SPORT — 29 ianuarie 2014 at 11:24

S-a dat armata jos din pod

by

Venit la Dunarea Eleven la cererea presedintelui Costica Stefan, Ion Rauta a reusit in timp foarte scurt sa scoata din letargie o echipa care in ultimele sezoane s-a obisnuit doar sa joace fotbal pe bani public, fara a avea un obiectiv indraznet. Lucrurile nu se vor schimba nici acum din moment ce bugetul ramane tot unul mic, dar gruparea „galben-albastra” a dat un semn imbucurator in partida cu Unirea Slobozia, castigata in mod categoric, scor 3-0.
Cine a vazut meciul jucat ieri pe zapada ar fi putut plange de atata frumusete ce a vazut in jocul Dunarii. Ar fi putut plange si de ciuda ca triumful a fost multa vreme atat de indepartat. Dunarea si-a tinut adversarul cu capul sub apa, fara sa-l lase vreodata sa ia aer. Nu este o afirmatie de circumstanta ori fanfaronarda. E usor sa emiti intelepciuni o data ce povestea e spusa.
Pana acum, calarasenilor le-a lipsit curajul. Fotbalistul roman stie doar de frica si de foame. Rauta nu este genul de antrenor care sa se traga de sireturi cu jucatorii, dar are meritul ca i-a pus pe toti la respect. Fiecare om din vestiar a inteles ca trebuie sa demonstreze tehnicianul ca merita sa fie titular, fapt ce a provocat o atitudine pozitiva in meciul cu Slobozia, atunci cand gazdele au fost mereu inaintea ialomitenilor la minge, iar in repriza a doua au jucat cu o siguranta atat de mare incat Chirita, venit la Calarasi de la Buzau, unde era al patrulea portar din lot, nu a fost intrebuintat absolut deloc.
Cu Rauta pe banca, Dunarea a aratat ca nu are frica de nici un adversar si ca se poate lua in piept cu orice echipe. Nu poate sa-ti fie frica de un lucru pe care il cauti si ti-l doresti. Ar fi o prostie. Fac aici referire la antrenorul venit in aceasta iarna la Calarasi. Sosirea lui Rauta reprezinta un privilegiu pentru gruparea „galben-albastra”, iar constanteanul nu trebuie privit ca un monstru.
Unii cred ca daca nu urli si nu asupresti pe toata lumea nu poti reusi. Rauta arata ca se poate functiona si cu decenta, respectand pe toata lumea si avand incredere in cei din jurul sau. Nu stiu ce lectii le da elevilor sai, dar stiu ca acestia au multe de invatat de la un om care a jucat si a antrenat la Farul Constanta, o echipa simbol a fotbalului dobrogean.
Pentru victoria de ieri nu trebuie sa facem nunta, ci doar sa zambim ca Dunarea Eleven are acum un antrenor care a reusit sa dea armata jos din pod. Jucatorii nu trebuie sa-si ia viteza. Ei trebuie sa tina cont ca Unirea Slobozia a jucat la Calarasi fara cinci oameni care au jucat in turul campionatului sub comanda lui Adrian Mihalcea. Nanu, Coconasu si Tudorache nu au putut ajunge la meci din cauza viscolului, portarul Leo Dobre a stat pe margine din cauza unei accidentari, iar vedeta Liviu Mihai a plecat la Iasi.
Un alt fapt pentru care elevii lui Ion Rauta nu trebuie sa mearga din nou pe varfuri, asa cum faceau in toamna dupa ce legau doua victorii, este reprezentat de faptul ca in repriza a doua, atunci cand Serban si Gheorghe au marit diferenta de pe tabela de marcaj, Slobozia a avut in teren sase juniori. In plus, doua dintre cele trei reusite ale Dunarii au venit din faze fixe, semn ca mai este drum lung pana departe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *