SPORT — 16 mai 2014 at 01:15

"Barajul se joaca la Buzau"

by

CSM Calarasi va participa la barajul pentru promovarea in Liga Nationala de handbal masculin. Deocamdata, antrenorul Sabin Dacau nu stie cu exactitate care vor fi adversarele calarasenilor. Cele trei meciuri vor avea loc in perioada 29-31 mai la Buzau. Acest lucru urmeaza sa fie confirmat de catre Federatia Romana de Handbal in cel mai scurt timp.
IMG_4629 (2)
Domnule Dacau, Resita a pierdut meciul cu CSM Bucuresti si va juca impotriva Calarasiului la baraj.
Pentru noi cred ca este foarte bine ca am scapat de echipa din Capitala. 
CS Caras-Severin este o echipa cu un efectiv redus.
Eu nu cred ceea ce spun cei de la Resita. Federatia Romana de Handbal le va permite jucatorilor carora le expira contractele imediat dupa incheierea campionatului sa joace pentru echipelor lor si fara semnarea unui nou contract.
Credeti ca jucatorii carora le expira contractele de la Resita si s-au inteles deja cu alte echipe vor avea curajul sa joace la baraj?
In mod normal, nu. Ei se pot accidenta si ar putea pierde viitoarele contracte. Dar stiu sigur ca Adi Petrea va juca la baraj. De asemenea, Mihai Rohozneanu, conducatorul de joc, va fi si el pe teren. El s-a stabilit in Resita, acolo unde este profesor de sport. O sa joace sigur. Va juca si Demis Grigoras. Nu trebuie sa ne luam dupa ceea ce spune Aihan Omer. 
Pe langa Resita, la baraj va mai participa si Suceava, o echipa tanara, dispusa la efort, dar care nu trage de la linia de noua metri. 
Pe noi trebuie sa ne intereseze doar jocul nostru. Este foarte important sa nu mai facem greselile de la meciul cu Vaslui. In mod normal, nu trebuie sa avem probleme. 
Ce stiti despre HC Arges Pitesti, echipa de pe locul al doilea din Seria B a Diviziei A?
Ei s-ar putea sa promoveze direct in Liga Nationala. CSM Oradea nu se va inscrie in Liga Nationala si vor promova cei de la Pitesti.
Si ei vor?
Doar nu sunt nebuni sa nu profite de aceasta ocazie. Am vorbit cu cei de la Oradea miercuri seara si mi-au zis ca au luat decizia de a nu se inscrie in Liga Nationala. Astfel, va promova Argesul, iar Sebesul va merge la baraj.
Credeti ca cei de la Oradea vor anunta ca nu se inscriu in Liga Nationala imediat dupa incheierea campionatului?
Da. Ei vor juca ultimul meci in campionat pe 24 mai, iar pe 26 mai vor trimite hartie la Federatia Romana de Handbal in care vor anunta ca nu vor sa joace in Liga Nationala. Am vorbit cu antrenorul oradenilor, Sebastian Tudor, si mi-a confirmat acest lucru. In plus, m-a sunat si Alexandru Weber, de la Vointa Sebes, si mi-a zis ca ne vom intalni la baraj.
Unde se va juca barajul?
La Buzau, in perioada 29-31 mai. Vom juca joi dupa-amiaza, vineri dupa-amiaza si sambata de dimineata. 
Dintre echipele care se preconizeaza a fi prezente la acest baraj, Calarasiul are cea mai ridicata medie de varsta. Nu credeti ca jucatorii nu vor face fata unui baraj care cuprinde meciuri in trei zile consecutive?
In iarna am castigat Cupa Unirea, la Calarasi, in acelasi sistem. S-a jucat zi de zi si nu s-a vazut nici un fel de oboseala. Atunci am castigat in fata celor de la Stiinta Bacau, vicecampioana tarii. Cred ca nici un adversar pe care il vom intalni la baraj nu se ridica la valoarea bacauanilor. Sunt convins ca baietii vor da totul si vom promova. Trebuie sa ii multumim pe oamenii de la Calarasi, altfel vom avea probleme. 
FRH a anuntat oficial ca barajul va avea loc la Buzau?
Inca nu, dar am vorbit cu cei de la Buzau, unde noi vom juca sambata, in campionat, si mi-au zis ca Federatia Romana de Handbal le-a cerut Sala Polivalenta pentru sfarsitul lunii mai. In mod sigur, barajul se joaca la Buzau! Pentru noi este foarte bine. Intentionam ca in fiecare zi sa punem la dispozitia suporterilor un autocar cu 50 de locuri care sa ii aduca de la Calarasi la Buzau. Vreau ca noi sa plecam la Buzau cu doua zile inaintea primului meci. 
Care este atmosfera la echipa dupa infrangerea cu Vaslui?
Trebuie sa muncim si sa promovam. 

No Comments

  1. De ce ii se mai ia acestui individ interviu?El nu mai face antrenamentele la echipa de mult timp