SPORT — 15 iunie 2014 at 09:45

Greselile Comitetului Executiv

by

Conducerea AJF Calarasi arata cu degetul catre echipele care participa la campionatul judetean. Delegatilor li se reproseaza ca nu cunosc regulament. Rade ciob de oala sparta! Cam asa sta treaba in fotbalul calarasean. Comitetul Executiv este organul de conducere al Asociatiei Judetene de Fotbal si a luat cateva decizii care contravin Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice.
„Cazul Radovanu” a pornit din greseala presedintelui Doru Dinca – Motanu si le-a avut ca artizane pe Steaua Radovanu si Viitorul Curcani. Nu s-ar fi ajuns ca fotbalul calarasean sa stea pe jar timp de o saptamana daca in sedinta Comitetului Executiv  in care s-a stabilit sistemul de desfasurare al barajului de promovare/retrogradare dintre echipele aflate pe locurile 13 si 14 in Liga a 4-a si ocupantele locurilor secunde in Liga a 5-a s-ar fi respectat regulamentul.
S-a stabilit ca barajul sa se joace in dubla mansa, la datele de 25 si 28 iunie. Cam tarziu, in conditiile in care echipele au incheiat campionatele la 7 mai. O pauza de doua saptamani nu este deloc sanatoasa pentru calitatea fotbalului, dar nu asta este cea mai grava greseala. Comitetul Executiv a stabilit, pentru situatia in care Inainte Modelu va promova in Liga a 3-a, ca echipele ce vor pierde acest baraj sa mai joace inca un meci pentru completarea locului ramas liber dupa ce modelenii au ajuns in esalonul superior. Dubla greseala!
In primul rand, cei care fac parte din Comitetul Executiv nu au tinut cont de ROAF. In articolul opt se spune ca sezonul competitional se incheie la 30 iunie, astfel ca pentru disputarea jocului de baraj nu ar mai fi timp.
Articolul 8- An competiţional/Sezon competiţional
1. Anul competiţional este perioada cuprinsă între data de 1 iulie a anului în curs şi data de 30 iunie a anului următor.
2. Sezonul competiţional, este perioada cuprinsă între primul joc oficial disputat după data de 1 iulie a fiecărui an şi ultimul joc oficial, de cupă sau campionat, programat până la terminarea anului competiţional.
A doua greseala vine din modul in care a fost organizat sistemul de retrogradare/promovare. Pe vremea in care AJF Calarasi era condusa de catre regretatul Tache Ionescu, iar in judet chiar se juca fotbal, regulamentul era foarte simplu. Daca echipa campioana a judetului promova in Liga a 3-a, prima formatie aflata sub linia din subsolul clasamentului era salvata de la retrogradare.
Normal ar fi ca Dunarea Gradistea, ocupanta locului 13, sa evolueze in Liga a 4-a in sezonul urmator in cazul in care Modelu va promova. Astfel, Radovanu si Curcani, echipe ce s-au certat in urma scandalului provocat de nedisputarea meciului dintre Radovanu si Modelu, vor merge la baraj, unde vor da peste Frasinet si Pietroiu. Doru Dinca – Motanu a fost plecat in acest week-end in Bulgaria si nimeni din fotbalul calarasean nu a putut lua legatura cu oamenii din conducerea AJF Calarasi. Satul a ramas fara caini. Inainte de a trece Dunarea, Motanu a promis ca va repara greseala Comitetului Executiv.
Gafa comisa de catre conducerea forului fotbalistic judetean are o explicatie foarte simpla. In momentul in care a pierdut functia de presedinte, Bratu Cataros a plecat de la Baza Navrom cu televizorul ce se afla in biroul sau. Doru Dinca s-a plans de acest lucru si acum se vede ca nu a facut-o intamplator. Daca la AJF Calarasi ar fi ramas televizor lui Cataros, oamenii care conduc fotbalul calarasean ar fi aflat ca FC Brasov s-a salvat de la retrogradare desi a incheiat campionatul „sub linie” pentru ca FC Vaslui nu a mai primit licenta pentru a evoluat in Liga I. De asemenea, desi Dinamo a incheiat sezonul pe un loc ce i-ar fi dat dreptul sa joace in cupele europene, CFR Cluj-Napoca este cea de-a treia echipa ce va reprezenta tara noastra in Europa League.
In acest moment, lucrurile sunt foarte simple. Doru Dinca trebuie sa convoace Comitetul Executiv la 23 iunie si, cu ROAF-ul pe masa, sa stabileasca un sistem de retrogradare/promovare in conformitate cu regulamentul. La acea sedinta trebuie sa participe si reprezentantii echipelor ce vor participa la baraj.
Nimeni nu poate garanta ca Modelu va promova, chiar daca echipa lui Jose Valeriu Petrescu porneste ca favorita. Dar cert este ca un al treilea meci de baraj nu se mai disputa din cauza faptului ca nu mai este timp. Sezonul 2013-2014 se incheie la 30 iunie, iar orice joc disputat la aceasta data nu mai are nici o legatura cu regulamentele. In cazul in care nu se respecta ROAF, atunci Doru Dinca nu trebuie sa se mai supere niciodata atunci cand scriu ca sunt multe lucruri care se petrec exact ca pe vremea lui Bratu Cataros.

No Comments

  1. Cititi va rog dlor art 35 pct5 din roaf sa vedeți si dvs ca am dreptate cand spun ca se face treabă la com ex și disciplină după ureche.dle ion radu aveți experienta mai mare decât toți in regulamente nu va faceți ca nu vedeți.