SPORT — 22 martie 2014 at 15:59

Valeanu si Caraion, Stan si Bran

by

Progresul Fundulea trebuie declarată campioană. Nu una la fotbal, ci la proteste. Formaţia antrenată de Gheorghe Diţă a reuşit performanţa ca în urma protestelor la adresa arbitrilor să obţină puncte preţioase în acest sezon. S-a întâmplat în turul campionatului, la meciul cu Ciocăneşti, şi s-a repetat astăzi la Olteniţa. Cei din Fundulea nu au nicio vină, la jocul din această după-amiază dreptatea chiar era de partea lor. „Marele” merit pentru circul de azi de la Olteniţa, aparţine „centralului” Cristian Caraion. Spre finalul jocului, la scorul de 2 – 2, mingea a ieşit în afara terenului de joc într-o zonă neutră a terenului. Caraion a acordat aruncare de la margine pentru Fundulea, Văleanu a dat mingea celor din Olteniţa. Sincronizare perfectă. Stan şi Bran.
Pentru că fanionul nu fluieră, olteniţenii au fost cei care au aruncat de la margine. Martorii povestesc că Fundulea era echipa ce trebuia să primească mingea. Jocul s-a reluat şi imediat Olteniţa a marcat, moment în care Dorel Dorobanţu, primarul din Fundulea, a vrut să-i retragă echipa de pe teren. Jucătorii Progresului l-au înconjurat pe Caraion şi l-au determinat pe acesta să-i ceară lui Văleanu anularea golului. Iar „centralul” s-a conformat şi a dispus reluarea jocului cu aruncare de la margine pentru Fundulea.
Supăraţi, olteniţenii au început şi ei să protesteze. A venit rândul lui Petre Ţone, primarul din Olteniţa să vină cu ideea de a-şi scoate echipa de pe teren. O adevărată ţigănie plecată de la Vălanu, un băiat care nu are ce căuta în arbitraj. Caraion să apropie şi el de valoarea lui Văleanu. „Asistentul” trebuia să rămână cu steagul sus din moment ce aruncarea de la margine trebuia să aparţină celor din Fundulea, dar el a continuat să urmărească jocul. Apoi, în momentul în care a fost încolţit de jucătorii din Fundulea şi i-a intrat morcovul în dosul ăla care abia încape în două scaune a cerut „centralului” anularea golului. Caraion, pentru că e slab de îngeri, nu poate fi bănuit că e „fetiţă”, dar un mucos tot trebuie considerat.
La Olteniţa, Văleanu s-a făcut de râs. Nu a văzut o fază clară ca lumina zilei. Şi nu e prima oară când se întâmplă asta. „Centralul” trebuie să dea explicaţii nu doar pentru maniera de arbitraj, ci şi pentru felul în care olteniţenii au organizat jocul. Ţone nu ar fi ajuns să facă circ dacă nu i se permitea să urmărească jocul din interiorul spaţiunlui de joc. În prima repriză a stat lângă banca de rezerve, iar după pauză s-a mutat în spatele uneia dintre porţi. Văleanu e arbitru obişnuit cu maidanele, nu cu stadioanele. La final, doar in tervenţia oamenilor de ordine a făcut ca brigada de şoc şi observatorul Ionel Florea, pentru care aveam curaj să băgăm mâna în foc că le va da notă de trecere celor doi „comisari”, să scape cu bine.
 

No Comments

  1. Unirea Manastirea la al patrulea succes consecutiv de la startul returului.Achizitiile s-au dovedit a fi un succes.

  2. HMMM am si eu ceva de spus in legatura cu acest arbitru Caraion este un mare prost plin de rahat in stomac si pe unde merge totul in jurului lui se strica, pe unde calca totul se usuca, cum dracu il mai pune pe asta sa arbitreze , nu stiu ce are asta in cap ca eu cred ca nu are creier.
    BALENA JUDETULUI !!!!!