SPORT — 2 iulie 2014 at 01:33

Ce implica demisia lui Dragulin?

by

Situatie tensionata la echipa de handbal antrenata de catre Sabin Dacau. In Liga Nationala se va inscrie CSM Calarasi, club ce are acum o datorie de aproximativ 100.000 de euro. Jumatate din acesti bani li se cuvin jucatorilor ca salarii si prime pentru indeplinirea obiectivului. Suma va creste la 15 iulie, atunci cand vor trebui platite lefurile pentru luna iunie. Sansele ca situatia sa se remedieze pana la reunirea lotului, programata luni, 7 iulie, sunt aproape nule. In aceste conditii, handbalistii pregatesc o greva.

In momentul in care echipa a promovat in Liga Nationala s-a discutat despre infiintarea HC Dunarea 2014 Calarasi, club ce ar fi urmat sa preia sectia de handbal de la CSM Calarasi. Deocamdata, „certificatul de nastere” nu a fost eliberat si nici nu va fi eliberat pana vineri, 4 iulie, cand echipa trebuie sa se inscrie in campionat. Calarasiul s-a inscris deja in campionat, dar sub sigla Clubului Sportiv Municipal.

Echipa de handbal a fost sustinuta de catre Daniel Dragulin, primarul Calarasiului, dar finantarea a apartinut Consiliului Local si Consiliului Judetean, entitati care s-au asociat impreuna cu Eco Aqua Calarasi si a rezultat HC Dunarea 2014 Calarasi. Eco Aqua Calarasi este controlata de catre Consiliul Judetean Calarasi. Practic, in consiliul de administratie al noului club Dragulin ar avea un vot, iar Filipescu, presedintele CJ Calarasi, ar avea doua voturi.

In luna iunie ar fi trebuit sa fie anuntat presedintele HC Dunarea 2014 Calarasi. S-a facut deja iulie. Propunerea lui Dragulin a fost ca noul club sa fie condus tot de catre oamenii de la CSM Calarasi, numai ca Filipescu nu a fost de acord cu acest lucru. Presedintele CJ Calarasi a venit cu varianta Ion Dumitru, proprietarul Hotel Calarasi, om de afaceri aflat in relatii foarte reci cu primarul.

Negocierile au fost dure si se parea ca cele doua parti au ajuns la un numitor comun in momentul in care s-a vehiculat numele lui Marian Dinulescu, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate. „A fost o discutie la nivelul Consiliului Judetean Calarasi in acest sens. Mi s-a propus ca eu sa ma ocup de echipa de handbal pentru ca am experienta. In perioada in care Nicolae Dragu era primar si Dinamo Bucuresti juca la Calarasi, eu m-am ocupat de echipa. Eram omul autoritatilor locale in acea asociere. Acum nu stiu daca voi accepta pentru ca nu am timp. As vrea si mi-ar placea sa conduc echipa de handbal, insa nu in orice conditii. Nu vreau sa avem o echipa care sa retrogradeze din Liga Nationala”, a declarat Dinulescu.

Un alt nume care s-a vehiculat a fost cel al lui Aurel Sifft, insa fostul profesor de sport si figura importanta a handbalului calarasean este acum pensionat si nu doreste sa se implice. „Sunt altii mai tineri ca mine. Am auzit si eu ca s-a discutat despre mine, dar nu a venit nimeni ca sa imi propuna ceva concret. Ii rog sa nu o faca pentru ca eu sunt pensionar. Acolo trebuie sa vina un om cu potenta, un om tanar, caruia sa ii placa acest sport”, sustine Sifft.

In cele din urma a invins Raducu Filipescu. Echipa va ramane la CSM Calarasi deocamdata, dar Ion Dumitru va fi cel care va conduce. Ruptura dintre presedintele Consiliului Judetean si primar a fost confirmata saptamana trecuta, atunci cand Daniel Dragulin si-a depus demisia din PNL, partid al carui lider zonal este Filipescu.

Prin Calarasi se vorbeste tot mai intens despre o trecere a primarului la PSD, urmand a candida din partea partidului aflat acum la guvernare la alegerile locale din 2016. Alegerea lui Dragulin se poate explica prin faptul ca numai asa va putea capata finantare de la centru pentru proiectele pe care le deruleaza in oras. In acelasi partid are sanse mari sa ajunga si Vasile Iliuta, liderul judetean al PDL, care a exclus recent din partid mai multi primari care acum stau la usa PSD.

Toate aceste mutari sunt insa doar speculatii. Nimeni nu poate baga mana in foc ca cei doi politicieni vor ajunge in tabara social-democrata, mai ales Daniel Dragulin a multumit recent celor de la UNPR pentru sustinerea administratiei locale. Cine este liderul organizatiei judetene a Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei? Nici nu conteaza. Stim doar ca UNPR a fost partidul lui Nicolae Dragu la alegerile din 2012, cand a fost invins categoric de catre Daniel Dragulin. O trecere a edilului in tabara UNPR ar insemna ca a ajuns sa calce pe urmele fostului primar.

Politica e plina de curve! Ca urmare, sa ne intoarcem la sport si sa observam ca demisia lui Dragulin din fruntea de presedintele al organizatiei municipale a PNL si din cea de vicepresedintele al organizatiei judetene poate afecta activitatea echipei de handbal. Ruptura dintre primar si Raducu Filipescu este confirmata in acest moment. Nu mai vorbim despre un zvon. In aceste conditii, nu putem fi naivi si sa credem ca cei care au condus pana saptamana trecuta miscarea liberala calaraseana vor ingropa securea razboiului de dragul handbalului.

Handbalistii care au reusit sa promoveze Calarasiul in Liga Nationala au ajuns sub comanda lui Sabin Dacau datorita primarului Daniel Dragulin, singurul politician care a fost alaturi de echipa la barajul de la Sebes. Edilul a fost cel care i-a motivat excelent pe jucatori inaintea meciului de la Vaslui si nu a dat bir cu fugitii dupa ce moldovenii ne-au batut la Calarasi. Filipescu a plecat in minutul 22. Afara ploua cu galeata.

Nu ma intereseaza ceea ce a facut Dragulin ca primar. Sunt sigur ca nu a fost perfect. A facut greseli si la echipa de handbal, insa nu cred ca acesta a fost motivul pentru care a aparut ruptura fata de Filipescu. Ce va urma de acum inainte la CSM Calarasi sau la HC Dunarea 2014 Calarasi nu stie nimeni.

Comments are closed.