SPORT — 3 iulie 2014 at 02:13

Scandalul Dacau – Saulescu continua

by

La Calarasiul este ca la spitalul de nebuni. Nimeni nu stie nimic. Nimeni nu isi asuma raspunderea. Handbalistii nu stiu ce au de facut si habar nu au cu cine trebuie sa discute daca au oferte si vor sa plece la alte echipe. Conducerea CSM Calarasi spune ca nu poate lua nici o decizie pentru ca echipa se va muta la HC Dunarea 2014 Calarasi, club care va fi condus de catre Ion Dumitru. Numai ca afaceristul calarasean nu detine in acest moment oficial functia de presedinte si nu poate decide absolut nimic.
Colac peste pupaza, nici relatiile dintre jucatori si antrenorul Sabin Dacau nu sunt cele mai bune. Ionut Saulescu a avut surpriza sa constate ca tehnicianul care in acest moment nu are contract nici cu CSM Calarasi si nici cu HC Dunarea 2014 Calarasi a cerut ca handbalistului sa ii fie diminuat salariul pe luna mai cu 30%. Dacau isi motiveaza decizia prin faptul ca Saulescu ar fi fost eliminat in meciul cu CS Caras-Severin, disputat la sfarsitul lunii mai cu ocazia barajului de la Sebes, dupa ce a protestat nejustificat la adresa arbitrilor in momentul in care Alin Sania a fost eliminat.
Relatiile dintre cei doi sunt reci de mai multa vreme. Saulescu s-a suparat in iarna pe Dacau, dupa ce a fost schimbat in timpul unui meci de la turneul amical denumit Cupa Unirea si desfasurat la Calarasi. Jucatorul a fost indignat de faptul ca inlocuirea sa a avut loc la cererea pivotului Eremia Paraianu. Handbalistul a refuzat sa mai intre pe teren in acea partida. Primarul Daniel Dragulin a coborat din tribuna si i-a cerut lui Saulescu sa joace, dar demersul sau a fost unul lipsit de succes.
Conflictul a continua si dupa ce calarasenii au castigat Cupa Unirea, atunci cand antrenorul l-a jignit pe jucator. A facut cateva greseli, era nervos, s-a certat cu un coleg si am preferat sa-l chem pe banca, urmand sa-l introduc mai tarziu, dar el s-a suparat si nu a vrut sa mai intre. Este un jucator foarte bun, dar din cauza caracterului sau nu a ajuns acolo unde ar fi putut ajunge”, a declarat la acea vreme antrenorul Sabin Dacau. De partea lui Saulescu s-a aflat atunci si Alin Sania, numai ca acesta nu a fost schimbat, desi Paraianu a cerut acest lucru, pentru ca scandalul sa nu escaladeze.
Sezonul trecut, in Divizia A, in vestiarul celor de la CSM Calarasi au existat doua gasti. Una era condusa de catre Eremia Paraianu si din ea mai faceau parte, printre altii, Tiberiu Popovici, Iulian Andrei si Razvan Gavriloaia. De partea cealalta a baricadei se aflau Alin Sania, Ionut Saulescu si Gabriel Borodi. Dupa esecul de pe teren propriu, cu HC Vaslui, cele doua tabere s-au acuzat reciproc. Lui Paraianu i s-a reprosat faptul ca nu a pregatit meciul cu moldovenii asa cum trebuie, dar experimentatul jucator care a evoluat pentru echipa nationala s-a aparat spunand ca atunci cand mai erau trei zile pana la jocul cu Vaslui antrenorul Sabin Dacau a intervenit si a cerut sa conduca sedintele de pregatire. Nici Saulescu si Sania nu au scapat usor. Despre cei doi s-a spus ca au fost cei mai slabi oameni pe care CSM Calarasi i-a avut pe teren impotriva moldovenilor.
Acum, pe buna dreptate, handbalistul ii reproseaza antrenorului ca nu i-a spus in fata ca a fost deranjat dupa ce jucatorul a fost eliminat in meciul cu Resita. Daca Sabin Dacau pune esecul cu banatenii doar in carca lui Saulescu, atunci greseste. In partida aceea, echipa n-a avut rautate, n-a avut determinare si a privit de sus un adversar care ar fi fost in stare sa moara pe teren.

Comments are closed.