca in play-off, in vreme ce ultimele cinci echipe din clasament vor intra in play-out si vor lupta pentru evitarea retrogradarii. Tinand cont de transferurile facut de CSM Calarasi in aceasta vara, nu are rost sa discutam despre play-off, ci despre play-out.
La finalul sezonului, va retrograda in Divizia A echipa clasata pe locul 13. Formatiile ce se vor afla pe locurile 11 si 12 vor participa la un turneu de baraj la care vor mai lua parte echipele aflate pe locurile secunde in cele doua serii ale esalonului secund. Sosirea multor jucatori straini in Liga Nationala va face ca multi handbalisti romani sa ajunga sa evolueze in Divizia A, ceea ce va duce ca nivelul din esalonul secund sa fie mai ridicat decat pana acum.

Comments are closed.