Special — 12 mai 2014 at 02:01

A reinceput lupta cu Brandusa

by

Saptamana trecuta, pe biroul presedintelui AJF Calarasi, Doru Dinca – Motanu, a reaparut memoriul arbitrilor calaraseni impotriva observatorului Mircea Brandusa. Acesta este semnat de catre 30 de fluierici care nu vor sa mai mearga la jocurile la care este delegat Brandusa pentru a nu cadea victima unui presupus „razboi” intre acesta si Daniel Stefan – Gascanu, presedintele Colegiului Judetean de Arbitri Calarasi.
Gascanu crede ca oamenii de fotbal din Calarasi au ciunga in par si sustine ca habar nu avea de existenta acestui memoriu ce il are ca prim semnatar pe Valentin Voinea, secretarul CJA Calarasi, omul bun la toate in curtea Asociatiei Judetene de Fotbal. Nu vreau sa supun acum dezbaterii publice activitatea lui Voinea la Casa Alba pentru ca nu e cazul. Baiatul chiar munceste acolo! Este un excelent executant al ordinelor venite de la conducerea AJF Calarasi.
Sunt insa alte lucruri care merita analizate. Acum cateva saptamani, Daniel Stefan se batea cu caramida in piept ca nici un arbitru nu maraie in fata sa, iar atunci cand cineva isi permite o astfel de neobrazare „fluiericiului” ii este aratata usa. Vineri, cand memoriul impotriva lui Brandusa a fost dezbatut in Comitetul Executiv si respins din start de catre cei mai buni oameni de fotbal din judet ca fiind nefondat, s-a demonstrat ca Gascanu umbla cu cioara vopsita.
Daca oamenii din subordinea sa au ajuns sa treaca peste capul sau si sa formuleze memorii direct catre Doru Dinca, atunci inseamna ca Gascanu este lipsit de orice fel de autoritate si trebuie sa demisioneze din fruntea Colegiului Judetean de Arbitri Calarasi. Personal, nu voi crede niciodata ca Stefan este strain de cele enuntate in memoriu. Nu ii iau apararea lui Brandusa pentru ca nu este cazul, dar daca omul asta face opozitie cred ca nu trebuie alungat din corpul de observatori. Lumea fotbalului calarasean s-a saturat de observatori ca Dobrin sau ca Marin Stefan, care nu vor sa faca altceva decat sa dea note mari arbitrilor chiar si atunci cand acestia paseaza decisiv la reusitele consemnate pe tabela de marcaj. Gata! Ne-am saturat! Cataros nu mai este presedinte la AJF Calarasi. Opriti-va!
Si daca l-am crede pe Gascanu cand spune ca nu a stiut nimic despre acest memoriu pana in momentul in care a aparut pe biroul lui Doru Dinca, presedintele CJA Calarasi tot nu pica in picioare. Valentin Voinea, mana dreapta a sefului arbitrilor, este primul semnatar al unui memoriu care nu da in Brandusa, ci pune in derizoriu o gasca de arbitri care n-au arbitrat in alta parte decat la nivelul judetului Calarasi. Documentul nu este semnat de vreun „divizionar” sau de vreun sfant ce refuza chiar si o bere dupa meci. Ca urmare, Daniel Stefan, daca se vrea corect, trebuie sa mearga acum la Voinea si sa-l ia de gat pentru ca si-a permis sa semneze un document fara stirea celui care ii da sa manance o paine, chiar daca aceasta e neagra si mica. Daca as da dovada de naivitate si as crede ce spune Gascanu, as trage concluzia ca acesta nu face nici macar doua parale in fata lui Voinea, un pusti care si-a permis sa-si persifleze seful direct semnand acel document.
Din toata aceasta mascarada, cel mai prost iese tot Gascanu. Se dovedeste din nou ca presedintele CJA Calarasi este un foarte prost strateg. Acesta cunoaste regulamentele bine, dar le interpreteaza numai cu vrea el. Foarte grav! Saptamana trecuta a sustinut ca nu este treaba unui arbitru sa nu permita inceperea unui joc de fotbal daca pe banca de rezerve se afla persoane care nu au dreptul sa stea acolo pe durata partidei. Sincer, m-am simtit jignit de cele spuse de catre Daniel Stefan. Omul acesta are un tupeu incomensurabil, dar cel mai mult greseste atunci cand ii crede pe ceilalti prosti, considerandu-se singurul destept din lume. Imi permit acum sa spun doar ca memoriul celor 30 de arbitri nu este scris la dictiarea presedintelui CJA Calarasi, ci cu o pana de gasca.
Nu are rost sa discutam despre o eventuala greva a arbitrilor. O asemenea actiune ar insemna, in primul rand, decapitarea presedintelui CJA Calarasi. Nu mai poti lasa in functie pe cineva care nu este in stare sa isi tina in frau subordonatii. E clar ca omul nu este capabil sa conduca si trebuie adusa o mana forte, care sa mature pe jos cu cei care ar trebui sa imparta dreptatea in judet. E cat se poate de limpede ca nici arbitrii nu vor boicota meciurile din Liga a 4-a sau Liga a 5-a pentru ca n-am auzit niciodata ca lupul sa plece de la stana la fel cum nici Gascanu n-ar putea sa plece de langa sacul cu boabe.
Arbitrilor nu le poate interzice nimeni sa faca memoriu. Ei pot cere tot ce vor ei, important este sa nu li se dea pentru ca nu merita dupa tot ceea ce au facut in ultimii opt ani. Subordonatii lui Daniel Stefan trebuie sa faca adrese catre seful lor direct, nu catre presedintele AJF Calarasi. Ierarhiile trebuie foarte bine respectate daca ne dorim un fotbal sanatos. Ma tem insa ca initiatorul acelui document si semnatarii lui nu vor acest lucru. Le-a fost bine in starea de anarhie generata de Bratu Cataros si acum nu le pica deloc bine cand sunt trasi la raspundere atunci cand o comit.
Nu ma intereseaza cand se va incheia cearta dintre Daniel Stefan si Mircea Brandusa. Nici oamenii de fotbal din judetul Calarasi nu sunt preocupati de asa ceva. Pe seful arbitrilor trebuie sa il preocupe altceva: recastigarea increderii din partea echipelor afilitate la AJF Calarasi. Acest lucru nu se poate obtine daca din campionatul urmator ii vom mai vedea pe la meciuri pe Viorel Solomon, Ionel Ivanciu, Mirel Anghel, Virgil Valeanu sau Ion Fenghea. Gascanu trebuie sa riste si sa vina cu arbitri tineri. Delegatii echipelor sunt dispusi sa accepte greselile unor pustani precum Razvan Ilie decat sa fie calcati in picioare de catre elefantii arbitrajului calarasean.

No Comments

  1. mergeti pe stadioane sa vedeti nesimtirea delegatilor care spuneti,ca acepta tineriii arbitrii

  2. cîti din biroul executiv au jucat footbal si ce au judecat¨¨¨—-