Special — 15 februarie 2014 at 18:13

Obiectiv reusit: Cataros s-a risipit!

by

Faptul ca Bratu Cataros a pierdut alegerile pentru postul de presedinte al AJF Calarasi nu mai reprezinta o stire. Am anticipat acest lucru cu mult timp inaintea alegerilor desfasurate astazi. Nu a fost vorba de o afirmatie plina de teribilism, ci de una cat se poate de responsabila, facuta dupa ce am luat pulsul oamenilor de fotbal din judet. Acum se demonstreaza ca tot ceea ce a stat scris pe acest site a fost scris cu sinceritate, nu pentru a manipula pe cineva.
Discursul lui Bratu Cataros de astazi a fost, ca de obicei, jenant. A recunoscut ca exista o problema in ceea ce priveste arbitrajul, dar pentru asta sunt de vina clima si relieful. „Am incercat sa aducem arbitri tineri, dar ei prefera jocurile de noroc”, a fost declaratia halucinanta a fostului locatar de la Casa Alba. Cataros a fost atat de precipitat incat abia putea sa mai toarne apa in pahare. Rivalii sai, deloc putini, si-au atins scopul. Gica Petrache marturisea acum cateva saptamani ca isi doreste foarte mult sa il faca pe Cataros sa tremure de frica. Visul i s-a implinit astazi. Cataros a fost trecut astazi in rezerva. A continua sa-i pomenim numele inseamna o greseala. Fostul arbitru merita un interviu de adio. Nu acum. Peste o zi, peste o saptamana, peste o luna sau mai tarziu. Cine il reuseste se poate considera ziarist. Misiunea nu ii va fi deloc usoara daca tinem cont ca Bratu Cataros nu e in stare sa vorbeasca coerent, nu e capabil sa scoata mai multe de doua cuvinte dupa fiecare intrebare. Daca acum sta in fata oglinzii si se intreaba cum a fost posibil sa piarda postul de presedinte, raspunsul trebuie sa si-l dea singur: D-AIA.
Doru Dinca este incepand de astazi Motanul Inscaunat al fotbalului calarasean. A castigat alegerile pentru postul de presedinte in turul al doilea, acumuland 30 de voturi. Rivalul sau, Bratu Cataros, a avut doar 17 voturi. In primul tur, Dinca a strans 16 voturi, Cataros a primit 13 voturi, Lucan 11 voturi, Eftene 5 voturi, iar Dumitrache 3 voturi.
Intre cele doua tururi, Cataros a incercat sa faca pe durul. „M-a amenintat. Mi-a zis sa ma retrag, altfel va face plangere impotriva mea. Sa fie sanatos. Este liber sa faca ce vrea. Am primit sprijin din partea tuturor. Lucan, Eftene si Dumitrache au directionat voturi catre oameni. Sunt oameni cu care vreau sa lucrez de acum inainte pentru ca eu am nevoie de sprijinul lor”, a declarat noul presedinte al AJF Calarasi.
Imediat dupa ce s-a anuntat rezultatul alegerilor, Bratu Cataros a parasit sala in fuga si s-a facut nevazut. Predarea de stafeta se va face luni de dimineata, la sefiul AJF Calarasi. Prima schimbare a fost anuntata deja. Nita Miron nu va mai ocupa postul de secretar. In locul sau a fost numit Mihai Gheorghe. Urmeaza schimbari in toate structurile aflate in subordinea lui Doru Dinca, mai putin in cea de arbitri, acolo unde Daniel Stefan – Gascanu isi va putea continua munca in liniste. Componenta Comitetului Executiv va fi aleasa saptamana viitoare, atunci cand va avea loc o noua intalnire intre reprezentantii echipelor din judet si noul presedinte al AJF Calarasi. „Dupa ce s-au anuntat rezultatele, toata lumea a fugit afara. A fost tensiunea prea mare si n-au mai rezistat. In mod normal, trebuia sa ramana in sala, ca sa alegem Comitetul Executiv. Eu am ramas singur. Am avut noroc ca a venit domnul Goga, vicepresedintele FRF, si mi-a spus ce trebuie sa fac mai departe. Sper ca de acum inainte comportamentul delegatilor sa se schimbe. Astazi ei nici nu au stiut ce urmeaza dupa alegerea presedintelui pentru ca nu li s-a spus dinainte care este ordinea de zi”, a explicat Dinca.
Dupa incheierea alegerilor, noul presedinte al AJF Calarasi i-a invitat pe toti prietenii sai din fotbal la o masa care a fost gazduita de catre restaurantul existent la Podul 4. Nu au lipsit nume sonore ale fotbalului local precum Nicolae Eftene, Mircea Brandusa, Daniel Stefan, Valeriu Petrescu, Coco Simion sau Nelu Tatu. In vreme ce noua putere din fotbalul calarasean petrecea, in presa calaraseana apareau primele reactii.
www.editia.ro a oferit informatii in timp real de la sedinta in care Doru Dinca – Motanu a fost ales presedinte AJF Calarasi. In schimb, www.arenamedia.ro, site care a sustinut candidatura lui Marius Lucan, a avut reactii cat se poate de dure. Prima tinta a lui Octavian Caju nu a fost noul sef al fotbalului calarasean, ci clasa politica locala. Click aici pentru mai multe amanunte!
Tot www.arenamedia.ro sustine ca Viorel Ivanciu, ruda cu Doru Dinca, ar fi vrut sa-l ajute pe Bratu Cataros, numai ca Daniel Dragulin ar fi cerut ca votul gruparii „galben-albastre” sa mearga spre Motanu. „E adevarat ca am fost sprijinit politic, dar nu am fost singurul in aceasta situatie. Dinulescu l-a sustinut pe Cataros, a rupt din voturile mele prin influenta sa. Nu ascund ca m-am intalnit saptamana aceasta cu Daniel Dragulin, dar daca era ordin de la PNL ca sa ies eu, atunci primeam 25 de voturi inca din primul tur. In schimb, primarii PSD au avut sarcina sa-l voteze toti pe Lucan, iar Lucan a primit 11 voturi, toate de la PSD”, a comentat Doru Dinca – Motanu. Click aici pentru mai multe amanunte!
Potrivit www.arenamedia.ro, omul pe care Daniel Dragulin l-a trimis la sedinta de la Hotel Sport pentru a verifica daca ordinul dat primarilor PNL se respecta a fost Nicu Chirana, seful AJOFM Calarasi. Click aici pentru mai multe amanunte!
Cinstit vorbind, dintre cei cinci candidati care si-au dorit postul de presedinte al AJF Calarasi, doar Lucian Dumitrache nu a cautat sa ajunga in functie cu ajutorul oamenilor politici. Dinca a fost sprijinit de Tomoiaga, Dragulin si Iliuta in primul tur, dupa care, „in finala”, a fost ajutat si de catre PSD. Cataros l-a avut alaturi pe Dinulescu, personaj care nu mai are influenta la nivel local. S-a demonstrat astazi. Lucan a profit de disciplina de partid specifica PSD si a strans cele 11 voturi. Eftene a cautat sprijin din partea PP-DD, dar Maria Dragomir l-a refuzat.
E clar ca de acum inainte se vor produce schimbari, la fel cum e clar ca www.arenamedia.ro va critica activitatea lui Doru Dinca – Motanu intr-un mod cel putin la fel de dur pe care l-a practicat www.sportcalarasean.ro in perioada lui Bratu Cataros. Faptul ca presa calaraseana va fi in alerta este un lucru cat se poate de pozitiv si trebuie salutat in cel mai sincer mod cu putinta. Presa este cainele de paza al democratiei. www.sportcalarasean.ro a sustinut o campanie pentru indepartarea lui Cataros, insa asta nu inseamna ca de acum inainte vom inalta ode la adresa celor care vor conduce fotbalul calarasean. Vom mentine aceeasi linie dura ca pana acum. Asa cum nu i-am iertat pe oameni dragi mie precum Florin Stancu, Virgil Bogatu sau Petre Tone, nu il voi ierta nici pe Doru Dinca.
 

No Comments

  1. dar cupa cand se mai joaca??