SPORT — 3 aprilie 2014 at 08:50

Alin Tene, jucatorul lunii martie

by

Premiera la AJF Calarasi. Forul fotbalistic judetean a luat decizia ca in fiecare luna sa fie desemnat si premiat cel mai bun jucator, cel mai bun arbitru si cel mai bun arbitru asistent. Primul castigator al „balonului de aur”, varianta pe judet, este chirnogeanul Alin Tene, a carui formatie a reusit sa castige toate meciurile disputate pana acum in returul campionatului. Cel mai bun arbitru a fost desemnat Marius Leca, in vreme ce Valentin Voinea a fost ales cel mai bun arbitru asistent.
Exista intamplari pe stadioanele judetului care starnesc avalansa unor ganduri disproportionate. Dintr-un entuziasm imposibil de temperat, care nu favorizeaza cugetul, cativa microbisti ajung, in concluzia acestui context, chiar sa arunce unele cuvinte frumoase, pe care nu le mai pot recupera. Asa e si asa e bine. Asa s-a ajuns ca lui Tene sa i se spuna Hagi.
L-am vazut pe decarul chirnogenilor in meciul de la Manastirea. Nu mai trebuia sa demonstreze nimic. Era o axioma. Era superior ca fizica lui Einstein tuturor incercarilor anterioare de a rezuma concretul. Tene avea, in miscari, ceva de leu matur, care nu mai iroseste nimic. La tara, fotbalul nu e pe bani, nici macar pe glorie. Fotbalul e pe bucurie. Alin Tene este, de aceea, o grandioasa, dar mai ales o surprinzatoare bucurie. Privindu-l chiar si indelung pe atacantul Victoriei, ochiului neantrenat ii scapa ce e paradoxal la acest artist. Cine sa intuiasca teribila estetica, din care logica a fost cu succes evacuata, pe care doar acest sacal indragostit de sine o face posibila? Cine sa creada in acest ego pe care adulatia coechipierilor il hraneste cu patima si tot nu e de ajuns? Toate aceste intrebari ar avea un raspuns daca Alin Tene ar face pasul spre un fotbal mai bun.
 

No Comments

 1. bai fratilor marius leca este o parodie de arbitru cum sa desemnezi arbitrul luni martie cind el a arbitrat un meci la independenta cu oltenita si un meci de juniori la modelu cu independenta in luna martie si le-a facut praf in primul rind ca nu are personalitate este fricos inseamna ca cei care au fost delegati la meciuri sa urmareasca acest lucru ori nu a vazut meciul ori a adormit

  • Domnule maseur, vreau sa iti amintesc urmatoarea declaratie pe care mi-ai dat-o dupa meciul cu Oltenita: “M-am impacat cu arbitrul dupa meci. Nu le-a eliminat un jucator celor de la Oltenita, dar asta nu inseamna ca am pierdut din cauza arbitrului. Noi n-am fost in stare sa bagam mingea in poarta. Cu Fane Porumbel a fost o neintelegere. El era preferatul meu cand juca la noi. Dupa meci m-am dus sa vorbesc cu el, dar s-a speriat, a crezut ca vreau sa-l bat si m-a scuipat. Atunci am inceput sa-l fugaresc, dar nu l-am prins. Am vorbit la telefon cu el si am lamurit problema. Nu e nici o problema intre noi“.

   • domnule scriitor eu am spus ca m-am impacat cu fane nu cu arbitru si nu am spus eu ca am inceput sa-l fugaresc si nu l-am prins asta e bagata de la tine din imaginatia ta eu pe leca nu il consider arbitru e papusar.

    • De acum inainte sa nu ma mai suni ca sa iti dau rezultatele. Atunci asa ai zis si nici nu ai negat in momentul in care am publicat declaratia asta. Eu nu bag declaratii de la mine. Cred ca sunt destui care pot depune marturie in acest sens. Sa-ti fie rusine!

     • Bine domnule scriitor te superi ca, copii pe jucarii imi pare rau domnule sorin dar asta e si nu cred ca trebuia sa raspunzi la comentariile de pe site ce esti avocatul lui leca tu doar scri articole dar nu trebuie sa comentezi ce scriu vizitatorii site-ului nu o se te mai deranjez .

     • Eu le raspund doar celor pe care ii cunosc.

 2. ziaristul nu nu are vina. el nu poate urmari toate partidele si se orienteaza dupa ceea ce ii spun observatorii. ei sunt cei care gresesc ca acopera un arbitru slab sau unul care trebuie neaparat promovat.

 3. Adevarul k s-a gasit cine sa vb despre arbitraj si despre arbitrul leca, hal de viceprimar, e trecut maseur p raport si ia arbitrii de gat la finalul partidei din cauza neputintei…

 4. Pe tene chiar nu il lauda nimeni ?
  Dar incep eu,e fantastic,nu vreau sa par nesimtit,dar face 80% din jocul chirnogiului,castiga singur meciurile acestei echipe.