SPORT — 13 martie 2014 at 10:20

Dulce si Dumbrava ca o Brandusica!

by

UPDATE: Biroul de presa al Primariei Calarasi nu a dorit sa ne precizeze care este pozitia viceprimarului Brandusa vis-a-vis de acuzele care i se aduc. 
Toata lumea a trait pana acum cu impresia falsa ca executivul calarasean este unul in format 3D din moment ce este alcatuit din primarul Dragulin si viceprimarii Dumbrava si Dulce. Domnilor, situatia este cu totul alta. Calarasiul are si un al treilea viceprimar, iar acesta se numeste Mircea Brandusa, care foloseste numele lui Daniel Dragulin in mediile sportive pentru a se impune in functii cu miza mica, de unde nu face altceva decat sa comploteze impotriva progresului.
Angajat ca electrician la Centrul Cultural Judetean, Mircea Brandusa este un adevarat „incurca-lume”. Nu de putine ori s-a intamplat ca spectacolele la care trebuia sa acorde asistenta tehnica sa inceapa cu mare intarziere din cauza faptului ca „viceprimarul” n-a avut chef sa se prezinte la locul faptei. Le vorbeste cu un aer de superioritate colegilor sai, care au inceput sa clacheze din punct de vedere psihic dupa ce Brandusa a inceput sa ii ameninte in numele lui Daniel Dragulin si al lui Raducu Filipescu. Despre acest personaj s-ar putea scrie o carte. Nu o roman politist, nu o carte de aventuri, ci un volum pe genul „Amintiri din copilarie”. I s-ar putea spune „Tiganiile lui Brandusa”.
Mircea Brandusa nu s-a cuibarit doar in fotbalul judetean, acolo unde ocupa functia de vicepresedinte al corpului de observatori, ci si in Sala Polivalenta, unde face pe crainicul la meciurile de handbal ale celor de la CSM Calarasi. Prezenta sa nu este nici pe placul publicului, care l-a huiduit de multe ori, nici pe placul jucatorilor. Conducerea clubului a incercat sa-i ia microfonul lui Brandusa. Succesul a fost insa unul scurt pentru ca tupeul „viceprimarului” este cat se poate de mare si ii face pe multi sa spuna ca soriciul de pe obrazul acestuia este foarte gros.
La Cupa Unirea, competitie de handbal masculin desfasurata in iarna acestui an la Calarasi, Mircea Brandusa s-a folosit de timpii morti din pauzele jocurile si de cei din time-out ca sa citeasca publicului articolele sale din saptamanalul Obiectiv de Calarasi. Nu discutam acum despre calitatea scrierilor sale pentru ca nu e cazul. Si pana la urma, conducatorul nu are nici o vina daca i s-a prins de fund un ziarist caruia ii face placere sa pupe dosurile celor care stau pe scaunele cele mai inalte.
Ideea este ca oamenii din conducerea CSM Calarasi au tinut cont de nemultumirile exprimate public de catre spectatori si jucatori, iar meciul din campionatul Diviziei A cu Stiinta II Bacau, crainic a fost Stefan Nitu, om de cultura, absolvent al unor cursuri de logopedie. Prestatia acestuia a fost senzationala si a placut foarte mult jucatorilor. Minunea a tinut doar doua etape. La partida cu Universitas Iasi, Mircea Brandusa a revenit, spre dezamagirea tuturor, la microfon, iar atmosfera din Sala Polivalenta a fost un amestec de balci combinat cu congres de partid comunist.
Stefan Nitu explica intr-un interviu cum a ajuns sa fie crainic la un meci de handbal si cum l-a marcat scurta sa incursiune in lumea sportului calarasean. Ca sa va dati seama care este diferenta dintre Stefan Nitu, caruia i se mai spune si Sergiu Nicolaescu de Calarasi, si Mircea Brandusa va spun doar ca „viceprimarul” a scris recent ca Mihai Eminescu este autorul poeziei „Muma lui Stefan cel Mare”. Dimitrie Bolintineanu n-a fost cu el in brigada. Oricum, asta e cel mai mic pacat al lui Brandusa. Are altele mult mai mari, iar prezentul articol este doar inceputul unui serial senzational.
 
Buna ziua, domnule Nitu! Sorin Anghel ma numesc, sunt de la site-ul www.sportcalarasean.ro.
Stefan Nitu: Buna ziua! Spuneti, va rog!
Doresc sa scriu un articol despre crainicul Salii Polivalente la meciurile de handbal. 
Eu am fost doar la doua meciuri, cel cu Bacau si cu Targoviste. Apoi n-am mai fost.
De ce?
Mi s-a spus ca nu mai este nevoie de mine. A fost o situatie care nu mi-a placut. A fost o postura stanjenitoare pentru mine. 
Eu v-am sunat ca sa va spun ca voi face o campanie, la cererea handbalistilor de la CSM Calarasi, prin care dumneavoastra sa redeveniti crainicul Salii Polivalente la meciurile echipei de handbal. 
Va rog sa nu faceti asa ceva! Va rog foarte mult!
Jucatorii au fost foarte incantati de prestatia dumneavoastra, le-a placut ca i-ati incurajat si au spus ca a fost o atmosfera ca la meciurile din cupele europene. Ei vor ca dumneavoastra sa va intoarceti la microfon. 
Le multumesc foarte mult. Eu nu sunt om de sport, eu sunt om de cultura, dar imi place handbalul foarte mult. Nu spun asta doar din complezenta. Eu sunt un om sincer, un om care lupta pentru cauze umanitare. Pentru mine nu este o tragedie daca nu sunt crainicul Salii Polivalente. 
Cum ati ajuns crainic la meciurile cu Bacau si cu Targoviste?
Am fost sunat la telefon de catre domnul director de la CSM Calarasi. Domnia sa mi-a cerut sa ii ajut cu sonorizarea la meciurile de handbal. Le-am zis ca o pot face cu placere, dar as vrea sa avem o discutie fata in fata pentru a ne cunoaste si pentru a afla exact ce se vrea de la mine. Am stabilit o intalnire, m-am dus la sediul clubului intr-o dimineata si am avut o discutie cu domnul director si cu domnul antrenor al echipei de handbal, care mi-a dat inregistrarea unui meci de handbal.
Ce meci de handbal?
Este vorba despre meciul pe care CSM Calarasi l-a castigat la Vaslui. 
Handbalistii au crezut ca v-ati documentat pe YouTube, urmarind meciuri din Liga Campionilor.
Nu, in nici un caz. Eu am urmarit meciul de la Vaslui, care le-a placut foarte mult celor de la Calarasi. Atmosfera a fost senzationala acolo, iar eu am incercat sa ajut publicul calarasean la meciul cu Bacau pentru a avea si in Sala Polivalenta un vulcan ca la Vaslui. Nu spun ca am reusit pentru ca a fost prima oara cand am fost crainicul unui meci de handbal, dar daca dumneavoastra spuneti ca jucatorilor le-a placut eu ma consider multumit. 
De ce ati fost crainic la doar doua meciuri?
M-a sunat domnule director de la CSM Calarasi intr-o zi si mi-a spus ca ar vrea sa-l las si pe Mircea Brandusa sa faca pe crainicul la meciurile de handbal. 
V-a explicat de ce?
Mi-a spus ca nu are bani ca sa ma plateasca. Acest lucru m-a deranjat foarte mult. Eu nu am deschis niciodata un subiect pe aceasta tema. Eu am facut totul cu placere si nici nu cred ca se putea pune problema banilor. Am fost foarte corect si le-am zis inca de inceput ca nu le pot garanta prezenta la fiecare partida pentru ca eu sunt om de cultura, se mai intampla sa fiu plecat prin tara, cu diverse spectacole. Pentru mine, cultura este mult mai importanta decat sportul. 
Cu Mircea Brandusa ati avut vreo discutie pe aceasta tema?
Domnule, eu sunt om de cultura. Eu sunt actor si regizor de teatru, conduc o trupa de teatru pentru liceeni. Este vorba despre trupa Trepte, acolo unde am inchegat un colectiv extraordinar. Eu am urmat cursuri de logopedie, nu sunt amator. Nu pot avea dialog cu Mircea Brandusa, care este electrician in locul in care eu muncesc.
Unde lucrati?
Eu lucrez la Centrul Cultural Judetean. Sunt om de cultura, fac spectacole. Mircea Brandusa este electrician in acelasi loc.
Mircea Brandusa lucreaza la Centrul Cultural Judetean?
Da. Nu stiati?
Nu, nu stiam, dar acum am aflat de ce imi spunea ca el e om de cultura…
El e electrician, nu e om de cultura. Este o mare diferenta.
Este adevarat ca la meciul cu Bacau v-a luat microfonul din mana?
Nu a reusit sa faca lucrul acesta. L-am oprit la timp. I-am zis sa se potoleasca pentru ca nu era cazul sa ne certam la un meci de handbal. A incercat sa-mi ia microfonul, dar eu nu l-am lasat.
Ce v-a spus?
A fost un dialog pe care eu, ca om, nu imi permit sa il reproduc. A folosit un limbaj care nu face cinste nici unui om. Nu vreau sa imi mai amintesc acel episod trist.
V-a injurat?
Domnule, m-am simtit jignit de felul in care mi-a vorbit Brandusa. Eu l-am rugat elegant sa se potoleasca. 
A folosit si numele primarului Dragulin?
Da, l-a folosit. Mi-a cerut sa-i dau microfonul, altfel se duce la primar. Pe mine nu m-a impresionat deloc. Eu stiu ce fel de om este. I-am spus ca eu am fost adus la Sala Polivalenta de catre directorul clubului si nu pot sa plec de acolo decat in cazul in care acelasi director vine si imi spune ca nu mai are nevoie de mine. 
Daca vi se va cere, veti accepta sa fiti din nou crainic la meciurile de handbal?
Sub nici o forma. Eu nu am batut la ei la usa. Ei m-au cautat. Nu ma mai intorc acolo dupa experienta pe care am trait-o. A fost optiunea lor sa lucreze cu Mircea Brandusa. 
Nu veti accepta nici daca jucatorii va vor ruga?
Sportivii imi sunt foarte dragi, dar eu m-am simtit jignit. Nu vreau ca jucatorii sa creada ca eu sunt vreo vedeta…
Nu se pune problema de asa ceva. Ei sunt sportivi si stiu sa aprecieze oamenii valorosi pentru ca si ei au valoare. Ei vor sa va intoarceti pentru ca au nevoie de sustinerea dumneavoastra. 
Eu le multumesc din nou, dar acolo nu ma voi mai intoarce din cauza conducerii de la club. 
De la vara, echipa de handbal va trece de la CSM Calarasi la HC Dunarea 2014 Calarasi. Acolo va exista o alta conducere. Asa veti accepta sa lucrati pentru echipa de handbal?
Nu sunt in situatia de a pune conditii. Sunt om de cultura si nu pot lucra insa in orice conditii. Daca echipa de handbal va avea o alta conducerea, vom putea sta de vorba. Pana atunci, subiectul este inchis pentru mine. Le doresc succes handbalistilor calaraseni in drumul lor pentru Liga Nationala. Ei formeaza un grup extraordinar. Sunt profesionisti, iar mie imi place sa lucrez doar cu profesionisti. 

No Comments

 1. Mircea Brândușă

  Dragă Sorine, salut materialul tău. Așa cum ți-ai obișnuit cititorii este unul destul de acid la adresa mea. Numai că, se impunea să afli și punctul meu de vedere. Îți stau oricând la dispoziție cu orice informație pe care dorești să o cunoști. Multe din cele inserate în articol sunt un pic trase de păr. Nu văd de ce alții se cramponează de faptul că eu sunt solicitat să exercit anumite servicii. NICIODATĂ, DAR NICIODATĂ NU M-AM FOLOSIT DE NUMELE D-LUI DRĂGULIN PENTRU A OBȚINE CEVA! NU AM AMENINȚAT PE NIMENI PENTRU A RĂMÂNE CUIBĂRIT UNDEVA. Fiecare are dreptul să spere la mai mult. Așa cum și tu ți-ai exprimat punctul de vedere că ”ești tânăr și vrei să faci carieră în meseria de ziarist”! În calitate de crainic fac cunoscut publicului ce mi se cere de conducerea CSM. Nu circărie! Cât privește funcția în cadrul corpului de observatori, ai fost informat incorect: nu sunt vicepreședinte ci doar secretar cu probleme pentru Liga a V-a. Cunoști bine faptul că nu sunt remunerat și am acceptat să fac aceste lucruri doar pentru că iubesc deopotrivă și handbalul și fotbalul. Nu pot să cred că tu ca un justițiar al presei sportive te-ai lăsat influențat și ai putut scrie atât de multe lucruri urâte la adresa mea. DE CE? Pentru că le sunt incomod unora iar altora le place să fie acolo unde nu prea le este locul. Cu stimă și considerație, Mircea Brândușă.

  • Sa traiti, domnule viceprimar!
   Imi pare rau, dar nu sunteti altceva decat un demagog. Nu are rost sa pozati in victima sau in erou al dreptatii pe altarul sportului calarasean. Nu mi-am obisnuit cititorii cu articole acide la adresa dvs. Daca va uitati oleaca in arhiva, veti observa ca la data de 19 februarie am scris un articol in care v-am laudat pentru batalia pe care ati dus-o cu Bratu Cataros. Pentru probleme de memorie, eu va recomand lecitina.
   Scrie in articol ca am incercat sa va aflu punctul de vedere, dar acest lucru a fost imposibil.
   Dati-mi voie sa nu va cred atunci cand spuneti ca nu v-ati folosit niciodata de numele lui Daniel Dragulin. Ma deranjeaza foarte mult faptul ca sfidati adevarul. Daca erati un om de onoare, nu reactionati asa de urat in momentul in care ati vazut ca s-a luat decizia ca domnul Stefan Nitu sa fie crainicul meciurilor de handbal. Orice om de sport trebuie sa invete si sa piarda pentru ca infrangerea face parte din sport.
   Unul dintre suporterii cei mai vechi ai echipei de handbal mi-a marturisit cum l-ati amenintat ca ii veti spune primarului ca galeria v-a huiduit la Cupa Unirea. Sa va fie rusine!
   Articolul acesta este despre handbal, nu despre fotbal. N-are rost sa amestecam lucrurile. Din moment ce nu sunteti dorit de catre jucatori, eu va sfatuiesc sa stati dracului departe de microfon. Calarasenii vor sa se bucure de handbal, iar dumneavoastra nu faceti altceva decat sa stricati un spectacol agreabil.
   Daca aveti onoare, asa cum pretindeti, renuntati la postura de crainic. Ar insemna ca respectati sportivii si spectatorii care vin la fiecare meci de handbal in Sala Polivalenta.
   Nu ma intereseaza persoana dvs, ma intereseaza doar sa nu mai puneti mana pe microfon. Este dorinta tuturor!

 2. Un comenatriu adresat d-lui Branduse Mircea (si altora…):
  – nu se poate ca un nou presedinte de AJF sa se alieze cu o scursura a fotbalului precum dl.Mircea Branduse;
  – nu se poate ca un nou presedinte al corpului de observatori sa apeleze la o scursura a fotbalului…………..(o persoana tanara, seful observatorilor, sa aiba un secretar „dinozaur”);
  – mai nou se modifica foile de observare (poate nu mai scria pixul initial);
  – deja sunt amenintari (din partea d-lui Branduse);
  P.S. Astept sa vad ce se mai intampla. Cred ca il putem da la o parte pe acest mic dinozaur (Brandu….),sau incepem sa comentam deja evolutiile proaste ale d-lui presedinte Dinca Dorinel.
  Credeam ca se schimba ceva, dar……politica…………

 3. Mircea Brândușă

  Eu nu sunt demagog. Repet.ai fost informat greșit. Ți sa spus doar Din partea mea poate să comenteze oricine. Sunt la fel de tranșant ca tine. Sunt lânga această echipă din 2008. Nimeni nu mi-a arătat ce spui.Suporterul …dinamovist de altfel, nu este fair-plai. La microfon am spus că Dinamo a evolut slab în comparație cu CSM. A reacționat urăt lezănd imaginea publicului călărățean. I-am atras atenția precizând că nu i-ar fi plăcut d-lui primar. Sunt sigur că și tu ai fi procedat la fel. PRECIZEZ pentru alții… NU AM FOLOSIT NICIODATĂ NUMELE POLITICIENILOR PENTRU A OBȚINE UN AVANTAJ, POZIȚIE. ETC. Cunoști că nu este nevoie. Îți mulțumesc pentru aricolul elogiator…ȘI PENTRU ACESTA. Sincer era nevoie. Te vei convinge de caracterul multora, sfârșind prin a-mi da dreptate. Cu același respect nelimitat.

  • Sunteti un om lipsit de credibilitate. Nu vreau sa spun mai multe. Spectatorii v-au huiduit de atatea ori, jucatorii sunt nemultumiti de felul in care comentati. Faceti bine si renuntati la microfon daca aveti onoare. Nu cred ca vi s-a transmis de la CSM sa ridicati osanele conducerii clubului, asa cum pretindeti.

   • Mircea Brândușă

    Dragă Sorine, cunoaștem DE CE și mai ales PENTRU CINE pledezi atât de înverșunat. Nu este cazul să aduci aminte factorul credibilitate. Cu respect îți cer să fii mai atent de cine te înconjori și cum te descriu aceia pe care tu îi consideri prieteni. Eu nu doresc să creez stări conflictuale, țind cont că avem ”scriituri” comune. Te-aș ruga să ai ”puțintică răbdare” și ai să te convingi că te-ai grăbit să te erijezi în postura de justițiar. Cu stimă, să auzim numai de bine!

    • Domnul viceprimar, spuneti, va rog, de ce si pentru cine pledez eu? Chiar va invit sa faceti acest lucru.
     Restul parerilor, indiferent ca vin partea altora sau din partea dvs, nu ma intereseaza atat timp cat eu sunt cu constiinta impacata.
     Nu am postat niciodata ca justitiar. Doar am scris ceea ce am vazut si ceea ce am simtit.

 4. daca adevarul 2014 canta bine, miroase tare a penale, fals in acte si amenintari se incadreaza la c.p.
  DIVIZIA ONOARE …. AFARA INAINTE MARS!

 5. Mircea Brândușă

  Domnule ADEVĂR, TE CUNOAȘTE LUMEA CINE EȘTI!!! NICIODATĂ ÎN EVOLUȚIA DVS. UMILĂ DE ALTFEL, NU O SĂ AJUNGE-ȚI LA PARTEA MINIMĂ A SCURSORII DE CARE VORBIȚI! VĂ ÎNȚELEG FRUSTRAREA!

 6. Suporter handbal

  Domnule brandusa, dupa meciul de handbal al csmului, ati anuntat la microfon „si acum urmeaza meciul vedeta al acestui turneu, dinamo – dedeman bacau” adica echipa calarasului era de umplutura. Un circ de cupa unde s a castigat ff mult la pariuri. Spun asta pt ca mai multi prieteni de ai mei imi spuneau ca csm calarasi va lua cupa. S a pariat foarte mult . Si s a castigat garantat. Sper sa nu va mai vad niciodata „comentand la digi sport” ma rog, doar in mintea dumneavoastra ati comentat in direct meciul .

 7. florian costel ciobanescu

  Da…domnilor si eu doresc schimbarea comentatorului….in speta domnul Brandusa….pe langa inexactitatile care le spune la microfon..confuzii de jucatori..informatii despre desfasurarea unor partide..gresite…nu are voce pentru un asa post…sa se faca un concurs ceva …sa puna unul care se pricepe..dictie,voce puternica..bine pregatit…nu unul superficial!!!

 8. SI EU SUNT PENTRU SCHIMBAREA LUI brandusa!!!! NU ARE NICI O TREABA …..