Special — 9 mai 2014 at 05:37

591 de pagini. Pofta buna, Gascane!

by

Lumea fotbalului calarasean s-a saturat de golaniile petrecute in cei opt ani in care Bratu Cataros a condus fotbalul calarasean si l-a ales pe Doru Dinca – Motanu drept presedinte al Asociatiei Judetene de Fotbal. Noul sef de la Casa Alba a schimbat cateva lucruri in lumea fotbalului mic si foarte mic, dar trebuie sa recunoasca si faptul ca prezenta lui Daniel Stefan – Gascanu in fruntea Colegiului Judetean de Arbitri Calarasi ii afecteaza serios imaginea.
IMG_7626
Delegatii multor echipe considera ca Gascanu atarna ca o tinichea grea de coada presedintelui AJF Calarasi si nu cred ca lucrurile se vor schimba in directia cea buna pana cand seful arbitrilor nu va fi inlocuit, Fiind remunerat cu o mie de lei pe luna, Daniel Stefan traieste cu impresia ca el conduce fotbalul calarasean. Suna reprezentantii echipelor in numele AJF Calarasi, se implica in stabilirea tintarului de la Cupa Romaniei – Memorialul Tache Ionescu si isi permite chiar sa ii „certe” pe delegatii formatiilor afiliate atunci cand acestia gresesc.
Motanu a recunoscut luna trecuta ca Gascanu isi depaseste atributiunile atunci cand joaca rolul unui paravan intre echipe si AJF Calarasi, cerandu-i public acestuia sa se ocupe doar de arbitri. Pentru restul problemelor care se ivesc la Casa Alba exista presedinte, secretar sau Comitet Executiv. Fotbalul calarasean a fost condus de catre o singura persoana timp de opt ani de zile, echipele au fost calcate in picioare si nimeni, mai putin Daniel Stefan, nu vrea ca lucrurile sa mearga pe aceeasi linie si de acum inainte.
Seful arbitrilor este platit ca sa se ocupe doar de Colegiului Judetean de Arbitri. Nimeni nu vrea ca Gascanu sa fie presedinte sau secretar al AJF Calarasi. Daca nu realizeaza asta, Daniel Stefan va ajunge sa-si piarda functia si salariul pe care nici un alt sef al arbitrilor calaraseni nu l-a mai primit. Acesta este lucrul la care Gascanu trebuie sa se gandeasca cel mai mult pentru ca Motanu l-a luat si de mila si i-a dat sa manance o paine alba intr-un domeniu foarte frumos si foarte usor de administrat daca aplici regulamentul. Din pacate, rasplata oferita de catre presedintele CJA este o imagine proasta pe care delegatii echipelor incep sa o creioneze pentru seful fotbalului calarasean.
Cu un tupeu care doar pe el il caracterizeaza, Daniel Stefan sustine ca arbitrul Ionel Ivanciu nu trebuie sanctionat fiindca i-a permis inca de la inceputul jocului primarului Dorel Dorobantu, de la Fundulea, sa stea pe banca de rezerva a echipei sale la meciul pe care l-a castigat sambata la Dragos Voda, scor 1-0, desi se afla in stare de suspendare. „Mananc regulamentul daca nu am dreptate”, promite Gascanu!
Lumea a evoluat. Nu mai traim vremurile in care in fiecare comuna din judet ajungea doar un ziar, iar acesta era folosit de primar ca sa aprinda focul din soba. Acum exista internet peste tot si fiecare se poate interesa cu privire la Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice din Romania. La articolul 61 – Accesul in incinta terenului de joc si la vestiare – scrie foarte clar: „Inaintea inceperii fiecarui joc oficial, arbitrul va verifica documentele pe baza carora oficialii fiecarei echipe, inscrisi in raportul de arbitraj, au acces pe banca de rezerve„.
In acelasi articol se mai precizeaza: „Arbitrul nu va incepe sau va intrerupe jocul daca in incinta terenului se afla sau patrund alte persoane decat cele care au acest drept si are obligatia sa dispuna evacuarea din incinta terenului a acelor persoane (conducatori, delegati, antrenori, masori, medici), care nu-si pastreaza locul pe banci, intra in suprafata terenului de joc sau au o comportare neregulamentare”.
E limpede ca lumina zilei ca Ivanciu a gresit la Dragos Voda. Arbitrul trebuia sa verifice persoanele aflate pe banca, iar cei care nu erau trecuti in foaie, trimisi in tribuna. Daca refuzau, „centralul” astepta 3 minute si daca nu ieseau, fluiera finalul meciului. Gascane, pofta buna! Editia ROAF din 2011, ultima publicata de catre FRF, are 591 de pagini. 
Este inexplicabila grija pentru un arbitru batran, care nu mai are dreptul sa oficieze meciuri de fotbal in acest moment din cauza faptului ca are 46 de ani, din partea unui presedinte de colegiu judetean de arbitri care se lauda ca are in subordine foarte multi arbitri tineri. Lumea a ales schimbarea in luna februarie si asta inseamna ca nu-l mai vrea pe Ivanciu, pe Solomon, pe Mirel Anghel, pe Fenghea, pe Valeanu, lumea nu-l mai vrea nici pe Gascanu.
Presedintele CJA Calarasi vrea sa scape, printre altii, de vicepresedintele George Coman si pe observatorul Mircea Brandusa. Nu spun ca cei doi sunt usa de biserica, dar daca ei nu se afla in barca puterii nu e deloc rau. Opozitia este foarte buna pentru cei care guverneaza fiindca e bine ca intotdeauna sa ai pe cineva care te claxoneaza, altfel ajungi ca Nicolae Ceausescu sau ca Bratu Cataros. In Romania, totalitarismul a disparut in decembrie 1989, iar in fotbalul calarasean s-a stins in februarie 2014. Gascanu a trait ambele momente, dar a ramas fidel vechilor obiceiuri. Vrea sa fie lasat in pace, sa faca numai cum vrea el, lucru care nu se poate.
Activitatea celui care conduce arbitrajul calarasean nu este singura problema de la AJF Calarasi. Nereguli sunt si la Cupa Romaniei – Memorialul Tache Ionescu, acolo unde au aparut pe tintarul optimilor de finala echipe care au refuzat sa participe la aceasta competitie in faza 16-imilor. CSM Oltenita este doar un exemplu. Mai mult, pentru ca in sferturile de finala au ajuns 7 echipe, a fost vehiculata ideea ca Partizan Crivat, invinsa la penalty-uri de olteniteni miercuri, sa treaca mai departe desi a fost eliminata din competitie.
Asa ceva s-a mai intamplat doar pe vremea lui Bratu Cataros. Fotbalul calarasean trebuie guvernat conform regulamentelor, nu conform vechilor obiceiuri. Daca Doru Dinca nu pricepe acest lucru, atunci nu vom avea parte de o schimbare niciodata. „Am intrebat delegatii echipelor care au jucat miercuri in Cupa Romaniei daca sunt de acord ca una dintre formatiile ce va pierde la penalty-uri sau in prelungiri sa fie admisa in sferturile de finala si au fost de acord. Acest lucru este insa impotriva regulamentului si voi supune acest caz spre dezbatere in Comitetul Executiv care va avea loc maine. Crivat a fost eliminata si nu mai trebuie sa joace in Cupa Romaniei”, promite Motanu.
 
 

No Comments

 1. nv va contrazic.referitor la comentariu d-voastra,dar pe cine sa aleaga dl dinca ,regretatul ilie deculescu ,dl petrache e patat,dl kostelnic e bolnav,dl mirea e ocupat,dan costin a fost ,rău cu rău .dar e mai greu fara rau,

 2. Ca sa respectați regulamentul excludeti pe oltenița si sa terminat tot fara nici i problema.tăiați in carne vie și nu mai întrebați delegați.aveți dreptate dle președinte nu este regulamentar.delegati se ocupă cu altceva nu este așa domnisoara ioana ca sunteti pricepută.

 3. cred ca nici in TANGANICA nu este ca in curtea ajf ului,mai mult pregatita dl cristi

 4. Trebuie să avem încredere în noua conducere și să nu continuam ce a facut vechea conducere.ușor-ușor poate fotbalul calarasean va respira,dar e nevoie de mult sânge-n…….e.nu se aude nimic de domnii vicepreședinți care trebuie să ajute președintele nu sa stea la umbra(acum e var ă -iarna la căldură).dra ioana criticați când e de criticat și laudați cand e de lăudat ca va vad un pic,cam subiectivă și nu va,,șade” bine.

 5. lasa te dl stefan,

 6. oricat te ai stradui,nu o reuseti nimic,cv atati dusmani,dl stefan,va propun sa veniti alaturi de noi,la noul proiect , in parteneriat cu firma rod bun ,si antena satelor,la echipa de oina rapid odobescu,avem nevoie de experienta dvoastra

 7. ce motiv au capsunari ,de lau recuzat pe dl fenghea,au vreo datorie la dansul,de la meciul cu belgiugatele,apropo de contestatie,cine ia sfatuit,dl stefan de cand capsunari isi aleg arbitri.

 8. da are dreptate ,renuntati dl stefan,nu o sa multumiti pe nimeni,e o munca stresanta,pentru 1000 lei,va patati mai rau imaginea,

 9. se zice bine sa vedem rezultate —-

 10. de dl sofer ,la gaze,delegat la dunarea si la futsal,vicepresedinte cca judetean ,nu se ia nimeni,oare numai stefan e de vina? Nu mai e loc de coman ,este peste tot, sta la cutie

 11. daniel stefan

  “Inaintea inceperii fiecarui joc oficial, arbitrul va verifica documentele pe baza carora oficialii fiecarei echipe, inscrisi in raportul de arbitraj, au acces pe banca de rezerve“.Bun,este vb de documente pe care delegatul echipei care completeaza raportul de arbitraj trebuie sa le puna la dispozitie arbitrului:- liga 3 licentele antrenorilor si delegatia doctorului de pe salvare precum si parafa doctorului echipei gazda, dar daca are si maseur arbitrul este obligat sa-i ceara certificatul de libera practica? Nu cumva arbitrul trebuie sa faca si putina ancheta inainte de meci sa vada daca maseurul are scoala sau liceul terminat? revin si spun,la liga 4 trebuie sa verifice documentele puse la dispozitie de delegatul care completeaza raportul de joc si noi verificam singurele documente care sunt aduse la raport: asistenta medicala.sper ca am fost clar.Arbitrul nu are obligatia sa-i cunoasca pe toti primarii din tara sau judet.Dar daca erau arbitrii din alt judet?Dreptul de a sta pe banca ti-l ofera delegatul care completeaza raportul de arbitraj si care isi asuma responsabilitatea pentru inscrisurile pe care le face in raport. Foarte multi presedinti de cluburi se trec pe raportul de arbitraj maseuri, pot sa stiu eu ca nu are si cursuri calificate de maseur. E o ora tarzie cand scriu aceste randuri si sunt foarte obosit. revin cu completari telefonice maine pe care te rog mult sa le postezi. Cu respect si toata consideratiunea pentru tine si cititorii acestui site. O NOAPTE BUNA ITI DORESC.

  • Sorin Anghel

   „Arbitrul nu va incepe sau va intrerupe jocul daca in incinta terenului se afla sau patrund alte persoane decat cele care au acest drept si are obligatia sa dispuna evacuarea din incinta terenului a acelor persoane (conducatori, delegati, antrenori, masori, medici), care nu-si pastreaza locul pe banci, intra in suprafata terenului de joc sau au o comportare neregulamentare”.
   Dorobantu era suspendat, deci nu era autorizat sa stea pe banca de rezerve nici ca primar, nici ca presedinte, nici ca delegat, nici ca antrenor, nici ca maseur. Nu imi spune ca Ivanciu nu il cunoaste pe Dorobantu pentru ca nu te cred. Te faci de ras cu comentariul de mai sus. Imi pare rau sa iti spun acest lucru.
   Ne auzim luni. Acum ma pregatesc sa merg la o nunta. Daca te-as suna astazi si am discuta despre acest subiect, mi-ar fi imposibil sa ma concentrez. In plus, vreau sa vorbim luni si sa scriu imediat, ca sa nu pierdem lucruri importante.
   Iti doresc un week-end linistit, fara probleme de arbitraj.

 12. subiectivismul ,dl turcu trebuie perceput de totii ,oamenii de fotbal din judet,la coman ,de ce nv tipa nimeni? E totusi vicepresedinte cca,face delegari la liga 5 si 2 delegari la a patra,

 13. Uite ca tip eu acum… Comaneeeeeee

 14. da ti un raspuns dl stefan? Arbitrii sunt recuzati inaintea etapei ? Sau a inceputului de campionat? D-lui fenghea nu ia ti dat nimic din 2000 de la meciul dintre crivat si belgiugatele?

 15. ar trebui sa iasa si dumnealui la suprafata,nu am nimic cu dansul,dar ce se intampla acolo e sf .urmariti daca aveti timp odata un meci din ialomita,incepand cu stadioanele,organizare,arbitraje ialomita ne depaseste ,au promotie,onoare,liga 4 toate cu echipe de juniori.

 16. ivanciu are o singura datorie sa nu iasa din cerul de la centru ca sa nu oboseasca la cat de batran este cred ca o sa ajunga sa primeasca pensia la pauza

 17. tudorache madalin

  Eu am fost suspendat 4 etape pt injurii aduse arbitrului, dar el ca a furat , ce masura s-a luat Impotriva lui.sau a observatorului ca era beat mort? Acel arbitru a furat cu buna stiinta si vad ca nu pateste nimik.la acel meci offside de 20 de metri nesemnalizat,11 m gratis, lovitura cu piciorul in gura nici o sanctiune, observatorul beat si nici o masura, dar impotriva mea 4 eetape ca l-am injurat pt ca m-a furat? Niste nesimtiti.

 18. tudorache madalin

  Am uitat sa zic inca ceva.niste nesimtiti cei care au arbitrat, observatorul dar si cei care au judecat.multumesc.

 19. daca ai avea caracter la cat ai fost de talentat era bine ai ajuns la jegalia le sti pe toate tu dorache

 20. Dupa verificare rapoartelor de arbitraj,arbitrul are obligatia sa isi noteze nr. oficialilor din spatiu tehnic.Pe langa juc. de rezerva care sunt identificati in baza carnetelor de legitimare si medicul echipelor in baza doc.doveditoare IDENTIFICAREA CELORLALTE PERSOANE se face in baza numelor trecute in raportul de arbitraj completat de delegat.Caz:Daca Dorobantu ocupa un loc pe banca in locul lui ”popescu” si arbitrul/observatorul nu il cunosc pe Dorobantu…la identificare el spune ca este popescu…care este solutia dvs. domnilor???Sa aiba toti buletinul…va faceti de ras.Vb. doar din banuieli.