SPORT — 27 iunie 2014 at 07:59

Stan: suspendat, recuzat, dar delegat

by

Arbitrajul calarasean a dat cu mucii in fasole exact inainte de a se ridica de la masa. Astazi va avea loc partida dintre Steaua Radovanu si Unirea Frasinet, contand pentru barajul in urma caruia se vor desemna ultimele doua echipe ce vor evolua in sezonul urmator al Ligii Tractoristilor. La sedinta tehnica, Costel Ghita, de la Pietroiu, i-a recuzat pe arbitrii Mirel Anghel si Andrei Stan.
Numai ca si de aceasta data Colegiului Judetean de Arbitri Calarasi nu a tinut cont de recuzarea celor de la Pietroiu si l-a delegat la meciul de astazi, ca „asistent”, pe Andrei Stan. La cealalta linie a fost trimis Lucian Andrei, in vreme ce fluierul va fi la Valentin Porumbel. Observator a fost delegat Alexandru Botea, din Soldanu.
Decizia CJA Calarasi este cel putin scandaloasa. Pe langa faptul ca Andrei Stan a fost recuzat de catre Avantul Pietroiu, olteniteanul a primit interdictia de a mai oficia la meciurile din Liga a 4-a pana la finalul sezonului dupa prestatia pe care a avut-o la jocul dintre Victoria Chirnogi si Rapid Ulmeni, scor 1-1. Prin aceasta delegare, arbitrajul calarasean s-a inecat ca tiganu’ la mal.
Doru Dinca, presedintele AJF Calarasi, este nemultumit. „Andrei Stan a fost delegat de catre Subcolegiul Oltenita, care este condus de catre Costin Dan. Dar asta nu reprezinta o scuza pentru aceasta greseala. Daniel Stefan, seful arbitrilor, stia de aceasta delegare si trebuia sa se autosesizeze. O sa vorbesc cu ei, ca sa vad cum s-au gandit ei ca este posibil asa ceva. Eu le-am dat mana libera, dar ei nu sunt in stare sa respecte ceea ce am stabilit”, a declarat seful fotbalului calarasean.
Costin Dan, cel care raspunde de Subcolegiul Oltenita, sustine ca nu stia ca nu il poate delega pe Andrei Stan la meciul dintre Radovanu si Frasinet. „Eu nu am primit nici o hartie prin care sa fiu anuntat ca Andrei Stan este suspendat sau recuzat. Am vrut sa-l deleg ca arbitru de centru, dar Daniel Stefan mi-a zis sa-l schimb, sa-l dau la linie”, sustine chirnogeanul. Daniel Stefan – Gascanu, presedintele CJA Calarasi, nu a putut fi contactat pana la inchiderea calculatorului. Foarte probabil, seful arbitrilor este la masa si nu trebuie deranjat. Inca nu a terminat de mancat cele 591 de pagini ale volumului care cuprinde toate regulamentele de fotbal. Pofta buna, Gascane! Esti irecuperabil.
In acest caz, cel care trebuie sa intervina este presedintele AJF Calarasi. Doru Dinca a fost ales de echipele afilitate si trebuie sa le reprezinte interesele, sa faca dreptate, sa nu permita ca cei care conduc arbitrajul calarasean sa manevreze fotbalul calarasean dupa bunul lor plac, facand delegari in cel mai sfidator mod cu putinta. Vina pentru aceasta greseala se imparte intre Costin Dan, cel care a facut delegarea, si Gascanu, cel care a avizat-o. Andrei Stan este unul dintre „caporalii” lui Daniel Stefan, lucru cunoscut de catre toata lumea, inclusiv de catre ceilalti arbitri din Subcolegiul Oltenita, care il considera pe colegul lor „sifonul” presedintelui.

No Comments

  1. stati linistiti,Frasinet nu se prezinta :((

  2. Este jalnic ce se intampla acest Gascanu nu are ce cauta in fruntea arbitrajului calarasean nu este in stare de nimic a adus arbitrajul calarasean la nivelul cel mai de jos pt ca nu este in stare sa isi asume raspunderea prin a da testari frizice si scrise si a face lot de arbitrii pt Liga 4 si Liga 5 .Este sfidator si nu este prima data când trimite un arbitru recuzat la un joc cu toate ca el stia de acest lucru