SPORT — 2 iulie 2014 at 13:10

CSM Calarasi transfera din Polonia

by

www.sportcalarasean.ro a prezentat in exclusivitate numele celui care va conduce echipa de handbal a Calarasiului in Liga Nationala. De asemenea, lista cu handbalii care vor ajunge sub comanda lui Sabin Dacau in aceasta vara au fost anuntate in premiera tot de catre www.sportcalarasean.ro! Numele lui Silvian Amihaesei, Anatolin Bulov, Roman Zacaciurin, Alexander Tyukin si Pavlo Gurkovsky au fost dezvaluite pentru prima oara tot de catre www.sportcalarasean.ro, asa ca e normal sa aflati tot de aici numele unui alt jucator care va evolua din toamna la CSM Calarasi.
andreev
Alaturi de bucovineanul Iulian Andrei si olteanul Andrei Coveianu, moldoveanul Eugeniu Andreev, in varsta de 32 de ani, va apara poarta formatiei antrenate de catre Sabin Dacau. Goalkeeper-ul masoara 2,02 metri si a evoluat ultima oara in Polonia, la Gaz-System Pogon Szczecin, formatie care s-a clasat pe locul sase in prima liga poloneza la finalul sezonului trecut.
Andreev a inceput handbalul la PGU Tiraspol, acolo unde a evoluat intre 2000 si 2006. Urmatoarea sa echipa a fost Portovik Yuzhny, din Ucraina, unde a jucat din 2006 pana in 2009. CSM Calarasi nu va fi prima echipa romaneasca din cariera portarului basarabean. In sezonul 2009-2010 a fost legitimat la Rom Cri Brasov. Dupa experienta sub Tampa, Andreev s-a intors in Ucraina, unde a evoluat timp de un sezon pentru Dinamo Poltava.
Din 2011 si pana la inceputul acestui an a fost la Gaz-System Pogon Szczecin. „Si-a terminat contractul in luna ianuarie si nu a mai ramas la noi. A stat mai mult pe margine. Nu a facut nici un fel de progres atata timp cat a fost la echipa noastra. El putea fi un portar mai bun. Acum stiu ca este la Odessa, unde locuieste impreuna cu sotia lui. Baietii de la echipa mi-au zis ca munceste. Nu stiam ca mai joaca handbal”, a declarat Pawel Blazegewski, team-managerul gruparii poloneze.
Szczecin este cel mai mare oras port polonez la Marea Baltica, avand o populatie de peste 400.000 de locuitori. Acolo se gaseste cel mai mare santier naval din Polonia, fiind si un centru industrial important, mai ales datorita combinatului siderurgic detinut de ArcelorMittal. Echipa de handbal face parte dintr-un club care a fost infiintat in 1948 de catre polonezii din Lvyv – oras aflat acum in Ucraina – care s-au refugiat in nordul Poloniei pentru a scapa de furia comunistilor. Fondatorii echipei Pogon Szczecin au fost anterior suporteri ai lui Pogon Lwow. Culorile noului club le reflecta pe cele ale vechiului club.

No Comments

  1. Ciurucuri !!!!!! MAI BINE LĂSAȚI ECHIPA ASA CUM ESTE ȘI NU MAI ADUCEȚI NULITĂȚI DIN ALTA PARTE…