Special — 5 iulie 2014 at 08:18

Fotbalul se poate "transfera" la DNA

by

Numarati clipele pana la 10 iulie, ora 12:30, atunci cand la Judecatoria Calarasi se va consuma un nou termen in procesul deschis de catre Lucian Dumitrache, presedintele Fortunei Tamadau, impotriva AJF Calarasi! Conducatorul gruparii din Categoria Onoare a cerut anularea hotararilor Adunarii Generale din 15 si 21 februarie, in care Doru Dinca – Motanu a fost ales presedinte al forului fotbalistic judetean, iar Ion Radu – Slick, Nicolae Eftene, Mircea Dan, Nelu Tatu, Cornel Ticu si Daniel Stefan au fost votati ca membri in Comitetul Executiv. Dosarul este unul foarte complicat si poate avea urmari foarte grave.
Gabriela Popescu, avocatul ce il reprezinta pe Lucian Dumitrache in acest proces, este de parere ca s-au incalcat multe dispozitii legale atunci cand cererea adresata Judecatoriei Calarasi de catre avocatul Aurelian Dumitru, in calitate de imputernicit al AJF Calarasi, s-a judecat in aceeasi zi in care dosarul a fost inregistrat, respectiv in data de 10.04.2014. In acest dosar, Judecatoria Calarasi, printr-o hotarare a judecatorului Oana Ionescu, a admis modificarile actelor constitutive ale AJF Calarasi in conditiile in care aceste modificari erau contestate, dosarul fiind pe rol inca nesolutionat.
In acest sens, Popescu a formulat o cerere de inscriere in fals fata de un document depus si atestat de avocatul AJF Calarasi. Acesta este semnat in data de 09.04.2014 de Bratu Cataros, in calitate de presedinte al AJF, fapt ce nu corespunde realitatii doarece acesta a fost inlocuit in functie inca din data de 15.02.2014, prin alegerea noului presedinte. Mai mult decat atat, avocatul lui Lucian Dumitrache sustine ca toate documentele din acest dosar vor fi transmise catre organele competente, inclusiv DNA, pentru a se verifica modul de intocmire si semnare, alaturi de modul in care a fost admisa cererea AJF CAlasasi in aceiaisi zi in care s-a inregistrat dosarul fara a se verifca existenta sau inexistenta altor cereri similare.
In vizorul anchetatorilor ar putea ajunge nu doar Doru Dinca, avocatul Aurelian Dumitru, care este si presedintele Comisiei de Disciplina din cadrul AJF Calarasi, sau membrii Comitetului Executiv, ci si judecatori si notari din Calarasi. Lor li s-ar putea alatura si doi arbitri. Este vorba despre Ionel Radulescu si Mihai Draganescu. Numele acestora apar in documentele pe care AJF Calarasi le-a depus la judecatorie dupa ce au fost autentificate de notar pentru ca modificarile din statut sa fie admise de catre instanta.
 
„In data de 10 aprilie s-a depus la Judecatoria Calarasi dosarul cu numarul 2613/202/2014 si in aceeasi zi judecatorul Oana Ionescu a pronuntat o sentinta prin care valideaza presedintele si Comitetul Executiv al AJF Calarasi fara a lua in calcul ca in acest timp exista un proces pe rol prin care noi tocmai cerem anularea acelor hotarari . Noi am deschis un proces la inceputul lunii martie prin care cerem anularea hotararilor Adunarii Generale a AJF Calarasi prin care Doru Dinca a fost ales presedinte si prin care a fost aleasa componenta Comitetului Executiv. Hotararea data de catre Judecatoria Calarasi este irevocabila. Acest lucru nu este legal pentru ca exista un proces pe rol tocmai pe aceasta speta.Era normal ca dupa solutionarea cererii noastre sa se poata pronunta instanta pe cererea formulata de AJF Calarasi de modificare a actelor constitutive. Ei au venit pe usa din dos si s-au inregistrat, dupa care, in aceeasi zi, au obtinut hotararea„, a declarat avocatul Gabriela Popescu.
Ziua de joi, 10 iulie, este una foarte importanta pentru fotbalul calarasean. Daca Judecatoria Calarasi va admite ca documentele prezentate de catre Aurelian Dumitru sunt false, atunci lucrurile se vor complica pentru ca va fi sesizat Parchetul. „Deja judecatorul a spus ca trebuie sa ne gandim la consecintele care ar putea sa apara in cazul in care cererea noastra ar fi admisa”, avertizeaza avocatul lui Lucian Dumitrache.
Gabriela Popescu spune ca Lucian Dumitrache nu va sesiza doar Directia Nationala Anticoruptie, ci si Inspectia Judiciara: „Voi face o plangere pentru abuz in serviciu pentru toate personele care au incalcat dispozitiile legilor indiferent de functia avuta. Ma voi adresa CSM! De asemenea, ma voi adresa si celor de la DNA care vor avea putin de lucru in opinia mea . Au depus dosarul pe 10 aprilie si in aceeasi zi a fost pronuntata hotararea irevocabila care are la baza o serie de inscrisuri ce sunt denuntate ca false. Daca programul de lucru la registratura incepe la ora 9,30 ma intreb cum a fost posibil ca dosarul sa fie judecat la ora recomnadata 8.30 in aceiasi zi?Traiesc totusi cu speranta ca noul judecator care a preluat cazul dupa ce doamna Oana Ionescu si-a luat concediu va face dreptate. Am incredere in justitia din Romania”.

No Comments

 1. mare problemă cu o rezolvare drastica,nu suntem in masura sa judecam,dar parerea mea ca alegerile pentru ajf a fost cu iz politic,

 2. referitor la dl daniel stefan,credeti ca sta pentru o 1000 salariu primit de la ajf? Sta din pasiune , mai in gluma mai in serios ia cat o doamna la o fabrica de confecti,sa ia dl leu conducerea arbitrilor ,e o solutie fiabila dupa parerea mea,dar nu cred ca va rezista si dansul presiuniilor

  • Urmatoarele greseli au fost facute numai si numai din pasiune:
   – s-a propus ca observator la blatul dintre Dor Marunt si Lehliu Gara;
   – l-a delegat pe arbitrul Mirel Anghel la Lehliu Gara – Chirnogi, desi era rezucat de catre echipa gazda;
   – l-a acoperit pe arbitrul Ionel Ivanciu dupa ce acesta i-a permis primarul de la Fundulea, Dorel Dorobantu, aflat in stare de suspendare, sa stea pe banca de rezerve la meciul dintre Dragos Voda si Fundulea;
   – s-a bucurat la golurile marcate de catre Oltenita in returul semifinalei Cupei Romaniei – Memorialul Tache Ionescu, contra celor de la Chirnogi, mai mult decat Virgil Bogatu;
   – a spus despre jocul dintre Dor Marunt si Sarulesti ca a fost blat;
   – i-a permis arbitrului Valentin Voinea sa nu mearga la un meci la care a fost delegat de catre CCA pentru a lua parte la o excursie care a avut loc in Bulgaria;
   – a doua zi dupa meciul de juniori dintre Independenta si Manastirea a mers impreuna cu echipa din Manastirea in Bulgaria.
   Domnule Duta, mai vreti sa va dau si alte exemple care sa demonstreze cu cata pasiune conduce domnul Stefan arbitrajul calarasean? Daca pasiunea dansului este atat de mare, atunci sa renunte la salariul pe care il primeste de cateva luni de zile, desi statutul nu ii permite acest lucru.

 3. nu contest cele spuse de a-voastra,da poate si mod sigur o sa renunte la functie ,

 4. stiti si bănuiti ca nimeni nu isi va asuma raspunderea conducerii CCA din cadrul ajf ,enumerati cu probabilitatea sa accepte aceasta functie sunt urmatorii: dl Leu,dl.Petrache.DLGrosu senior.dl prof. Tutuianu, sau dl Andrei politistul de la ialomita