Special — 13 februarie 2014 at 08:56

Minciunile lui Bratu Cataros

by

Mai sunt doar doua zile pana cand vom scapa de Bratu Cataros. Viitorul fost presedinte al AJF Calarasi este disperat. Si-a cautat sprijinul in Marian Dinulescu, vicepresedinte al PNL, insa n-a avut deloc succes. Seful Casei Judetene de Asigurari de Sanatate a fost „flituit” de mai multi primari din judet. Nu a tinut nici „vrajeala” ca Daniel Dragulin, primar al municipiului Calarasi, si Raducu Filipescu, presedintele Consiliului Judetean Calarasi, l-ar fi mandatat pe Dinulescu sa faca lobby pentru Bratu Cataros. Primarul nu are ochi ca sa-l vada pe Cataros, dupa ce seful de la Casa Alba l-a sustinut pe Nicolae Dragu la alegerile pentru Primarie, iar presedintele CJ Calarasi a marturisit ca nu vrea sa se implice in campania electorala a unui candidat care a produs numai pagube. Ca urmare, Dinulescu, ultimul prieten al lui Cataros, „fura curent”, iar primarii din judet stiu acest lucru.
In aceste conditii, Bratu Cataros s-a vazut nevoit sa plece in turneu electoral prin judet. Multe usi i-au fost inchise. Putinii oameni de fotbal care l-au primit si l-au lasat sa le vorbeasca si-au pierdut timpul de pomana si au marturisit ca sunt uluiti de minciunile pe care viitorul fost presedinte si le-a trecut in programul electoral.
In urma cu patru ani, cel care mai are doar doua zile de trait in fruntea fotbalului calarasean s-a prezentat in fata electoratului cu un program pe care nu a reusit sa si-l duca la indeplinire. Practic, a vandut minciuni, iar echipele il vor taxa sambata, atunci cand vor avea loc alegerile pentru postul de presedinte al AJF Calarasi.
www.arenamedia.ro a publicat in toamna anului trecut minciunile pe care Bratu Cataros le-a spus in 2010, atunci cand se afla in campanie electorala.  Acum, www.sportcalarasean.ro ia la puricat programul viitorului fost presedinte al AJF Calarasi si va demonstreaza ca seful de la Casa Alba face promisiuni desarte.
1. Respectarea întocmai a statutului AJF Călăraşi, a regulamentelor şi a hotărârilor adoptate de Adunarea Generală a AJF Călăraşi precum şi a regulamentelor FRF.
Statutul AJF Calarasi a fost calcat in picioare in ultimii 8 ani de zile. Bratu Cataros l-a impus in Comitetul Executiv pe George Coman ca reprezentat al futsalului. Pentru a putea reprezenta futsalul, Coman trebuia sa fie conducatorul unei echipe care are activitate exclusiv in domeniul futsalului si care participa la campionatul judetean de futsal. Coman este delegatul echipei Dunarea Calarasi, care are activitate si la futsal si la fotbal, ceea ce inseamna ca gruparea condusa de catre Costica Stefan nu poate avea un reprezentant in Comitetul Executiv al AJF Calarasi. Mai mult, la Calarasi nu exista un campionat judetean de futsal. De asemenea, organizarea alegerilor pentru postul de presedinte al AJF Calarasi s-a produs prin incalcarea Statutului. Daca nu respecti regulile nici macar atunci cand se alege presedintele, atunci e clar ca in capul tau singura regula este ca nu exista nici o regula.
2. Colaborarea permanentă cu Directia Judeteană de Sport Călărasi în toate domeniile: legislatie, regulamente, competitii de masă pentru tinerii călărăşeni.
Nici vorba de vreo colaborare intre DJTS Calarasi si AJF Calarasi. Probleme cu legislatia in curs exista chiar in procesul electoral, dar Bratu Cataros este partas la toata aceasta nenorocire si nu indrazneste sa faca dreptate. Regulamentul AJF Calarasi este independent de orice alta entitate. Competitii de masa pentru tinerii calaraseni nu au existat niciodata in ultimii 8 ani. 
3. Asigurarea unui climat de încredere în AJF Călăraşi şi în toate comisiile care prin deciziile lor să demonstreze echidistanta totală fată de toate echipele afiliate.
Se incred echipele in AJF Calarasi cum o crede lumea pe Bianca Dragusanu cand plange si spune ca a gresit atunci cand l-a inselat pe Victor Slav. Comisiile AJF Calarasi nu au demonstrat echidistanta. Sunt formatii care au fost drastic sanctionate atunci cand au gresit, in vreme ce unele au fost tratate cu o blandete nejustificata.
4. Cooptarea în comisiile AJF a câtor mai mulţi tineri, fosti fotbalişti, antrenori, arbitri, conducători, la propunerea echipelor şi aprobati de Adunarea Generală care prin formarea unui climat nou, modern, plăcut de lucru să elimine orice suspiciune.  
Nici un tanar nu a fost cooptat in comisiile AJF Calarasi, ba din contra, au fost indepartati de fiecare data cand au vrut sa faca ceva in folosul fotbalului calarasean.
5. Asigurarea prin toate mijloacele legale posibile a spiritului de fair-play în competiţiile judeţene.  
„Spiritul de fair-play” este o expresie care nu poate sta in aceeasi fraza cu Bratu Cataros, un personaj care de fiecare data cand i s-a cerut sa justifice regulamentar o decizie a raspuns sec: „D-aia”! D-aia nu il mai voteaza nimeni pe viitorul fost presedinte al AJF Calarasi. 
6. Adaptarea structurii campionatelor la caracteristicile judeţului Călăraşi în aşa fel încât să se împletească factorul financiar economic cu cel sportiv şi de perspectivă.
Fotbalul calarasean a fost pana acum doua sezoane impartit in trei serii in Liga a 3-a, lucru unicat in Romania. Valoarea s-au diluat, scandalurile au escaladat, iar perspectivele sportive au fost ucise. 
7. Implementarea prin toate mijloacele a ideii de fotbal spectacol, de întrecere loială, de fotbal pentru toţi, indiferent de sex, religie, idei politice, vârstă, stare socială.  
Cand te uiti la ce fotbal exista in judetul Calarasi te gandesti la orice, dar numai la spectacol nu. Echipele sarace au fost ignorate, in vreme ce formatiile care au scos nasul in lume nu au putut razbate daca nu au bagat mana adanc in buzunar. 
8. Înfiinţarea de noi competitii care să cuprindă un număr mare de jucători de fotbal, necuprinşi în competiţiile actuale: a) juniori sub 14 ani, b) fete, c) fotbal de plajă, d) fotbal pe teren redus, e) fotbal mixt.  
Competitii de juniori sub 14 ani s-au facut doar in 2013 si s-au facut doar pentru ca Dunarea Eleven sa nu fie depunctata in Liga a 3-a, asa cum s-a intamplat in sezonul precedent cu Victoria Chirnogi. Competitie de fotbal feminin nu a existat vreodata sub umbrela AJF Calarasi. Despre fotbal pe plaja, fotbal pe teren redus sau fotbal mixt n-are rost sa mai vorbim. 
9. Investitii:
A) Finalizarea stadionului Navrom: a) gazon artificial, b) nocturnă, c) tabela electronică, d) instalaţie de încălzire solară.
La Baza Navrom a fost montat anul trecut un gazon artificiala de o calitate indoielnica pentru care Primaria Calarasi a platit de trei ori mai mult decat ar fi platit un intreprinzator privat. In acest moment, terenul este in paragina. Nocturna, tabela electronica si instalatie de incalzire solara exista doar in mintea lingailor lui Cataros. 
B) Inceperea construirii obiectivului de la Stadionul Tineretului, care să cuprindă: a) sală de şedinţe, b) birouri sediu, c) magazin materiale sportive.
Nici vorba si nici gand de asa ceva. In plus, cu ce l-ar ajuta pe cel de la Radovanu sau de la Fundulea un astfel de sediu? Cu nimic. La fel cum nu l-ar ajuta nici daca Baza Navrom ar fi modernizata. Fotbalul de la tara are alte nevoie.
10. Atragerea pentru realizarea investiţiilor a cât mai mulţi sponsori.
In ultimii opt ani, AJF Calarasi nu a avut nici un sponsor. Nici un brand nu va accepta sa-si asocieze imaginea cu un fotbal bolnavicios, guvernat de catre Bratu Cataros. 
11. Colaborarea strânsă cu autorităţile locale şi judeţene pentru modernizarea bazelor sportive din localităţile judeţului afiliate la AJF Călăraşi.
Asociatia Judeteana de Fotbal Calarasi nu are absolut nici un merit in dezvoltarea bazelor sportive din judet. Stadioanele au fost modernizate din fonduri publice, proiectele fiind realizate de catre autoritatile publice locale. 
12. Cursuri bianuale de formare şi perfecţionare de arbitrii şi antrenori.
In ultimii doi ani, observatorii si arbitrii din judetul Calarasi nu au mai sustinut nici o testare periodica. Cursuri pentru antrenori nu au existat. 
13. Îndreptarea tuturor fondurilor realizate de baza sportivă Navrom şi sediul din Stadionul Tineretului către dotarea echipelor de juniori şi copii din judeţ cu mingii, echipament, organizarea de competiţii.  
Baza Navrom nu a produs fonduri. Altceva n-are rost sa mai comentam. 

Comments are closed.