SPORT — 12 martie 2014 at 09:40

Primaria Independenta, suspendata

by

Fara nici o urma de indoiala, Independenta este comuna care a dominat fotbalul calarasean in ultimii 20 de ani. Formatia antrenata acum de catre Ilie Zeciu are in palmares sapte titluri de campioana judeteana, dar traieste cu regretul ca nu a evoluat nici macar un sezon in Liga a 3-a. Dar poate ca e mai bine asa. Decat impiegat la Bucuresti, mai bine sef de gara la Calarasi.
Venus Independenta a fost supranumita Barcelona de Calarasi, iar lui Ilie Zeciu i s-a spus Guardiola de catre elevii sai. „Joaca Venus, zici ca-i Barcelona/ Ilie Zeciu parca-i Guardiola”, canta jucatorii echipei campioane intr-un clip postat pe YouTube. Dar la Independenta nu sunt toate roz. Chiar daca Venus a avut rezultate foarte bune, au existat si voci care au contestat politica dusa de catre conducerea clubului. Presedintelui Ion Radu – Slick i s-a reprosat ca din lotul echipei nu fac parte si jucatori din Independenta.
In vara anului trecut, intr-un puseu de genialitate, autoritatile locale au luat decizia de a infiinta FC Independenta, formatie ce este alcatuita exclusiv din localnici si care evolueaza in Seria B a Categoriei Onoare, situandu-se in partea de jos a clasamentului. Antrenorul echipei este Petre Bogdanovici, iar primarul Lica Voicu recunoaste ca este mult mai apropiat de FC Independenta, alintata de toata lumea drept Espanyol, decat de Venus, club la care fostul primar Constantin Anghel este presedinte onorific.
Sambata, Espanyol a jucat in deplasare, cu Spicul Valcelele. Echipa gazda s-a impus cu 4-2, dar primarul Lica Voicu, care apare in raportul de joc ca fiind medicul celor de la Independenta, a protestat la deciziile „centralului” Virgil Valeanu. Voicu a fost atat de vehement incat a intrat chiar si in terenul de joc, gest pe care l-a facut si antrenorul Petre Bogdanovici. Evenimentele au fost prezentate in fata Comisiei de Disciplina care a decis sa-i suspende pe cei doi oficiali.
Fiecare „si-a luat” cate sase etape. Lica Voicu are de achitat o amenda de 300 de lei, in vreme ce Bogdanovici va trebuie sa plateasca 200 de lei. Din punctul meu de vedere, amenzile sunt foarte mici. Lica Voicu trebuie sa inteleaga ca acum este primar si trebuie sa fie un exemplu pentru toata lumea. In plus, reprezinta o localitate cu oameni gospodari. Agrozootehnica Independenta este un brand in economia locala, iar Venus Independenta are sapte titluri de campioana judeteana in palmares. Cand vezi un primar fugarind arbitrul sau vorbindu-i „dulce”, incepi sa ai indoieli in ceea ce priveste calitatea umana a locuitorilor ce l-au ales. Amenda de 300 de lei este foarte mica. Ca sa incetam cu iesirile astea nervoase ale oamenilor ce fac parte din administratia locala, penalitatile trebuie sa creasca. In judetul Maramures, unde horinca e de vreo trei ori mai tare decat tuica noastra, pentru un astfel de gest, Lica Voicu ar fi bagat in contul AJF „doar” 3.000 de lei.
Si asta nu este tot. Primarul din Independenta a fost trecut in raportul de arbitraj ca fiind medicul lui „Espanyol”. Sunt convins ca nu Lica Voicu a completat documentul oficial, ci delegatul Marinus Matei. In fotbalul calarasean sunt destule personaje care dau dovada de inconstienta. Cu astfel de oameni este greu sa faci performanta. Prezenta unui medic in raportul de joc trebuie certificata. Medicul nu este nici maseur, nici sudor, nici frizer. Medicul salveaza vieti, iar atunci cand i se cere acest lucru trebuie sa o faca. Este vorba despre Juramantul lui Hipocrate.
Lica Voicu a aflat decizia Comisiei de Disciplina si se considera nedreptatit, dar admite si ca delegatul formatiei sale, Marinus Matei, a gresit. „Eu am fost foarte nemultumit de arbitraj, dar am intrat in teren ca sa-l potolesc pe antrenorul nostru. In locul celor de la AJF Calarasi, eu as analiza si motivul pentru ca s-a ajuns in situatia ca noi sa protestam. Arbitrajul a fost impotriva noastra. Nu ne-a dat penalty la 0-0, iar la 1-1 am dat gol si ne-a fost anulat pe motiv de offside. Asa ceva nu se poate. Oricine ar fi reactionat la fel ca noi. Nu am stiut ca am fost trecut in raportul de arbitraj ca medic. Am vorbit cu delegatul nostru, iar acesta mi-a spus ca el a vrut sa ma treaca vicepresedinte, dar unul dintre arbitri i-a zis ca nu pot figura ca vicepresedinte in raportul de arbitraj si i-a sugerat sa ma treaca ca fiind medic sau maseur. Atunci delegatul a sters si a trecut medic. S-a luat dupa arbitru. Se poate vedea si in raportul de arbitraj, ca este sters cu pixul cuvantul vicepresedinte”, sustine Lica Voicu.
In acesta moment, cei mai importanti oameni din comuna Independenta, primarul Lica Voicu si viceprimarul Florin Radu, sunt suspendati pe linie sportiva. „Medicul” Lica Voicu a primit sase etape de suspendare dupa circul de la Valcelele, in vreme ce „maseurul” Florin Radu s-a ales cu 4 etape de suspendare dupa scandalul iscat la finalul meciului cu Oltenita. Atitudinea Comisiei de Disciplina este una foarte buna. Primarul este primar doar la Primarie. Cand ajunge la stadion, conducatorul unei comunitati trebuie sa se comporte exemplar, iar a te comporta exemplar inseamna sa respecti regulamentele si adversarul de intrecere. Traiesc cu speranta ca secretarul Primariei Independenta, Genica Mirica, nu va fi sambata in localitate, atunci cand se va disputa meciul dintre Venus Independenta si Dunarea Ciocanesti. Altfel, Independenta are toate sansele de a ajunge in fata Comisiei de Disciplina.
 
 
 

No Comments

  1. dar de cand e primarul din independenta interesat de fotbal? cred ca e doar un circar in cautare de voturi. de cand nu mai este fostul primar se pare ca e cam haos in comuna.