SPORT — 7 iunie 2014 at 14:59

Radovanu, viitorul Chirnogi

by

Editia 2013-2014 a Ligii a 4-a a inceput cu o anomalie si s-a incheiat cu alta. In vara anului trecut, Victoria Chirnogi, formatie ce s-a retras din motive financiare din Liga a 3-a si trebuia trimisa in Categoria Onoare, a fost primita pe prima scena a fotbalului calarasean. Acum, tot vara, Steaua Radovanu a „reusit” a doua neprezentare din acest campionat, dar nu va fi exclusa din competitie, asa cum prevedere ROAF, ci se va prezenta la „corigenta” pe care o va da la sfarsitul lunii, in dubla mansa, cu Unirea Frasinet sau Avantul Pietroiu.
Doru Dinca – Motanu, presedintele AJF Calarasi, recunoaste ca situatia nu este tocmai regulamentara, insa ofera cateva argumente prin care incearca sa convinga lumea fotbalului calarasean ca procedeaza corect. „Cei de la Radovanu mergeau la baraj si daca pierdeau si daca invingeau pe Modelu. Au sunat in aceasta dimineata si ne-au anuntat ca terenul este impracticabil din cauza ploilor care au cazut in aceasta saptamana la ei in comuna. Le-am solicitat o adresa oficiala si ne-au trimis-o. Am hotarat ca echipa din Modelu sa castige meciul cu 3-0. M-am gandit mai intai la cei de la Modelu. Nu puteam sa ii trimit 100 de kilometri la un meci despre care stiam ca nu se joaca. Insemna sa imi bat joc de campioana judetului Calarasi. In mod normal, meciul trebuia reprogramat, dar Modelu are un program bine stabilit inaintea barajului de la 21 iunie si nu cred ca e cazul sa le dam planurile peste cap”, a declarat seful fotbalului calarasean.
Daca se respecta regulamentul si Radovanu era exclusa din campionat, de acest lucru ar fi profitat Curcani, care ar fi mers la baraj, si Gradistea, care ar fi scapat de griji inca de astazi, cand a pierdut la Dor Marunt. Doru Dinca a cerut clementa pana in vara pentru a pune lucrurile la punct in fotbalul calarasean. Ar fi fost frumos sa porneasca totul de zero, numai ca prezenta celor de la Radovanu in viitoarea editie a Ligii a 4-a va fi ca o pata neagra, exact cum a fost si Chirnogiul in acest sezon. Mai exista insa o sansa: echipa lui Marian Speriatu – Olariu sa nu treaca de baraj.
Pe de alta parte, nu este cazul sa le plangem de mila blatistilor de la Curcani si de la Gradistea. Dinca a procedat bine pentru fotbalul calarasean. AJF Calarasi are nevoie ca Inainte Modelu sa promoveze in Liga a 3-a. Dar totusi trebuie reluata discutia cu privire la sistemul competitional din Liga a 4-a. In acest moment exista foarte mult balast, iar din Liga a 5-a sunt sanse mici sa apara vreo forta. Ca urmare, se impune ca pe prima scena a fotbalului calarasean sa evolueze numai 14 echipe, astfel incat ierarhia sa nu fie aceeasi in partea de jos in fiecare sezon. Echipele care sunt acum in subsol au fost si anul trecut. Nu au reusit sa faca nici un progres, ceea ce inseamna ca nu au ajutat cu nimic fotbalul calarasean, ba chiar l-au parazitat.
Inainte Modelu este campioana judeteana si va reprezenta judetul Calarasi la barajul pentru promovarea in Liga a 3-a, acolo unde va intalni Petrolul Roata Cartojani, campioana judetului Calarasi. Meciul va avea loc la 21 iunie si va fi transmis in format live text de catre www.sportcalarasean.ro
Sondajul prin care incercam sa aflam care este echipa ideala a campionatului judetean de fotbal Calarasi este in plina desfasurare. Fiecare vizitator este liber sa isi aleaga portarul favorit, fundasul lateral cel mai bun, aparatorul central cel mai eficient, mijlocasul de banda cu cel mai bun randament, jucator din zona mediana centrala care l-a incantat cel mai tare si atacantul pentru care ar da bani numai ca sa il vada jucand. Din ancheta nu lipsesc antrenorii, conducatorii, arbitrii si observatorii. Click aici pentru a vota Dream Team Calarasi 2014! “Procesul electoral” se va incheia la 22 iunie.
Liga a 4-a, etapa a 30-a, rezultate: Victoria Lehliu Gara – Venus Independenta 2-2, Rapid Ulmeni – Dunarea Ciocanesti 1-3, Avantul Dor Marunt – Dunarea Gradistea 1-0, CSM Oltenita – Agricola Borcea 2-0, Unirea Manastirea – Progresul Fundulea 3-0 (neprezentare), Viitorul Curcani – Dinamo Sarulesti 4-1, Victoria Chirnogi – Victoria Dragos Voda 3-0 (neprezentare), Steaua Radovanu – Inainte Modelu 0-3 (neprezentare).

No Comments

  1. prea multe neprezentari in ultima etapa!!!!

  2. „Aceiasi Marie cu alta palarie” asa spune un proverb,ne-am bucurat ca am scapat de Cataros dar a venit fratele lui.Au ramas aceleasi obiceiuri,aceleasi incalcari grave de regulament cu aceleasi scuze penibile.Campionatul se poate reduce si la 10 echipe ca tot degeaba.Pana nu scapam de toate mizeriile si de toti oameni incompetenti, fotbalul nu va progresa niciodata.Sunt unele echipe care s-au prezentat la jocuri chiar daca nu au avut jucatori doar pt a nu strica competitia,iar altele care se prezinta doar cand au chef,insa regulamentul nu este acelasi pt toate.Nu imi ramane sa cred ca Doru Dinca ori este total depasit ori este „patat” si sincer a doua varianta este cea mai plauzibila.