SPORT — 26 mai 2014 at 12:17

Calaraseni cu medalii la gat!

by

La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc in Belgia, la Hazewinkel, Campionatul European de Canotaj pentru juniori. Sportivii romani au cucerit nu mai putin de sase medalii de aur, una de argint si una de bronz. Printre canotorii care au reusit sa urce pe podium se afla calarasenii Georgiana Vasile, medalie de aur cu echipajul de 8+1, Alexandru Chioseaua si Constantin Adam, ambii cu medalie de argint cu echipajul de 4 vasle.
Georgiana Vasile este nascuta la Valcelele si acum este legitimata la CSM Calarasi, acolo unde este pregatita de catre Dan Banateanu, acelasi antrenor ocupandu-se si de Chioseaua. „Aceste rezultate nu sunt deloc intamplatoare. Pentru noi nu reprezinta altceva decat o multumire sufleteasca. Georgiana Vasile este un produs 100% al CSM Calarasi, ea fiind si vicecampioana nationala. Chioseaua este campion national de fond la individual”, a declarat Banateanu.
Cornel Nedelcu si Dan Moise s-au ocupat la CSS Calarasi de cariera lui Constantin Adam. „Au luat doar argint pentru ca i-au intarziat un pic in start si au pierdut zece sutimi. Trebuia sa bata cu un avans de o barca, dar concursul nu te iarta. Este un rezultat bun pentru Romania, dar trebuie sa tinem cont ca noi suntem mai buni la rame, nu la vasle”, a declarat Nedelcu.
Tehnicianul care a lucrat timp de doi ani de zile la lotul olimpic inainte Jocurilor Olimpice de la Londra 2012 sustine ca si-a pus amprenta asupra carierei Georgianei Vasile. „Este creatia mea, dar nu mai conteaza. Antrenorul care a descoperit-o se numeste Macris, iar eu am lucrat cu ea la juniori II, atunci cand eram la CSM Calarasi”, precizeaza Nedelcu.
 
 

Comments are closed.