ACTUALITATE — 9 februarie 2014 at 16:20

Ce "surprize" pregateste Dumitrache?

by

Ca un veritabil politician, Lucian Dumitrache si-a continuat in acest week-end campania electorala. Presedintele Fortunei Tamadau si-a depus candidatura pentru sefia fotbalului calarasean, alegerile fiind programate la 15 februarie, adica in mai putin de o saptamana. Printre echipele pe care le-a „vizitat” la sfarsitul acestei saptamani s-a numarat si CSM Oltenita.
Presedintele Ionel Pitoi s-a ales cu promisiunea ca gruparea olteniteana va beneficia de echipament din partea AJF Calarasi in cazul in care Dumitrache va ajunge sa ocupe scaunul de presedinte. In mod ciudat, seful Tamadaului nu a dorit sa-i lase omologului sau de la Oltenita o copie a programului sau, Pitoi avand nevoie de acest document pentru a-l pune pe masa primarului Petre Tone. Nu poti cere unui om sa-ti acorde votul, care nu inseamna altceva decat un credit de incredere, daca il tratezi cu suspiciune.
Lucian Dumitrache este banuit ca ii face jocurile lui Bratu Cataros. www.arenamedia.ro, site care il sustine pe Marius Lucan in cursa pentru postul de presedinte al AJF Calarasi, explica motivul pentru care conducatorul Fortunei Tamadau face valuri in acest moment. Maine, cu incepere de la ora 12:00, va avea loc o noua sedinta a Comitetului Executiv al AJF Calarasi, una in care trebuie sa se lamureasca toate lucrurile. Nu este exclus ca alegerile sa fie amanate, spre satisfactia lui Cataros.
In cazul in care candidaturile lui Dinca, Eftene si Lucan nu vor fi respinse, Dumitrache a promis ca se va adresa Politiei. Dar mai pregateste ceva. Doreste ca sambata, cand la Calarasi se vor aduna toti delegatii echipelor din judet, sa nu poata vota decat presedintii cluburilor si asociatialor sportive afiliate la AJF sau alte persoane care poseda asupra lor procura notariala in acest scop. Demersul presedintelui de la Tamadau este perfect legitim, dar si in avantajul lui Cataros. Dumitrache nu este la fel de vehement atunci cand vine despre modul in care a fost convocata Adunarea Generala a AJF Calarasi.
In mod normal, fiecare echipa trebuia notificata cu 30 de zile inaintea datei de 15 februarie. In acest moment, nici un club sau asociatie sportiva din judet nu a primit din partea AJF Calarasi notificare scrisa pentru a participa la Adunarea Generala Ordinara, asa cum prevedere Statutul. Sunt delegati care nici macar nu stiu ca saptamana viitoare trebuie sa ajunga la Calarasi. Daca tot se prezinta drept un martir sacrificat pe altarul nedreptatilor din fotbalul calarasean, Dumitrache ar face bine sa conteste convocarea Adunarii Generale, insa asta ar insemna sa aduca acuze asupra lui Bratu Cataros, presedintele forului fotbalistic judetean, si a Nitei Miron, secretarul AJF Calarasi.
Daca dorea sa respecte Statutul, Cataros trebuia sa trimita fiecarui club afiliat o scrisoare cu confirmare de primire care sa contina convocarea la Adunarea Generala a AJF Calarasi, precum si ordinea de zi. Membri afiliati ar fi avut dreptul sa propuna puncte noi pe ordinea de zi cu cel mult 15 zile inaintea datei la care a fost convocata sedinta Adunarii Generala. Mai mult, cu cinci zile inaintea sedintei, fiecare membru afiliat ar fi trebuit sa comunice la AJF Calarasi numele persoanei care va fi prezenta pe 15 februarie la Hotel Sport. Maine, cu cinci zile inaintea sedintei de sambata, n-o sa trimita nici dracu asa ceva pe adresa forului fotbalistic judetean. Multi dintre delegati nici macar nu cunosc acest lucru.
Cataros s-a multumit sa publice un anunt in Jurnalul de Calarasi, solicitand redactiei condusa de catre Sorin Danciu cateva zeci de exemplare pe care sa le inmaneze delegatilor echipelor din judet in momentul in care ar urma sa ii viziteze in campania sa electorala. In acest moment, viitorul fost presedinte al AJF Calarasi nu s-a intalnit cu conducatorii nici unei echipe, motiv pentru care putem spune ca isi tine la „secret” anuntul publicat in presa locala.
Lucian Dumitrache ar trebui sa cunoasca toate aceste aspecte din moment ce isi doreste sa conduca fotbalul calarasean. Presedintele de la Tamadau sare in apararea lui Bratu Cataros si spune ca Adunarea Generala care va avea loc sambata, 15 februarie, nu este una Ordinara, ci Extraordinara. In anuntul publicat de catre Jurnalul de Calarasi, formularea folosita este ADUNAREA GENERALA DE ALEGERI, termen care nu exista in Statut. Potrivit regulamentului, Adunarea Generala poate fi doar Ordinara sau Extraordinara.
Dumitrache, absolvent al unei facultati de drept, cunoaste modul in care trebuie facuta o notificare scrisa. Pentru a inlatura orice suspiciune asupra sa, presedintele de la Tamadau trebuia sa-si inceapa demersul sau, unul cu un scop nobil, acela de a starpi tot raul din fotbalul calarasean, prin a contesta Adunarea Generala. Stie ca Lucan nu are sanse reale de a castiga alegerile, stie ca Nicolae Eftene are un dosar impecabil, motiv pentru care si-a canalizat atacurile asupra lui Doru Dinca – Motanu, pe care il acuza ca lucreaza necurat.
In aceasta perioada, scopul tuturor oamenilor de bine din fotbalul calarasean este acela de a-l inlatura pe Bratu Cataros din fruntea AJF. Dumitrache doreste o lupta corecta, asa cum isi doreste toate lumea. Crede ca il poate invinge pe Cataros si ii acuza pe ceilalti ca nu joaca corect. Daca se vrea Zoro, presedintele Fortunei Tamadau trebuie sa starpeasca raul de la radacina. Si asta inseamna sa conteste modul in care a fost convocata Adunarea Generala, mai intai, si apoi pe contracandidatii sai. Se poate intampla ca Dumitrache sa castige alegerile si am putea spune despre el ca a ajuns presedinte tot prin nerespectarea regulamentelor si statutelor din moment ce Adunarea Generala de saptamana viitoare nu va fi legal constituita.
A contesta acest lucru inseamna a lovi in Bratu Cataros, cel care este banuit ca l-a bagat pe Dumitrache la inaintare. Nu scriu despre banuieli, nu public zvonuri, dar Doru Dinca – Motanu, Nicolae Eftene si tabara lui Marius Lucan au facut afirmatii in acest sens. Pentru a avea credibilitate in fata delegatilor, Dumitrache trebuie sa conteste modul in care Cataros a ales sa organizeze alegerile, nu dosarele candidatilor, care au primit deja avizul Comitetului Executiv. Cataros este dusmanul public numarul 1 al celor care se chinuie sa faca fotbal in judetul Calarasi. Pentru eroul Dumitrache, un astfel de demers este periculos. Atat pentru el, cat si pentru Cataros. A impiedica delegatii echipelor sa voteze ar duce la iritarea acestora si, implicit, la pierderea oricarei sanse de a castiga alegerile de catre Dumitrache si Cataros.
Motanu, Lucan sau Eftene au depus la dosar documentele cerute de catre Statutul AJF Calarasi. Si au facut acest lucru in urma anuntului publicat de catre Bratu Cataros. Ca urmare, Dumitrache nu poate acuza tamplarul ca a pus stramb o usa daca zidarul a facut peretii strambi. Sunt un adversar al lui Cataros si ma deranjeaza secretomania lui Dumitrache, una pe care nu am intalnit-o la contracandidatii sai. Nu votez la Adunarea Generala, nu pot sa influentez pe nimeni, dar m-as fi bucurat ca bunele sale intentii sa inceapa de la zero, nu de la jumatatea drumului. Din punct de vedere jurnalistic, m-as bucura ca demersurile sale sa mearga mai departe, insa mi-as dori ca acestea sa il vizeze si pe Bratu Cataros. Secretomania aratata in campania electorala de catre Lucian Dumitrache este identica cu cea a lui Bratu Cataros in ceea ce priveste activitatea sa in fruntea AJF Calarasi.
 

No Comments

  1. cristiturcu

    domnilor o campanie se face pe teren nu in fata calculatorului.cand spun pe teren înseamnă ca toti cei cinci trebuie să prezinte un proiect la fiecare echipă nu să se vorbească decât cu cei mai influenti oameni din fotbalul din cl sau să se astepte ca politicul să influenteze decisiv.să nu uitam ca fotbalul se joacă si la sărulesti si la frăsinet,stefănesti.etc.mai sunt patru zile si am văzut un proiect pe alocuri bun ,dar nu spune nimic despre corupţia din ajf.am vazut în şchimb laude.cu scuzele de rigoare spun ca jocul este făcut iar rezultatul este previzibil…(văd că iepurasii dau rezultate si la fotbal nu numai in atletism)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *