SPORT — 9 aprilie 2014 at 15:32

El este calaul Independentei

by

O echipa buna este aceea care castiga un meci, chiar daca nu are vreo ocazie. Un atacant mare este acela care inscrie la singura ocazie care i se iveste intr-un meci. Un fotbalist isi demonstreaza valoarea atunci cand este introdus pe teren in repriza a doua si marcheaza unicul gol al meciului. Rapid Ulmeni nu este o echipa mare, dar a furnizat surpriza ultimei etape din cadrul Ligii a 4-a. Ibraim Penu, autorul golului din meciul cu Independenta, este insa omul momentului in fotbalul calarasean.
Atacantul in varsta de 19 ani are o poveste de viata senzationala. Numele sau atrage atentia imediat. Este nascut din mama romanca si tata turc. De aici si numele turcesc. A fost crescut insa la Ulmeni, de catre bunicii sai, pe care ii considera parintii sai. Este departe de parintii biologici, care locuiesc acum in Turcia, dar nu ascunde faptul ca este fan al celor de la Galatasaray.
ibraim
Ibraim Penu are trasaturi levantine, dar se recomanda drept un patriot. „Sunt mandru ca sunt roman si tin cu Romania si cu Steaua. Nu imi doresc sa locuiesc in alta tara”, sustine rapidistul care a devenit cunoscut in tot judetul dupa ce sambata a marcat in poarta campionilor de la Independenta. Reusita sa nu a fost doar decisiva, ci si spectaculoasa. „Adversarul si-a facut mingea prea lung, eu am recuperat, am ajuns singur cu portarul, acesta s-a culcat mai devreme decat trebuia, eu am sesizat lucrul acesta si am dat scarita. A fost primul meu gol in Liga a 4-a. Am mai dat un gol la seniori, dar intr-un meci de Cupa, cu Spantov”, povesteste atacantul care a evoluat o singura data pentru Rapid Ulmeni ca titular.
Ca fotbalist, il admira pe Cristiano Ronaldo. Isi doreste ca drumul sau in fotbal sa nu insemne doar Rapid Ulmeni. „Eu am viteza buna si capacitate mare de efort. Imi doresc sa mai joc la Ulmeni inca un an sau doi. Am acum colegi foarte buni, cu multa experienta, de la care am foarte multe de invatat. Noul antrenor, Florea Mihaila, a jucat fotbal in prima liga. Nu imi vine sa cred ca am un asemenea antrenor. Ma duc cu foarte mare placere la sedintele de pregatire. Sper ca cel tarziu la 21 de ani sa ajung sa joc in Liga a 3-a. Am inteles ca la Oltenita exista un proiect serios pentru anii urmatori, obiectivul fiind promovarea. Mi-ar face placere sa joc acolo”, spune Ibraim Penu, devenit de sambata Ibraimovici de Ulmeni. Doar de Ulmeni, nu de Calarasi. Pana sa ajunga un jucator de care sa se teama orice adversar mai are mult de munca, dar fiind antrenat de catre Florea Mihaila are toate sansele sa ajunga si la acest status sportiv.
Reusita atacantului din meciul cu Independenta a umplut sufletele de bucurie colegilor sai si a ridicat moralul unei formatii care nu castigase nici un meci pana sambata, cand a rapus Barcelona de Calarasi. Acum Rapidul se duce cu mult aplomb la Chirnogi, pentru un derby al orgoliilor.
Cu siguranta ca multe priviri vor fi atintite spre pustiul minune de la Ulmeni. De acum inainte, presiunea va fi mare pentru el. Vorbeste insa foarte deschis. Dovedeste ca e sincer ca un copil nevinovat si orice s-ar intampla sambata el nu trebuie sa-si curme visul de a castiga bani din fotbal.
E roman, e din Calarasi si e normal sa nu duca o viata buna. Are puterea sa recunoasca acest lucru, iar pentru asta trebuie apreciat. Nu este genul de om care braveaza. „Am probleme cu banii. Am fost nevoit sa lipsesc doua saptamani de la scoala ca sa ma duc la munca, in constructii, la Bucuresti. Cu banii pe care i-am castigat atunci mi-am luat abonament la autobuz, ca sa pot merge la scoala. Imi ajut bunicii, merg cu ei la camp, nu fug de sapa, dar pasiunea mea este fotbalul si vreau sa castig bani din asta”, marturiseste Ibraim. Nu e Ibrahimovici poate si din cauza faptului ca nu are inaltimea suedezului. Masoara doar 1,78 metri asa ca e normal ca din Ibrahimovici, 1,95 metri, sa ramana doar Ibraim.
In povestea acestui jucator aparut de la coada vacii tocmai intr-un meci cu colosul din Independenta se impletesc, miraculos, frumusetea si curajul. Rapidistul de 19 ani are o forta pe care metaforele nu pot si nu e bine sa o reproduca. Ibraim Penu nu este altceva decat un trandafir pe care Florea Mihaila l-a cules cu grija si l-a dat fotbalului calarasean. Ascultandu-l pe atacant mi-am dat seama ca sportul da – iar aici indoiala nu e buna – cele mai tulburatoare povesti, cele mai complexe dovezi de curaj, de suferinta si de iubire. Si ce este viata daca nu suma tuturor acestora? Trebuie sa realizam faptul ca suntem martori la nasterea unui jucator al fotbalului respectabil, nimerit din intamplare in ceata unor dispreturi nedrepte.
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *