SPORT — 12 iunie 2014 at 08:33

Miza? Viitoarea "lanterna rosie"

by

Steaua Radovanu, Viitorul Curcani si Dinamo Sarulesti sunt echipele care spera sa prinda jocul de baraj pentru salvarea de la retrogradarea in urma deciziei pe care Comisia de Disciplina din cadrul AJF Calarasi o va da in aceasta seara in cazul Radovanu. Formatia antrenata de catre Marian Speriatu – Olariu nu a mai disputat meciul de sambata, cu Inainte Modelu. Decizia a fost luata de catre forul fotbalistic judetean dupa ce stelistii au anuntat ca terenul de la Valea Popii este impracticabil.
Vina pentru tot acest scandal nu apartine celor de la Radovanu, ci Asociatiei Judetene de Fotbal, care s-a grabit sa declare victoria modelenilor cu 3-0 fara nici un temei regulamentar. Curcani si Sarulesti s-au inflamat imediat si au cerut excluderea echipei antrenate de catre Marian Speriatu pe motiv ca ar avea doua neprezentari, dupa ce nu au facut deplasarea la Fundulea.
Cazul este unul dificil pentru Comisia de Disciplina, dar o decizie trebuie luata in aceasta seara. Discutand dupa documente, meciul trebuie rejucat, dar daca Victori Neagu, presedintele lui Inainte Modeu, se tine de cuvant si se adreseaza Comisiei de Apel si, mai departe, Camerei Nationale pentru Solutionarea Litigiilor, lucrurile se vor complica.
Discutand cu detasare, problema din cazul Radovanu este una comica. Oricare dintre cele trei echipe care va evolua sezonul viitor in Liga a 4-a are cele mai mari sanse ca in editia urmatoare a campiontului judetean sa nu fie altceva decat „lanterna rosie”. Nu trebuie sa ne facem iluzii crezand ca fotbalul calarasean se va duce de rapa fara Steaua Radovanu, Viitorul Curcani sau Dinamo Sarulesti. Nici vorba de asa ceva.
Dar trebuie sa recunoastem ca avem o problema la AJF Calarasi din moment ce conducerea forului fotbalistic judetean a facut o greseala atat de grava precum cea petrecuta sambata, cand s-a hotarat nedisputarea meciului pe motiv ca terenul ar fi impracticabil fara ca arbitrul delegat sa conduca partida dintre Radovanu si Modelu sa ajunga la Valea Popii. Nu conteaza daca cel care a luat decizia este presedintele Doru Dinca sau secretarul Mihai Gheorghe. Amandoi fac parte din conducerea AJF Calarasi si nu aveau voie sa comita o asemenea greseala. Daca a facut-o Dinca, atunci sa o repare si sa raspunda pentru ceea ce a facut. Daca a facut-o Gheorghe, atunci sa raspunda pentru ceea ce a facut, dar sa raspunda si Dinca, in acelasi timp, pentru ca presedintele este cel care numeste secretarul.
In cazul in care Steaua Radovanu va ajunge sa fie exclusa din campionat, s-ar comite o eroare. Cazul acesta trebuie judecat dupa documente, nu dupa vorbe. Marian Speriatu a trimis un e-mail in care anunta ca terenul este impracticabil. Nu a cerut ca meciul sa nu se dispute. A vrut doar sa fie om cu colegii sai de competitie, a aratat respect fata de AJF Calarasi, dar si fata de Inainte Modelu, echipa ce a castigat competitia la care el a participat.
Olariu putea sa ceara orice dorea el. Putea sa ceara ca echipa oaspete sa joace intr-un picior, putea sa ceara ca arbitrii sa intre pe teren in pielea goala, putea sa ceara ca meciul sa se joace fara medic si exemplele pot continua. Nu scrie nicaieri in regulament ca o echipa pierde un meci cu 3-0, prin neprezentare, daca cere ceva celor de la AJF Calarasi sau daca trimite un e-mail la forul fotbalistic judetean. Lui Speriatu i se pun in carca greselile pe care le-a facut in aceasta primavara, foarte multe la numar, dar in cazul nici uneia nu scrie in regulament ca trebuie sanctionata cu excluderea din campionat. Steaua Radovanu a intins coarda la maxim, dar nu a incalcat atat de grav regulamentul incat sa fie scoasa din competitie.
Antrenorul stelistilor este aratat cu degetul pentru ca l-a dezinformat pe presedintele AJF Calarasi cu privire la starea terenului de la Valea Popii. Se poate, nu stiu! Probe in acest sens insa nu exista. Eu am certitudinea ca la Radovanu a plouat vineri seara, insa nu sunt parte in acest caz si nici nu imi doresc sa fiu. Stiu doar ca echipa lui Speriatu nu poate fi exclusa din campionat pe motiv de minciuna si mai stiu ca greseala lui Doru Dinca este una certa, pe cand cea a antrenorului de la Radovanu este doar o banuiala din partea unora care de sambata si pana astazi nu au reusit sa stranga probe.
 

No Comments

  1. Este normal ca radovanu sa nu fie esclus ea a castigat pe tern punctele din clasament . nu ca,curcaniu sau sarulestiu . mie se pare ceva normal ca ei sa fie invidiosi pe radovanu pt ca ei atata pot si nimik mai mult .
    Radovanu la baraj este cea mai corecta decizie