SPORT — 8 aprilie 2014 at 15:26

Mihaila: "Am castigat meritat"

by

Rapid Ulmeni a ajuns la al treilea meci fara infrangere si trebuie considerata performera ultimei etape din Liga a 4-a dupa ce a invins cu 1-0 pe Venus Independenta, castigatoarea ultimelor trei editii ale campionatului judetean. In spatele ascensiunii rapidistilor se afla Florea Mihaila, cel care a fost instalat ca antrenor in urma cu trei saptamani.
Domnule Mihaila, felicitari pentru victoria cu Independenta! Cum ati reusit sa invingeti echipa campioana?
Florea Mihaila: Prin determinare, asa am reusit sa ne impunem. A fost o victorie pe care jucatorii si-au dorit-o foarte mult. Au respectat exact ceea ce le-am spus si asta mi-a dat o satisfactie enorma. Stiam ca ne asteapta un joc de angajament si ne-am pregatit pentru asa ceva.
Cei de la Independenta spun ca nu ati avut nici o ocazie.
Asa e, nu am avut nici o ocazie, dar Independenta ar trebui sa taca din gura. Au pretentii, dar nu au jucat nimic. Ei nu au jucat nimic. Au avut o singura ocazie, atunci cand un jucator de la noi a degajat gresit. Noi am castigat meritat.
Inainte de a ajunge la Ulmeni, echipa nu castigase nici un meci. De cand ati venit dumneavoastra, Rapid nu a mai pierdut nici un meci.
Am obtinut cinci puncte in trei etape. Mi-e ciuda ca nu am obtinut noua puncte. Am facut 1-1 cu Borcea dupa ce am condus cu 1-0. La Curcani s-a intamplat la fel. Am condus cu 1-0 si am fost egalati. Mi-e ciuda rau de tot pentru cele patru puncte pierdute.
Cum ati gasit echipa? In ce stare erau jucatorii?
Eu nu vreau sa vorbesc despre ceea ce a fost inainte la Ulmeni. Nu ma intereseaza. Le-am spus lucrul acesta si jucatorilor. Le-am cerut sa luam totul de la zero, sa nu ne mai gandim la trecut. M-au ascultat si au inceput sa apara rezultatele.
In turul campionatului ati antrenat vreme de cinci etape la Oltenita. Cum este lotul de la Ulmeni in comparatie cu cel pe care l-ati avut la Oltenita?
Inceputul a fost foarte greu la Oltenita si nu vreau sa comentez ceva despre ceea ce s-a intamplat acolo.
In conditii foarte grele ati reusit sa obtineti 10 puncte. Nimeni nu se astepta la asa ceva.
Ma bucura faptul ca lumea apreciaza lucrul acesta. Eu m-am despartit prieteneste cu cei de la Oltenita. M-am dus la primar si i-am zis ca nu mai pot participa la antrenament. Mie nu imi place sa fac lucrurile cu jumatati de masura si am considerat ca este mai bine sa plec.
Cum este lotul de la Ulmeni?
Subtire, din punct de vedere numeric, dar compensam prin determinare. Sunt nevoit sa improvizez de fiecare data. Am norocul ca in echipa sunt jucatori valorosi precum Saxon (nr – Marius Radu), Deacu sau Nastase, care ne ajuta foarte mult.
Care este obiectivul pe care vi l-au trasat conducatorii?
Obiectivul echipei este clasarea pe unul din primele opt locuri, dar eu imi doresc sa incheiem campionatul pe locul cinci.
Cine este Ibraim Penu, autorul golului cu Independenta?
Un copil de 18 ani pe care l-am vazut atunci cand am jucat cu Dunarea Calarasi in urma cu doua saptamani. Are calitati foarte bune, dar trebuie folosit acolo unde trebuie.
Urmeaza un meci foarte greu, la Chirnogi.
Ma bazez foarte mult pe determinarea jucatorilor mei. Trebuie sa ne mobilizam exemplar.

No Comments

 1. Domnule Mihaila nu sunteti obiectiv. Recunosc ca nu am vazut repriza secunda a partidei (care din ce am inteles a fost mai slaba ca prima) insa în prima parte Venus asa slab cum a jucat a facut-o mai bine decat echipa dvs. Dacă vă referiti la ocazii atunci aveti memoria scurta. In prima repriza Venus a avut in afara ocaziei amintita de dvs. o bara și alte doua oportunitati in situatie unu contra unu cu portarul gazda. Nu va laudati singur pentru victorie deoarace tactica gandita de dvs a fost „bufa” si poate doar calitatea superioara a unor jucatori a facut diferenta prin specularea unei gafe a apararii Venusului. A fost totusi un meci clasic de 0-0 cu doua echipe aflate intr-un moment slab. Eu va urez succes in continuare si poate incepand cu etapa urmatare sa se vada si „mana” dvs in jocul echipei.

  • Sorin Anghel

   Florea Mihaila nu se crede vreun mare antrenor si nici nu afirma ca v-a batut folosind vreo tactica complicata. Si-a pregatit echipa pentru un joc de angajament si a reusit sa castige. Bravo lui! In ultimele trei etape, Ulmeni a luat 5 puncte, iar Independenta numai 4.

 2. nu a avut nici o ocazie dar a castigat meritat in timp ce adversarii au avut doar una si au pierdut. asta chiar ca nu stie ce spune sau poate este betia succesului. cred ca a fost un meci de mare angajament daca a fost doar o ocazie! la ulmeni nu mihaila e antrenor ci saxon un om care chiar stie fotbal.

 3. florin radu

  Extraordinar a luat 5 pct si a cistigat ceva e pe locul 10 ce mare echipa e ulmeni la noi in tur nu au miscat in min 50 era 5-0 noroc cu tine ca mai publici cite un articol despre ei ca altfel lumea credea ca joaca in alt judet .

 4. Rezultat bun pentru Ulmeni dar cum naiba ai castigat meritat cand nu ai avut nicio ocazie? Declarlaratii facute de dragul de a spune ceva si ma indoiesc de capacitatea acestui om de a-i invata ceva pe fotbalisti. Se trezeste el sambata la Chirnogi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *