Special — 6 februarie 2014 at 09:41

"Nu am legatura cu Bratu Cataros"

by

Lucian Dumitrache a produs multe valuri prin candidatura sa. Presedintele Fortunei Tamadau nu doar ca a produs o mare surpriza, dar a reusit sa involbureze apele atat de tare incat este posibil ca alegerile pentru sefia fotbalului calarasean sa se amane. Dumitrache neaga cu vehementa ca i-ar face jocurile lui Bratu Cataros si sustine ca dosarele lui Nicolae Eftene, Doru Dinca – Motanu si Marius Lucan ar contine minciuni.

De ce va doriti sa ocupi postul de presedinte al AJF Calarasi?

Pentru ca din anul 1994 fac parte din grupul celor care au ajutat, intr-un fel s-au altul, echipa Fortuna Tamadau si in tot acest timp am dus o lupta continuua cu cei care au condus destinele fotbalului calarasan, care a decazut tot mai mult in ultimi 10 ani. Ideea de a candida a aparut atunci cand am inteles ca si la nivelul Federatiei Romane de Fotbal se va produce o schimbare. Mi-am zis atunci ca acesta este cel mai bun moment si, in plus de asta, cred ca am ajuns la maturitatea necesara ca impreuna cu oameni bine intentionati, care nu au legatura cu scandalurile din fotbalul judetean, sa pot conduce AJF Calarasi.

Care este cea mai mare greseala pe care a facut-o Cataros de cand este presedinte al AJF Calarasi?
A renuntat treptat la oamenii buni, competenti, care erau angrenati in conducerea AJF – ului, inclusiv in diverse comisii, si s-a inconjurat de oameni profitori, care se lasa condusi fara a lua atitudine atunci cand stiu ca statutele si regulamentele sunt incalcate. 
Daca veti castiga alegerile, aveti de gand sa schimbati seful arbitrilor?
Da. Comisia de arbitri este cea ma blamata si contestata din fotbalul calarasean. Dovada sunt scandalurile si suspiciunile ce apar de fiecare data, la sfarsitul unei etape. Sunt zvonuri, unele aparute si prin presa, cum ca unele campionate ale Ligii a IV-a au fost castigate cu ajutorul membrilor ei, in directa legatura cu mai multe brigazi de arbitri.
Care este cea mai importanta realizare a lui Bratu Cataros ca presedinte al AJF Calarasi?
Nu cunosc vreo realizare de-a sa in beneficiul fotbalului din judet, dar pentru Fortuna Tamadau pot spune ca ne-a ajutat cu cateva sute de scaune de la fostul Stadion National Lia Manoliu, lucru pentru care ii multumim. Poate am putea aminti de sediul AJF de la Baza Navrom. Pacat insa ca este o bila alba doar pe latura administrativa si nu una si in plan competitional, care sa aduca valoare campionatului judetean de fotbal. 
Care este adversarul de care va temeti cel mai tare?
Nu ma tem de nici un contracandidat. Toti au sansele lor, iar eu ii voi respecta. Vreau doar ca aceasta competitie pentru AJF sa fie una corecta, bazata pe programe concrete, cu obiective clare, pe care fiecare concurent sa si le asume, iar cei care ne vor da votul sa stie pentru ce ne aleg. Problema este, din pacate, ca unii candidati aleg sa nu concureze cinstit, se folosesc de niste documente pentru a se putea inscrie in competitie fara ca acestea sa aiba si o acoperire legala. Lucrurile, veti vedea, nu pot continua asa, mai ales ca acesti candidati promit indreptarea lucrurile la AJF dar, de fapt, ei si-au bazat candidatura pe minciuni.
Daca nu veti ajunge in turul al doilea, catre cine veti directiona voturile dvs?
Nu m-am gandit sa le redirectionez cuiva anume. Cred ca ii voi lasa sa se decida singuri pentru ca ei sunt cei care vor avea de pierdut ori de castigat.
Cine este cel mai mare dusman pe care il aveti in fotbal?
Nu am dusmani in fotbal. Fotbalul in care ne desfasuram noi activitatea este prea mic pentru a spune ca avem dusmani. Eu de cand sunt in fenomenul acesta pot spune ca mi-am facut multi prieteni si cunostinte. Fotbalul m-a facut sa cunosc aproape toate localitatile din judet si sa am foarte multe amintiri placute. De pe la 7-8 ani am fost in deplasari cu echipa.
Ce parere aveti despre un campionat judetean de fotbal cu o serie de 12 echipe in Liga a 4-a si 3 serii in Categoria Onoare?

Consider ca este unul din cele mai bune sisteme. Lumea trebuie sa simta un salt atunci cand promoveaza de la onoare la liga a IV-a, atat din punct de vedere organizatoric, cat, mai ales, ca nivel de joc. Vreau sa recunosti ca in discutiile pe care le-am avut in ultima vreme, ti-am spus ca acesta e unul din sistemele care tine angrenate in competitie toate echipele, jumatate in lupta pentru promovare, iar cealalta jumatate in lupta pentru retrogradare.

Care este momentul cel mai frumos pe care l-ai trait in fotbal?
Cel mai frumos a fost in anul 2004 cand am promovat cu echipa in Divizia D, asa cum era atunci. Am fost pe primul loc, din prima pana in ultima etapa. N-am avut concurenti. Atunci si in anii care au urmat am avut cea mai buna echipa de dupa revolutie. A fost o promovare muncita, meritata. Chiar am petrecut in seara ultimului meci. Mult timp dupa acea promovare a creat un entuziasm care a unit multa lume in jurul echipei, care a adus si mai multa lume la terenul de fotbal. Trebuie spus aici ca aceasta echipa merge mai departe, cu bune si cu rele, de 20 de ani. Are o oarecare continuitate. Nu face parte din categoria celor care apar in campanii pentru functia de primar de comuna sau ca cele care apar din ambitiile de moment ale unor oameni care apar si dispar precum echipele pe care le-au creat.
Cum veti sarbatori victoria?

Nu m-am gandit. Probabil ma voi bucura alaturi de familie si prietenii apropiati.

Este adevarat ca ati depus acea contestatie pentru a-i scoate din cursa pe Eftene, Dinca si Lucan, sfatuit fiind chiar de catre Bratu Cataros?

Nimic mai neadevarat. Nu am nici o legatura cu vreun candidat, cu atat mai mult cu Cataros, cu care am avut mai multe contre de-a lungul timpului. Nu am cum sa fiu omul celui care, prin activitatea neperformanta desfasurata la conducerea AJF, activitate care a vizat echipa mea in mod direct, m-a determinat sa particip la alegerile pentru functia de presedinte. Aceasta idee este lansata de la cei care au interes sa ma discrediteze. Adevarul va iesi la iveala in ziua alegerile. 

Comments are closed.