SPORT — 28 mai 2014 at 01:20

"Trebuie sa promovam si atat"

by

CSM Calarasi a ajuns aseara la Sebes, acolo unde va participa la turneul de baraj in urma caruia poate promova in Liga Nationala de handbal masculin. Interul stanga Alin Sania nu concepe ca formatia antrenata de catre Sabin Dacau sa nu se claseze pe locul al doilea, care asigura prezenta pe prima scena a handbalului romanesc in sezonul viitor.
Alin, dintre cele patru echipe care vor participa la baraj, cine crezi ca este favorita?
Alin Sania: Resita porneste cu prima sansa. Nu ma intreba de ce. Noi suntem pe locul al doilea.
Cu cine iti doresti sa jucati primul meci?
Nu conteaza. Daca bati Resita in primul meci, intervine relaxarea. Daca pierzi, devenim nervosi. Cineva spunea ca trebuie sa castigam toate cele trei meciuri, dar eu nu sunt de acord. Cred ca e suficient sa castigam doua meciuri pentru a promova in Liga Nationala. Este foarte important sa castigam primele doua meciuri ca sa nu tremuram sambata de dimineata, cand are loc ultimul meci.
Ti-ai facut vreun plan pentru situatia in care CSM Calarasi nu promoveaza?
Nu ma gandesc la asa ceva. Sunt capos de felul meu. Trebuie sa promovam si atat.
Ce s-ar fi intamplat acum la Calarasi daca nu exista acest baraj?
Asta sunt si eu curios sa aflu, dar mai intai noi trebuie sa stim cine conduce aici. Vaslui a promovat pentru ca are o organizare foarte buna, mai buna decat a multor echipe care sunt in Liga Nationala. La Calarasi asta lipseste acum.
Pana cand mai ai contract cu CSM Calarasi?
Pana in vara anului viitor, dar voi continua sa joc aici numai in anumite conditii. Daca tot se cheltuie niste bani, atunci sa se faca totul cu cap. Trebuie sa se faca o organizare serioasa la nivelul clubului, nu ca acum. Trebuie sa stim cine este presedinte, cine este antrenor, cine este medic si cine este maseur.
Dupa meciul cu Vaslui s-a vehiculat ideea ca ai fost blat in schimbul a 1.500 de euro. Nu am sa te intreb daca este adevarat sau nu, dar lumea e curioasa sa stie daca 1.500 de euro inseamna mai mult sau mai putin de jumatate din salariul tau lunar.
E pe acolo. Daca eram promovati atunci, acum castigam mai multi bani. Prima mea pentru promovare este mult mai mare.
La Calarasi nu s-au luat niciodata masuri atunci cand echipa a pierdut. Pe la echipele la care ai mai jucat ce masuri s-au luat atunci cand se pierdeau cele mai importante meciuri?
Cel mai bine m-am simtit la Steaua Bucuresti. Acolo nu s-au taiat niciodata salariile. Aveam prime de joc si prime de obiectiv. Atunci cand castigam un meci, primeam jumatate din prima de joc. Cealalta jumatate o primeam la finalul sezonului, daca ne indeplineam obiectivul. Pe langa jumatatea a doua a primelor de joc, am primit si prima de obiectiv.
De cati jucatori ar avea nevoie CSM Calarasi in cazul in care ar promova in Liga Nationala?
Ne mai trebuie patru jucatori. Este vorba despre un portar, doi interi si un pivot. Indiferent daca Rica Paraianu va mai juca sau nu, avem nevoie de un om pe acel post.
Se vorbeste despre schimbarea lui Sabin Dacau cu Aihan Omer sau Sebastian Bota. Care varianta ar fi mai buna?
Omer a discutat deja cu o serie de jucatori care evolueaza in Liga Nationala pentru a merge la Resita pentru sezonul viitor. Nu cred ca facea asta de nebun.
Crezi ca varianta cu Sebastian Bota este mai buna?
Probabil. Nu stiu.
La Sebes o sa joci tot cu mot, ca la meciul cu Vaslui?
Depinde cum ma trezesc. Lumea de la Calarasi nu ma cunoaste. Eu mi-am schimbat foarte des look-ul de-a lungul vremii. 
 
 
 
 
 

No Comments

  1. florian coste

    ……spune multe…in cateva cuvinte..bravo lui ….si bravo tie!!

  2. florian costel

    …chiar…cine e presedinte…dar antrenor??