SPORT — 26 februarie 2014 at 13:20

CSM Calarasi este in Liga Nationala

by

Presedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a discutat ieri cu reprezentantii echipelor masculine care vor evolua la turneul final al Cupei Romaniei. Vorbim despre cele mai puternice echipe din tara, printre care se afla si CSM Calarasi, dar si HC Vaslui, doua formatii care se lupta pentru castigarea Seriei de Est a Diviziei A. Rivalitatea dintre cele doua grupari este pe cale sa ia sfarsit.
In acest moment, cele doua echipe se afla la egalitate de puncte. Meciul direct se va disputa in luna mai, la Calarasi, invingatoarea urmand sa promoveze in Liga Nationala. Tensiunile dintre cele doua grupari sunt normale, dar este posibil ca razboiul sa se incheie in curand dupa ce Alexandru Dedu a acceptat propunerea echipelor care vor participa la Cupa Romaniei ca pe prima scena a handbalului romanesc sa evolueze din sezonul viitor 14 echipe, in loc de 12, cate exista acum.
„Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a anuntat că reprezentantii cluburilor masculine din Liga Naţionale au votat pentru un sistem cu 14 echipe în următorii 4 ani, urmând să aibă loc, luna viitoare, discutii pe aceeaşi temă şi cu cei ai ligii feminine, după care decizia va fi luată de Consiliul de Administratie al forului”, scrie Prosport.
In aceste conditii, CSM Calarasi este aproape sigura de prezenta. Deocamdata s-a stabilit doar numarul de echipe ce vor evolua anul viitor in Liga Nationala, insa nu si sistemul competitional prin care se va ajunge la 14 echipe pe prima scena a handbalului romanesc. In acest moment se vehiculeaza doua variante, pe care le puteti studia in continuare.
VARIANTA I
– promoveaza direct in Liga Nationala castigatoarele celor doua serii ale Diviziei A.
– ocupantele ultimelor doua locuri din Liga Nationala vor avea de jucat meciuri de baraj in compania echipelor ce se vor clasa pe locurile doi din cele doua serii ale Diviziei A, castigatoarele urmand a juca din sezonul viitor pe prima scena a handbalului romanesc.
VARIANTA A II-A
– promoveaza direct in Liga Nationala ocupantele primelor doua locuri din cele doua serii ale Diviziei A.
– retrogradeaza direct in Divizia A ocupantele ultimele doua locuri din Liga Nationala.
Din start, Alexandru Dedu a anuntat ca nu doreste ca la finalul sezonului acesta sa nu retrogradeze nici o echipa din Liga Nationala. motivandu-si decizia prin faptul ca nu este deloc sanatos ca in play-out sa nu existe nici o miza importanta. Chiar daca va ajunge la baraj, CSM Calarasi va avea o misiune usoara in compania unor adversari modesti precum CSM Bucuresti, Steaua Bucuresti, CS Caras-Severin, CSU Suceava sau Poli Timisoara. Dintre echipelor ce vor juca in play-off, singura care le-ar putea pune probleme elevilor lui Sabin Dacau – Lippi este Minaur Baia Mare, dar e greu de cazut ca maramuresenii vor termina campionatul pe ultimele doua pozitii.
 

Comments are closed.