SPORT — 1 aprilie 2014 at 19:00

Mircea, fa-te ca filmezi!

by

Lupul isi schimba parul, dar naravul ba! Oricat de mult ar incerca unii sa ma convinga cat de bun conducator este Mircea Dan, sansele lor de reusita sunt egale cu zero. Fac parte din corul celor care sustin ca un fost arbitru nu are ce cauta in fruntea unui club de fotbal sau a unei asociatii judetene de fotbal. Nu incercati sa imi dati argumente precum Parvulescu sau Argaseala pentru ca ma lasa rece. Nu ma impresioneaza nici macar numele lui Porumboiu din moment ce echipa pe care o finanteaza nu a castigat vreun trofeu, dar a cheltuit o „galagie” de bani.
Presedintele Victoriei Chirnogi a dat cu batul in balta in aceasta saptamana, cand a refuzat sa puna la dispozitia celor de la AJF Calarasi inregistrarea video a partidei pe care echipa sa a castigat-o, scor 2-1, la Manastirea. Gazdele au reclamat faptul ca „centralul” Valentin Porumbel, din Oltenita, i-a dezavantaj. Desi transmiterea documentului video este la doar un click distanta, Mircea Dan a anuntat ca va duce documentul la Calarasi tocmai vineri.
Din acest motiv, deciziile Comisiei de Disciplina nu sunt tocmai cele normale, motiv pentru care s-au nascut deja speculatii. La finalul jocului de la Manastirea, arbitrii au fost stropiti cu apa, injurati si jigniti, insa impotriva Unirii nu s-a dictat nici o sanctiune. Cei de la Curcani, care au aruncat cu o doza de bere in teren, au fost amendati cu 100 de lei. La Manastirea, arbitrii au fost stropiti cu galeata de apa, si Unirea nu a primit nici macar avertisment. Jenant!
Se poate spune ca cei de la „Disciplina” au dat dovada de indulgenta pentru ca Doru Dinca, presedintele AJF Calarasi, s-a inscris in cursa pentru sefia fotbalului calarasean cu un document prin care sustinea ca a fost conducatorul formatiei de pe malul Mostistei. Daca e asa, lucrurile sunt cat se poate de grave. Dar mai exista si o a doua varianta. Cei care au urmarit meciul de la Manastirea sustin ca arbitrajul lui Porumbel a fost unul provocator, lucru care s-ar putea demonstra in cazul in care s-ar viziona inregistrarea partidei. Dar pentru ca cei trei membri ai Comisiei de Disciplina nu au avut acest privilegiu din cauza lui Mircea Dan, se poate spune si ca sanctiunile impotriva Unirii au fost mai „dulci” pentru ca principalul vinovat al spectacolului jenant de la Manastirea ar fi fost arbitrul Valentin Porumbel.
Indiferent de varianta, Mircea Dan a demonstrat, daca mai era nevoie, ca nu se poate conta pe el in lupta pentru insanatosirea fotbalului calarasean. Nu ma leg de faptul ca a refuzat sa lase inregistrarea partidei sa circule libera pe YouTube, desi as avea suficiente motive sa o fac. In Chirnogi sunt destui microbisti care si-ar fi dorit sa vada cum echipa lor de suflet s-a impus la Manastirea. Microbistii aia platesc taxe si impozite pentru Primaria ce il are ca angajat pe Mircea Dan.
Sportul apartine spectatorilor, nu conducatorilor, arbitrilor sau jucatorilor. Fara spectatori, fotbalul este un spectacol mut. Ca urmare, conducatorii au datoria sa faca publice cat mai multe informatii despre echipele pe care le conduc. Asta inseamna ca au respect pentru cei care le urmaresc activitatea, vin la meciuri, sufera sau se bucura pentru echipa din localitatea lor.
A trecut vremea cand lucrurile in fotbal se puteau aranjau cu sarsanaua, dar Mircea Dan nu vrea sa inteleaga acest lucru. A fost alaturi de Bratu Cataros in cei opt de domnie ai acestuia si s-a crezut ca se poate conta pe presedintele chirnogean de acum inainte. Seful Victoriei si-a dat arama pe fata. Gabriel Dociu, cel care a acordat eronat un penalty pentru Chirnogi in meciul cu Fundulea si le-a refuzat oaspetilor un penalty cat se poate de clar, nu a batut pe nimeni, dar a primit sase etape de suspendare. In schimb, jucatorii de la Manastirea, protejati de Mircea Dan prin faptul ca a refuzat sa puna la dispozitie filmarea partidei, au scapat nesanctionati. Am mai spus-o si o voi repeta in continuare. In viata, Dumnezeu le randuieste pe toate. S-ar putea intampla ca peste cateva etape la Manastirea sa mearga sa arbitreze Costin Dan, un „central” cu o maniera de arbitraj identica cu cea a lui Porumbel. Daca fiul presedintelui de la Chirnogi va avea parte de violente, atunci vina nu va fi a feciorului, ci a tatalui. Fereasca Dumnezeu sa se intampla asta, dar in fotbal orice este posibil.
Conducatorul Victoriei trebuie sa inteleaga ca nu el este cel care a inventat fotbalul la Chirnogi. Inaintea sa au fost unii mult mai mari in fata carora lumea din sat isi ridica si acum palaria. Mircea Dan n-a facut altceva decat sa pateze obrazul chirnogenilor prin faptul ca a pus o mare piedica procesului de insanatosire din fotbalul calarasean. M-as bucura daca de acum inainte s-ar prezenta doar tatal lui Costin Dan, nu si presedintele Victoriei Chirnogi, reprezentanta comunei din judetul Calarasi cu cele mai multe prezente in Liga a 3-a.

CS Curcani – Rapid Ulmeni 1-1

Contestatia formulata de CS Curcani se respinge ca fiind neintemeiata, jucatorul contestat fiind identificat de ambii delegati prezenti la sedinta, inclusiv de observatorul jocului. Actele in baza carora s-a realizat legitimarea jucatorului au fost perfect valide. Pentru incidentele consemnate in minutul 77, echipa din Curcani a fost santionata cu avertisment si amendata cu 100 de lei.

Progresul Fundulea – Steaua Radovanu 3-0 (neprezentare)

Steaua Radovanu nu a prezentat vreun inscris oficial prin care sa motiveze neprezentarea la Fundulea, astfel ca a pierdut si la juniori si la seniori cu 3-0.

AS Galdau – Zarea Cuza Voda 0-3

Contestatia formulata de Zarea Cuza Voda se valideaza ca intemeiata, jucatorul contestat refuzant la terminarea jocului sa-si prezinte datele personale in raport. In consecinta, s-a hotarat anularea rezultatului din teren si omologarea jocului cu scorul de 3-0 in favoarea formatiei oaspetele. Delegatul echipei AS Galdau, Emil Cristea, a fost suspendat 6 luni si amendat cu 200 de lei.

Unirea Manastirea – Victoria Chirnogi 1-2

Dupa audierea celor de la Unirea Manastirea si sub rezerva vizionarii casetei meciului, s-a hotarat suspendarea jucatorului Ionut Neacsu – Oache pentru doua etape si amendarea acestuia cu 100 de lei. De asemenea, jucatorul Cristian Buga a fost suspendat o etapa si amendat cu 50 de lei. Antrenorul Gheorghe Stamelatos a fost suspendat o etapa si amendat cu 100 de lei. Nu s-a luat nici o masura impotriva celor care au avut un comportament violent cu arbitrul Valentin Porumbel. Memoriul formulat de Unirea Manastirea privind prestatia arbitrului a fost inaintat Comisiei de Disciplina a Arbitrilor.

Petrolul Ileana – Steaua Lupsanu 1-3

Jucatorul Sorin Dobre, de la echipa Steaua Lupsanu, eliminat in partida de la Ileana, a fost suspendat 8 etape si amendat cu 100 de lei.

Avantul Dor Marunt – Victoria Lehliu Gara 5-2

Jucatorul Costin Chirtactu, de la formatia gazda, a fost suspendat doua etape si amendat cu 100 de lei.

Avantul Dor Marunt – Victoria Lehliu Gara 3-4 (juniori)

Antrenorul secund Bogdan Bocanet, de la formatia oaspete, a fost suspendat sase etape si amendat cu 200 de lei.

Avantul Luica – Viitorul Soldanu 4-0

Jucatorii Marian Patrascu, de la Avantul Luica, si Marius Savu, de la Viitorul Soldanu, eliminati pentru lovire reciproca, au fost suspendati cate doua etape si amendati cu cate 100 de lei.
 

No Comments

 1. bai jegosilor care sunteti,platiti daca vreti sa vedeti caseta,de ce nu s-au luat masuri impotriva jucatorilor in baza raportului si se asteapta caseta. asa se intampla la manastirea cand vine un arbitru corect…

 2. Dan Mircea este reprezentantul tuturor echipelor din Divizia D la AJF Calarasi. Are datoria de a ne apara pe toti. Daca cere bani pe caseta, trebuie dat afara.

 3. eu nu am zis sa ceara bani celor de la comisie,cei de la acest ziar daca doreste sa posteze filmarea sa plateasca…filmarile s fac pt ai fi mai usor antrenorului la analiza jocului banuiesc nu sa vada toata lumea qm joaca chirnogi ca sa isi ia masuri…

  • Cei de la acest ziar au vazut filmare azi. Nici daca imi dau bani nu postez asa ceva pe site. Varianta cu platitul pentru filmare este exclusa.

   • Dc nu vrei sa postezi? Nici daca tio da gratis nu cu plata ma ref?

    • Nici daca mi-o da gratis! La Manastirea nu s-a jucat fotbal. Am vazut inregistrarea si am observat ca Gabriel Cotea este Corpodean, iar Ionut Neagu este Hategan. Nu poti sa spui ca joci fotbal cand tu, de fapt, vrei sa arbitrezi meciul. Daca ma duceam la meci, la finalul jocului ma duceam peste cei de la Manastirea in vestiar ca sa imi dea banii pe benzina.