SPORT — 28 iunie 2014 at 15:45

Rachetii au pus stapanire pe Calarasi

by

Handbalul calarasean se afla intr-o mare de incertitudini. In mod oficial nu se stie cine va conduce echipa, cine o va antrena, care vor fi jucatorii care vor pleca si cei care vor ajunge la Calarasi in vara acestui an. Dar asta nu-i nimic. Cel mai grav este ca nu stie deocamdata daca echipa va evolua in Liga Nationala sub denumirea de CSM Calarasi sau HC Dunarea 2014 Calarasi.
Omul de afaceri Ion Dumitru, proprietarul Hotel Calarasi, va ocupa postul de presedinte. Ioan Bota va fi mana sa dreapta. Antrenor va fi in continuare Sabin Dacau. Dintre jucatorii carora le-a expirat contractul, Ghita Mateas va fi singurul caruia ii va fi prelungita intelegerea. In schimb, Savlovschi, Tucanu, Paraianu si Popovici nu vor mai juca pentru gruparea calaraseana.
Toata lumea asteapta sa afle numele celor vor evolua sub comanda lui Sabin Dacau in Liga Nationala. Patru dintre acestia provin din spatiul ex-sovietic. Este vorba despre doi basarabeni si doi ucraineni. Toti sunt jucatori care evolueaza in echipele nationale din tara lor. Pe langa acestia, Calarasiul ar mai putea aduce inca un portar si un inter drepta tot din aceeasi zona geografica.
Anatoli Bulov are 22 de ani si a facut parte din lotul national al Republicii Moldova care a castigat medalia de aur la „mondialul” natiunilor sarace din handbal, intrecere ce s-a desfasurat anul trecut in Mexic. In precedenta editie de campionat, extrema stanga a evoluat pentru Stiinta II Bacau. Dincolo de Prut, Bulov este considerat cea mai buna extrema stanga de la el din tara. Handbalistul are, impreuna cu atleta Lavinia Scurtu, cea care a dominat in ultimii ani intrecerile interne de saritura cu prajina, un copil, Lucas-Ivan, in varsta de numai cateva saptamani. Ziarul de Bacau a anuntat transferul lui Anatoli Bulov la CSM Calarasi inca de la data de 10 iunie.
Tot de la Bacau vine si interul dreapta Roman Zacaciurin. Acesta are 22 de ani si este coechipier cu Bulov la echipa nationala a Moldovei. Faptul ca la Calarasi ajung acum jucatori de la echipa a doua a vicecampioanei nationale nu trebuie sa ingrijoreze pe nimeni, mai ales ca cei doi handbalisti sunt foarte tineri si fac parte dintr-o generatie de exceptie a handbalului din Basarabia.
Dupa despartirea de Eremia Paraianu, postul de pivot a fost acoperit prin aducerea lui Pavel Gurkovsky, in varsta de 29 ani, component al lotului national de handbal al Ucrainei. Fratele sau, Yevgeny, a evoluat vreme de trei ani la Stiinta Bacau. Tot ucrainean este si Alexander Tyukin, in varsta de 27 de ani, care joaca pe postul de inter stanga.
Bulov, Zacaciurin, Gurkovsky si Tyukin vor ajunge la Calarasi la data de 6 iulie. Reunirea lotului este programata a doua zi. Cei patru straini au fost prezentati antrenorului Sabin Dacau pe dvd-uri. „Nu vom avea probleme. Jucatorii pe care i-am adus sunt mai buni si mai ieftini decat romanii”, sustine tehnicianul.

No Comments

  1. Bota mana dreapta! Mai scoate si el in anul asta o casa , o masina :-))