SPORT — 18 martie 2014 at 20:24

Bonsoir, Calarasi! Futsal, notre amour!

by

S-au scurs cateva ore de la meciul de futsal dintre Romania si Franta, o intalnire latina desfasura pe malul Borcei, intr-o sala care mai are nevoie de multe imbunatatiri pentru a putea fi catalogata drept moderna. Deocamdata este doar curata si bine intretinuta. Partida de la Sala Polivalenta a fost un izvor de bucurie pentru cei 1.500 de oameni care au avut noroc sa prinda un loc in tribune. Sub privirile presedintelui FRF, Razvan Burleanu, Romania a trecut cu 4-1 de Franta.
In aceasta seara, in urechea Calarasiului au curs, pe rand, melopeea sacrificiului de sine, rapsodia martiriului, sonata dezonoarei şi aria pisicherlacului, toate cu Romania sub reflectorul atentiei. Pana la urma, insotita de murmure, aplauze mai subtiri ca in alte randuri si discursuri, meciul din aceasta seara s-a asezat cuminte pe un raft al memoriei, de unde nu sunt semne ca va fi scos prea curand intru contemplare sau stergere de praf. A fost un meci cam dulce, spun specialistii. Si au dreptate. Dar si cand intregul se clatina, e bine sa cauti acea parte din el din care se poate extrage un lucru cat mai util. O tandara de lumina. Un gand copt la temperatura intrecerii. O secventa capabila sa rezume in doua-trei secunde esenta.
Secventa s-a ivit, fara anunt prealabil, atunci cand calaraseanul Movileanu a deschis scorul in primele minute ale partidei. Dar „nationala” de futsal a marcat de patru ori, fiecare gol avand efectul unui pumn in tampla adversarului. Patru lovituri de intensitate egala, cu intervale egale intre ele, fiindca futsalul este un sport al rigorii. In momentul in care Movileanu a deschis scorul s-a scris, de fapt, reteta acestui furnicar enorm si policrom caruia ii spunem sport.
Calarasiul a demonstrat ca este o excelenta gazda pentru echipa nationala de futsal. Atmosfera a fost una de sarbatoare, chiar daca spectatorii s-au manifestat mai mult ca la o piesa de teatru decat ca la un eveniment sportiv. Oamenii macar au plecat acasa fericiti. Sub privirile lor, Romania a invins detasat Franta, o tara mult mai civilizata, mai mare ca suprafata si ca numarul de locuitori. Luminile s-au stins peste un oras aflat la capatul tarii in acelasi ritm in care „tricolorii|” i-au trimis la culcari pe „cocosi”. Linistit, cu mandrie, fara nici o urma de indoiala in privinta deznodamantului final Maine, de la ora 18:00, este programata partida revansa.

No Comments

  1. ciobanescu florian costel

    Cam anemic adversarul……..sau fara miza meciul….mie asa mi s-a parut…mai palpitant a fost meciul cu odorhei din campionat….