SPORT — 30 martie 2014 at 10:26

Radulescu a baut apa dupa Valeanu

by

Partida dintre Dinamo Sarulesti si Dunarea Ciocanesti, scor 1-2, disputata la Sarulesti Gara, a fost lipsita de incidente. Golul gazdelor a fost marcat pe finalul jocului, in urma unei faze in care „centralul” Ionel Radulescu si „asistentul” Mihai Constantin nu s-au sincronizat deloc. Daniel Delu a trimis un sut-centrare, iar mingea a ajuns direct in plasa portii adverse.
„Asistentul” Mihai Constantin a ridicat steagul, semnalizand o pozitie de offside a unui dinamovist care nu a jucat mingea. Pentru gestul „tusierului” exista doua ipoteze. Ori a suferit o hemoragie nazala, ori l-a influentat faptul ca terenul de la Sarulesti Gara este foarte aproape de calea ferata ce leaga Bucuresti de Constanta si s-a gandit ca ar putea sa faca o cariera frumoasa la CFR.
„Centralul” Ionel Radulescu a dictat lovitura libera indirecta pentru Ciocanesti, dar in urma protestelor gazdelor, care s-au napustit asupra lui Constantin, a revenit asupra deciziei si a validat reusita celor de la Sarulesti. Golul a fost perfect valabil si trebuia validat, insa Radulescu, fost „divizionar C”, a aratat ca ii sta mai bine la „linie”.
Nu asta este insa adevarata problema iscata la Sarulesti, ci faptul ca arbitrii calaraseni au inceput sa-si schimbe deciziile in urma protestelor celor de pe margine. Cel care a dat tonul este Dorel Dorobantu, primarul orasului Fundulea, care saptamana trecuta a amenintat ca isi retrage echipa de pe teren daca Virgil Valeanu nu anuleaza reusita oltenitenilor. Daca se va continua in aceeasi linie, ne putem astepta ca de acum inainte spectatorii sa fluiere in locul arbitrilor, iar locul „asistentilor” sa fie luat de catre jucatorii de rezerva.
Din punctul meu de vedere, Valeanu si Caraion, arbitrii care au stricat meciul de la Oltenita, nu trebuiau sa primeasca aceeasi pedeapsa. Valeanu a gresit infinit mai mult decat Caraion. Daca Dociu a primit sase etape dupa Chirnogi – Fundulea, scor 3-0, Valeanu trebuia odihnit vreo 12 etape pentru ceea ce a facut la Oltenita, in vreme ce lui Caraion i se cuveneau cam 3 etape de pauza de pe maidanele judetului. Spun asta pentru ca la Oltenita a fost influentat rezultatul final, lucru cu care Comisia de Disciplina a Arbitrilor nu a fost de acord, Nu se poate ca un arbitru ca Dociu sa primeasca sase etape desi nu a influentat rezultatul final, iar Valeanu, care a influentat rezultatul final, sa primeasca doar cinci. Lui Valeanu si Caraion li s-a imputat faptul ca nu s-au sincronizat. Daca se va judeca cu aceeasi masura, Radulescu si Constantin ar trebui sa stea si ei cinci etape din moment ce nu s-au coordonat asa cum trebuie. A fost tot o faza pe finalul jocului, a fost tot o faza care nu a influentat rezultatul final. Cu siguranta ca nu se va intampla asta. Si nici nu e normal sa stea cinci etape din cauza unei astfel de greseli. Ideea este ca Valeanu a fost judecat gresit si incadrat la fapte mai putin grave decat cele pe care le-a savarsit.
La fel ca la Oltenita, pot paria ca observatorul Romeo Caramavrov nu va consemna nimic in raportul de arbitraj cu privire la faza in urma careia Dinamo Sarulesti a reusit sa marcheze. „Arbitrul a recunoscut dupa meci ca a gresit. Oricum, ne-a batut o echipa mult mai bine, iar noi nu avem de ce sa fim suparati. Nu au fost probleme de arbitraj care sa ne supere. Pe noi ne-a interesat foarte mult organizarea jocului. Nu am mai jucat de trei ani la Sarulesti Gara”, a declarat Florin Dumitru, delegatul celor de la Dinamo Sarulesti.

No Comments

  1. In ciuda „incidentului” de la gol pot spune cu mana pe inima ca in tot campionatul nu am mai avut un arbitraj mai bun.Dupa parerea mea alaturi de Porumbel sunt cea mai buna brigada la ora actuala,cat despre acea faza, asistentul a ridicat initial fanionul dar dupa ce a vazut ca nimeni nu a influentat faza l-a lasat jos.De acolo si protestele in care centralul a fost rugat sa se consulte cu asistentul.Eu zic ca au facut foarte bine pt ca in cele din urma decizia a fost cea buna.Nu stiu cat de bun este portarul de la Dor Marunt dar nu am vazut pana acum un portar asa de bun ca cel de la Ciocanesti.Are toate calitatile de a ajunge un portar mare si este pacat ca joaca doar in divizia D.