SPORT — 21 iunie 2014 at 01:44

"Cazierul" arbitrului Catalin Popa

by

Inainte Modelu, campioana judetului Calarasi, se va duela cu Petrolul Roata Cartojani, castigatoarea campionatului din judetul Giurgiu, pentru un loc in Liga a 3-a. Jocul este programat astazi, cu incepere de la ora 18:00, pe stadionul Astra din Ploiesti. www.sportcalarasean.ro va transmite jocul in direct in format live text.
Partida va fi condusa de la centru de catre pitesteanul Catalin Popa, 33 de ani, arbitru care oficiaza in Liga I. Argeseanul a fost contestat dupa meciul Sageaata Navodari – Dinamo Bucuresti, scor 0-1, desfasurata in toamna anului trecut. La acea vreme, patronul „cainilor”, Ionut Negoita, a sustinut ca va face memoriu impotriva lui Popa.
Potrivit Mediafax, aficialul gruparii dinamoviste considera ca arbitrul Popa a greşit intenţionat împotriva echipei sale: „Sunt foarte deranjat de arbitraj, nu am vrut să mai spun nimic, dar am revăzut fazele şi statistic lucrurile stau în felul următor: nicio greşeală în dreptul adversarului, iar în dreptul nostru sunt patru greşeli grave. În primul rând e un fault la Matei care s-a întâmplat la patru metri în faţă arbitrului, apoi un henţ evident, un cartonaş galben la Matei degeaba şi un henţ la marginea careului fără a da cartonaş galben, ceea ce ar fi însemnat eliminare. Coroborând aceste lucruri cu faptul că în primăvară acest Popa, chipurile arbitru, la meciul cu CFR Cluj nu ne-a dat un penalti, ne-am dat seama că omul nu numai că e rău intenţionat, dar să nu vezi în trei metri înseamnă că ai o problema. Poate oftalmologică. Nu mai accept, după o serie de decizii care ne-au dezavantajat. Am zis că să fim eleganţi, dar unii ne-au luat de fraieri. Vom face memroiu la CCA să vedem şi noi ce i se întâmplă acestui arbitru care după părerea mea nu are nicio treaba cu arbitrajul, nu ar trebui să fie acolo”.
Potrivit prietenilor sai din Pitesti, Catalin Popa este suporter infocat al Stelei. Asa se explica si faptul ca de fiecare data cand a arbitrat pe Dinamo a fost contestat de catre gruparea din Stefan cel Mare. Cu toate acestea, „cainii” nu au pierdut nici un meci cu Popa la centru. Dinamo a invins cu 4-2 pe Turnu Severin si cu 1-0 pe Sageata Navodari si a incheiat la egalitate, scor 1-1, cu Universitatea Cluj-Napoca. De asemenea, acelasi arbitru a acordat foarte usor un penalty din care gazdele au marcat unicul gol al meciului dintre Sageata Navodari si Universitatea Cluj-Napoca, scor 1-0. Partida a avut loc la 7 aprilie si a fost ultimul joc pe care Popa l-a oficiat in Liga I. De atunci a mai arbitrat doua meciuri in Liga a 3-a si unul singur in Liga a 2-a.
In anul 2012, dupa meciul dintre CF Braila si CS Otopeni, scor 3-2, www.liga2.ro a titrat: „Arbitrul Catalin Popa a macelarit jocul”. Intr-un interviu publicat pe site-ul CCA, „fluiericiului” pitestean este de parere ca pregatirea fizica este foarte importanta pentru orice arbitru. Ca fapt divers, de cand Daniel Stefan – Gascanu este seful Colegiului Judetean de Arbitri, la Calarasi nu s-a mai dat nici o testare fizica.
Catalin Popa este „copilul” lui Cornel Sorescu, presedintele AJF Arges si omul care s-a ocupat multa vreme de delegarilor arbitrilor la meciurile din esaloanele inferioare. Pe cand avea doar 20 de ani, Popa a fost numit secretarul general al forului fotbalistic argeseana. Cel care l-a pus in functie este Sorescu, personal care a mancat mult peste din Dunare gratie relatiei de prietenie pe care o are cu Bratu Cataros. Indiferent de numele celui care a condus Comisia Centrala de Arbitri, Catalin Popa a fost mereu un arbitru care a fost propus pentru promovare.

No Comments

  1. CS INAINTE MODELU- AS PETROLUL ROATA CÂRTOJANI 2-0