SPORT — 21 iunie 2014 at 15:10

Inainte a reusit ce n-a putut Prefab

by

Ilie Zeciu: „Modelu are sanse 70% de promovare”! Gica Dobre: „80% suntem in Liga a 3-a”. Virgil Bogatu: „100% Modelu va ajunge in Liga a 3-a”. Acestea au fost declaratiile hiperoptimiste oferite inaintea jocului de baraj pentru promovarea in Liga a 3-a, dintre Inainte Modelu si Petrolul Roata Cartojani, scor 3-1.
Un singur om n-a avut liniste inaintea acestui joc. Il cheama Valeriu Petrescu. Aseara, inainte de masa, a vazut meciul dintre Italia si Costa Rica, scor 0-1. A mancat cu noduri, iar noaptea nu s-a odihnit deloc bine. Normal, mai ales ca astazi a avut cel mai important meci din cariera sa de antrenor. Unul care a avut un final fericit. Elevii sai au castigat cu 3-1 o partida pe care au dominat-o autoritat de la un capat la celalalt.
Levente Mitrea a deschis scorul inca din minutul 1, aratand ca este doar o chestiune de timp pana cand Modelu va ajunge in cel de-al treilea esalon al fotbalului romanesc. Mai departe, a urmat un joc de-a soarecele si pisica. Giugiumica a facut 2-0 in minutul 12 si toata lumea de pe stadion se astepta la un macel avand ca autoare formatia campioana a judetului calarasean. Numai ca elevii lui Valeriu Petrescu au inceput sa ia piciorul de pe acceleratie, fapt ce le-a permis giurgiuvenilor sa reduca din diferenta. Voicu a sutat de la distanta, direct in vinclul portii lui George Bratu si meciul a fost relansat. Numai pe tabela de marcaj, pentru ca in teren calarasenii au dominat cu autoritate, au avut posesie, dar au ratat cu seninatate din fata portii adverse. 2-1 la pauza, scor care nu reflecta deloc realitatea din iarba.
In repriza a doua, modelenii au continuat seria ratarilor incredibile. Adversarul a cazut din punct de vedere fizic, iar meciul s-a terminat in momentul in care Tutuianu a facut 3-1. Golul fundasului de la Modelu a venit cu complicitatea arbitrului Catalin Popa. „Centralul” le-a permis calarasenilor sa reia jocul desi un adversar se afla cazut la pamant, fapt ce contravine Legilor Jocului. Avand un handicap de doua goluri, giurgiuvenii au capotat si din punct de vedere psihic, astfel ca pana la finalul jocului s-a jucat un fotbal in care modelenii le-au ascuns mingea adversarilor.
Finalul meciului de la Ploiesti l-a prins in teren si pe veteranul Ionita, 40 de ani, cel care s-a retras din activitate cu aceasta ocazie. Un final fericit de cariera pentru o figura importanta a fotbalului calarasean. Inainte Modelu a promovat in Liga a 3-a fara emotii. Astazi, elevii lui Petrescu s-au impus in aceeasi maniera in care au castigat campionatul. Performanta de la Ploiesti reprezinta efortul factorilor de decizie din comuna Modelu, al jucatorilor si al antrenorilor. Nu am laudat niciodata vreun primar atunci cand vine vorba despre fotbal si nu o voi face nici acum. Dar imi permit doar o remarca. Prin victoria de pe stadionul Astra, Inainte Modelu a realizat mai mult decat a reusit Petre Milut cu Prefab Modelu in Liga a 2-a si Liga a 3-a. De ce spun asta? Pentru ca Inainte a reusit sa urce in esalonul superior printr-o victorie pe teren, in vreme ce Prefab a promovat doar cumparand locuri. In aceste conditii, se poate spune ca europrimarul Dobre i-a dat peste nas rivalului sau, Petre Milut!

No Comments

  1. FELICITARI!

  2. Prefab Arena = muzeu…..

  3. Progresul Calarasi

    Felicitari,multa bafta in continuare

  4. multumim bogatu,multumim petrescu