SPORT — 1 aprilie 2014 at 10:04

Bogdan Manole "a rupt poarta"!

by

CSM Calarasi a invins astazi, intr-o partida amicala, pe Dinamo Bucuresti, formatie calificata in play-off-ul Ligii Nationale de handbal masculin, cu scorul de 53-46 (20-20). Evolutia elevilor lui Sabin Dacau a fost una cat se poate de buna, mai ales in partea a doua a jocului, atunci cand pe teren s-au aflat „greii” Eremia Paraianu si Ionut Saulescu.
Formatia calaraseana s-a dovedit mult mai eficienta pe contra-atac, ca drept dovada in acest sens stand faptul ca extremele Razvan Gavriloaia si Adrian Mitrea au marcat fiecare cate 8 goluri. Gabriel Voinea a aratat o pofta nebuna de joc, insa ceea ce trebuie sa bucure cel mai mult dupa meciul de astazi este forma buna a celor doi portari, Iulian Andrei si Bogdan Manole.
Primul a inceput jocul mai prost, insa in a doua jumatate a primei reprize a reusit sa-si intre „in mana” si a avut cateva interventii miraculoase. Dupa pauza, locul sau in poarta a fost luat de Bogdan Manole, cel despre care se poate spune, folosind o expresie din handbal, ca „a rupt poarta” si a permis ca CSM Calarasi sa se distanteze pe tabela de marcaj suficient de mult incat in jocul echipei antrenate de catre Sabin Dacau crisparea sa fie inlocuita de fantezie.
Diferenta de valoare dintre Andrei si Manole este evidenta, insa cel din urma traverseaza acum un moment bun, care ofera un plus de siguranta coechipierilor sai. Cu un astfel de Manole, CSM Calarasi nu mai este o echipa ce sta intr-un singur portar. Cu Dinamo, Iulian Andrei a prins un meci bun spre foarte bun, in vreme ce concurentul sau pe post a fost magistral.
Manole, vesnicul partener de antrenament al lui Andrei, nu a fost niciodata suparat sau iritat de acest statut. Nimic nu a reusit sa il enerveze. Nu e un ipocrit, nu are fata unui om plictisit de toti si de toate, asa cum exista la o parte din coechipierii sai. Desi nascut si crescut la Buzau, Manole a fost adoptat de catre publicul calarasean, iar acum este considerat localnic. Pentru forma buna pe care a aratat-o astazi putem duce discutia in zona mistica, insa asa ceva e anormal din moment ce acum CSM Calarasi are un antrenor cu portarii, pe Gabriel Borodi.
Tot timpul riguros si modest, Manole nu traieste cu impresia ca tot timpul cineva din Calarasi are ceva cu el si nici nu se simte dator sa plateasca nu stie ce polite. Urmeaza acum turneul de la Sighisoara, in compania echipei nationale de tineret, a Stelei Bucuresti si a CSM Oradea. Manole nu se vede inconjurat de dusmani, iar in week-end are o sansa mare. Nu trebuie sa demonstreze ca la meciul cu Dinamo interventiile sale au fost intamplatoare. El are ocazia sa arate ca CSM Calarasi are doi portari.
CSM Calarasi: Andrei, Manole – Gavriloaia (8 goluri), Tucanu (3), Vizhbovsky (5), Voinea (4), Popovici (2), Mitrea (8), Sania (2), Rosca (4), Saulescu (2), Paraianu (4), Mateas (6), Fratila (3), Savlovschi (2). Antrenor: Sabin Dacau.

Comments are closed.