SPORT — 7 martie 2014 at 19:38

Rauta, nu ti-e dor de mare?

by

Inca o etapa, inca o infrangere pentru Dunarea Eleven, inca un meci fara gol marcat pentru calaraseni, inca un prilej pentru a ne convinge ca Ion Rauta este cel mai slab antrenor pe care l-a avut gruparea „galben-albastra”, inca o ocazie cand ni se demonstreaza ca nu avem de-a face cu un club de fotbal, ci cu o asociatie familiala condusa de catre Mircea si Costica Stefan.
FC Voluntari s-a impus cu 2-0 la Calarasi. Victoria ilfovenilor este incontestabila din moment ce Dunarea a avut in 90 de minute doar o jumatate de ocazie. Marin Tudor a trimis o centrare la care Mircea Stefan n-a fost in stare sa ajunga. Daca in teren era oricine altcineva, faza se transforma in gol. Dar asa se intampla de cand Mircea Stefan nu mai este jucator, ci antrenor si presedinte. Totul la echipa se petrece dupa bunul sau plac. Insa nu e momentul acum sa critic jucatorii. De asta se ocupa site-ul clubului.
Dunarea este o echipa formata din jucatori fara valoare. Singurii fotbalisti din echipa sunt Gabriel Popa, Razvan Huzuneanu, Victor Petre si Marian Serban. Restul sunt apa de ploaie. Daca ii trimiti sa joace la alte echipe din Liga a 3-a nu sunt primiti nici macar sa dea probe. Scrie pe fruntea lor ca nu sunt nici macar prieteni cu fotbalistii. Problema cea mai grava pe care o are Calarasiul in acest moment este antrenorul. Valoarea tehnicianului Ion Rauta este mai scazuta decat a oricarui jucator pe care acesta il are la dispozitie.
In acest moment, echipa este mutilata de catre antrenor. Rauta s-a facut astazi singur de ras in momentul in care a ales sa joace cu Marian Serban mijlocas central. Jucatorul in varsta de 31 de ani are nevoie de spatii largi pentru a putea da randament. Daca il bagi intr-o zona centrala, aglomerata, l-ai omorat. In plus, Serban nu e nici un jucator tehnic. El calca pe minge si de multe ori se incalta cu ea. Singurele sclipiri le are atunci cand executa lovituri libere. Loveste mingea excelent. Rauta ar trebui sa stie lucrurile astea daca are carnet de antrenor.
Tehnicianul tot insista cu Mircea Stefan varf impins. Fiul presedintelui a fost cel mai slab de pe teren astazi. Nu e prima oara cand se intampla lucrul acesta. Noi ne-am obisnuit deja. Daca vrea sa-i acorde o sansa, Rauta trebuie sa-l incerce pe Stefan Junior pe banca de rezerve. Acest lucru nu se va intampla insa niciodata din moment ce tehnicianul sta drepti in fata familiei Stefan. Sistemul 1-4-1-4-1 il joaca Steaua si este unul modern, dar nu se poate aplica oriunde. Dunarea e ultima echipa care poate juca intr-o asemenea formula, iar Ion Rauta este ultimul om care trebuie sa ridice tonul la adresa jucatorilor sai dupa jocul catastrofal de astazi.
Dupa meci, antrenorul i-a amenintat pe Victor Petre si Marian Serban cu amenzi pentru ca nu au respectat indicatiile tactice venite de pe margine. Rauta l-a scos pe Tudor, autorul singurei faze care a pus in pericol poarta adversa, si l-a introdus pe Parvan in zona centrala, cerandu-i lui Victor Petre sa joace in banda stanga. Numai ca tuciuriul mijlocas al Dunarii a ramas in centru si i-a dat voie lui Serban sa joace in banda. Dunarea a fost mai periculoasa in atac, a contat mai mult in jumatatea adversa.
Ion Rauta n-a apreciat lucrul acesta. A inceput sa urle in vestiar. Mai bine si-ar face bagajele si ar pleca la Constanta. A venit la Calarasi fix degeaba. Este cel mai nepriceput antrenor care putea pregati echipa asta saraca. La Dunarea se cheltuie bani fara nici o logica. S-a adus un antrenor scump intr-un moment in care echipa n-are nici un fel de presiune. In aceasta iarna au fost transferati patru jucatori, platiti fiecare cu cate 1.000 de lei. Toti patru sunt niste panarame, dar nu trebuie sa ne mire acest lucru din moment ce Rauta i-a acceptat.
Cu banii pe care ii cheltuie acum luna de luna cu Rauta si cu cei patru jucatori care nu au adus nici un fel de plus valoare in lotul echipei, Dunarea putea transfera doi fotbalisti adevarati, pe care sa ii rasplateasca cu cate 3.000 de lei pe luna. Echipa capata forta, jocul era cu totul altul, numarul celor capabili sa faca diferenta era mai mare si Calarasiul putea sa creasca din punct de vedere valoric. In plus, Mirel Condei era, este si va fi un antrenor cu zece clase peste Ion Rauta. Problema cea mare este ca jucatorilor, dar si lui Viorel Ivanciu, li s-a facut dor de Virgil Bogatu, antrenor caruia nu i-a placut niciodata modul in care Costica Stefan a condus clubul.
Ion Rauta este genul de tehnician care ar putea antrena la echipe precum Rapid Ulmeni sau Progresul Fundulea, unde titulari sunt stabiliti de la Primarie. Pana acum nu a reusit altceva decat sa impuna o stare de teroare in vestiar. Jucatorii paseaza cu frica pana si la sedintele de pregatire. A stat langa echipa in ultimele doua luni degeaba din moment ce nu si-a dat seama care sunt calitatile celor pe care ii pregateste. Singurul sau atu il reprezinta relatia de lunga prietenie pe care o are cu presedintele Costica Stefan, cel care profita la maximum de increderea acordata de catre Viorel Ivanciu. La Calarasi insa nelimitatul are o totusi o limita. Cea a bunului simt a fost intrecuta de mult timp, iar factura, in momentul in care va sosi, nu va incapea intr-un plic obisnuit, ci intr-o cutie de televizor.
Rapid Feteşti – CS Afumaţi   0-2
Vlada (20, 41)
Dunărea Călăraşi – FC Voluntari         0-2
M. Floricel (61), B. Oprea (74)
Oţelul II Galaţi – Progresul Cernica   1-1
S. Ilie (35) / P. Butucel (39)
CS Ştefăneşti – Sporting Lieşti           4-2
Voineag (7, 70), C. Dinu (12), Bornea (35) / Bahnasu (50), R. Stoica (86)
Conpet Cireşu – Gloria Popeşti Leordeni 1-4
S. Nicoliţă (23 – pen.) / St. Alexandru (8), An. Duca (50, 90), C. Stoica (51)
Viitorul Axintele – Callatis 2012 Mangalia      3-0
Gh. Dumitrescu (16, 40), C. Enciu (45)

No Comments

  1. la Fundulea nu avem nevoie de el, il avem pe nea Dita;)) si pe asta mai tineti-l trei etape pe urma puteti sa dati afara ……