SPORT — 24 iunie 2014 at 01:02

Pinguinu' il face praf pe Jose

by

Chiar daca Inainte Modelu a promovat in Liga a 3-a, nu toata lumea e fericita. Iar aici nu ma refer doar la conducerea Prefab, aflata in razboi cu primarul Gheorghe Dobre. Sorin Ispas – Pinguinul a venit in iarna de la Dunarea Calarasi la formatia antrenata de catre Jose Valeriu Petrescu, a marcat 14 goluri in returul campionatului, dar nu a facut parte din lotul echipei la finala Cupei Romaniei – Memorialul Tache Ionescu, scor 5-1 cu Victoria Chirnogi, si nici la meciul de baraj pentru promovarea in Liga a 3-a, scor 3-1 cu Petrolul Roata Cartojani.
Jucatorul a fost exclus din lot de catre antrenor dupa ce s-a aratat nemultumit de faptul ca primarul Gheorghe Dobre a oferit doar 50 de lei prima pentru meciul care nu s-a jucat la Radovanu. Sorin Ispas este revoltat de modul in care Petrescu a actionat si considera ca nu exista nici un motiv pentru ca europrimarul de la Modelu sa nu plateasca 200 de lei ca prima pentru meciul care nu s-a jucat.
„Eu am facut ce stiu. Am dat 14 goluri in 9 meciuri. Cand antrenorul te aduce la echipa si vorbesti ceva cu el pentru ca apoi sa nu se tina de cuvant, atunci spui ce ai de spus si pleci. Eu am cerut ce am stabilit cu primarul si cu Petrescu. Nimic mai mult. In tur, indiferent de meci, s-a dat prima intreaga. Echipa nu a jucat meciul cu Sarulesti pentru ca cei de la Dinamo nu s-au prezentat la meci, dar jucatorii si-au luat banii”, spune jucatorul.
Sorin Ispas este nemultumit si de faptul ca Inainte Modelu nu i-a platit nici un leu din salariu de cand se afla la clubul condus de catre Victor Neagu. „Au preluat contractul meu de la Dunarea Calarasi, valabil pe un an si jumatate, dar salariul meu a fost dat uitarii. Am stabilit ca renunt la salariu daca imi dau 200 de lei pentru fiecare victorie, indiferent daca joc sau nu. In primele patru etape am jucat mai putin, dar mai departe am fost titular meci de meci si am dat 14 goluri. Nu am inteles unde este problema. Eu am renuntat la un salariu fix pe care il aveam la Calarasi ca sa vin la Modelu pe promisiunea lui Petrescu, iar el pe finalul sezonului nu a mai zis nimic. Eu mi-am cerut dreptul meu, iar primarul i-a zis de fata cu toata lumea sa nu ma bage in Cupa Romaniei si la baraj. In momentul ala am dat buna ziua si am plecat”, povesteste cel caruia coechipierii ii spuneau Pinguinul.
Mijlocasul crescut la Dunarea Calarasi explica si motivul pentru care crede el ca nu a mai fost dorit la Modelu. „Am fost apreciat de toata lumea, mai putin de primar, care nu ii are la suflet pe jucatorii de la Dunarea. Mi-a zis sa ma duc inapoi la Calarasi daca nu imi convine, ca am jucat o repriza si am inceput sa cer bani. La Modelu sunt jucatori care primesc salariu, iar eu nu mi-am primit cei 200 de lei pentru care am muncit. Eu sunt golgheterul echipei in retur, cu 14 goluri marcate. Nu am inteles de ce primarul face figuri pentru niste bani cu care a fost de acord sa mi-i dea atunci cand am venit la echipa”, afirma jucatorul.
Acesta spune ca ar putea sa isi ceara drepturile financiare printr-un memoriu la Federatia Romana de Fotbal. „Ce s-ar intampla daca eu imi bag acum memoriu pentru neplata salariilor pe ultimele 5-6 luni? Contractul meu este inregistrat la FRF. Eu nu am cerut mai mult decat ei au fost de acord sa imi dea. Eu nu mi-am luat salariul de 6 luni. Pe mine nu ma intereseaza daca trebuie sa-l plateasca Dunarea sau Modelu. Am contract si trebuie sa fiu platit”. 
Motivele care l-au determinat pe Sorin Ispas sa isi exprime nemultumirile cu voce tare vis-a-vis de ceea ce i s-a intamplat la Modelu au legatura cu viata sa de familie. „Eu stiu de ce mi-am cerut ceea ce am stabilit inca de la inceput. Petrescu stie si el. Am acasa un baietel. Sotia mea munceste pana la ora 19:00, iar eu am o femeie care sta cu copilul. Ii dau 400 de lei pe luna. Din ce sa o platesc daca eu nu iau nimic de la Modelu? Fac munca in folosul comunitatii? Ei inca mai au sa-mi dea 350 de lei din luna martie. D-asta m-am suparat. Daca nu au vrut sa imi dea banii astia si au trecut 3 luni de zile, inseamna ca nu am fost dorit. Pe mine m-a interesat sa iau bani in fiecare saptamana ca sa imi acopar cheltuielile. Am vorbit si cu primarul si cu Petrescu. Am stat toti trei de vorba si mi-au zis ca imi dau banii, dar in ritmul asta cred ca ajungeam sa vin cu bani de acasa”.
Sorin Ispas afirma ca picatura care a umplut paharul a venit in momentul in care europrimarul Gheorghe Dobre i-ar fi cerut antrenorului sa nu il foloseasca la finala Cupei Romaniei – Memorialul Tache Ionescu si la barajul cu Petrolul Roata Cartojani, adica exact la meciurile in care au jucatorii au castigat cei mai multi bani. „Nu imi plac oamenii care nu se tin de cuvant. M-am enervat foarte tare cand primarul i-a zis lui Petrescu sa nu ma bage in Cupa si la baraj. De ce sa nu ma bage? Pentru ca am zis adevarul? Le-am zis ca am copil acasa si nu pot sa ma duc fara bani, bani promisi de ei. Nu am cerut nimic in plus. Am vrut doar ceea ce ei au promis cu gura lor”.
Cea mai mare suparare a jucatorului este legata de Jose Valeriu Petrescu. „Inainte de a ajunge la Modelu eu am vorbit cu el si mi-a zis ca nu ma poate lasa el pe mine la greu. Cand discutam cu primarul despre problema mea, Petrescu imi spunea ca vorbesc cam mult. Poate ca el trebuia sa vorbeasca mai mult pentru jucatorii de care s-a rugat sa vina la Modelu. Eu nu am luat salariu cum au luat altii. Petrescu a venit in vestiar la noi si ne-a zis ca trebuie sa luam prima intreaga pentru meciul cu Radovanu, chiar daca nu s-a jucat, pentru ca asa a fost in turul campionatului, cu Sarulesti, asa a fost si cu Fundulea, in Cupa Romaniei, acum cateva saptamani. Cand am iesit afara a tacut din gura si nu a mai scos nici un cuvant. E frumos, nu? De ce sa mai stau la echipa? Sa ii zica primarul cand sa ma bage si cand nu? Chiar nu regret ca am plecat. Primarul ii spunea de fata cu toata lumea sa nu ma bage. Foarte frumos. Nici pana azi nu m-a sunat ca sa clarificam situatia. Poate e mai bine asa. Ma bucur ca am lasat o impresie mult peste asteptarile multora, inclusiv peste cele ale antrenorului, asa gras cum ziceau unii de la Modelu ca sunt”. 

No Comments

  1. bravo ispas.ai dat dovada ca nu pleci capul in fata unor oameni care le place sa dicteze dupa cum vor ei.cat despre caracterul lui petrescu cred ca stiai asa ca nu are rost sa vorbim.petrescu este un caracter zero si un lingau cum nu este nimeni in acest judet.sa injosit si se va injosi in continuare in fata primarului din modelu.multa sanatate

  2. ispase tu sa taci ca stii fb cum jucai la calarasi…noroc cu condei antrenor