Special — 28 ianuarie 2014 at 09:15

Saracele curve virgine

by

Alegerile pentru postul de presedinte al AJF Calarasi vor avea loc la 15 februarie. Bratu Cataros nu mai are absolut nici o sansa pentru a-si continua activitatea paguboasa la Casa Alba. Oamenii de fotbal din judet sunt revoltati dupa opt ani de dictatura si vor sa rupa pisica in doua. Pentru acest lucru, au cerut chiar si sprijin politic. Lucru absolut normal, din moment ce echipele care nu beneficiaza de bani publici se pot numara pe degetele de la o singura mana.
Caporalii lui Cataros, cei pe care i-am enumerat si prezentat saptamana trecuta, sunt tare opariti de cand au aflat ca senatorul Liviu Tomoiaga il sustine pe Doru Dinca in cursa pentru sefia fotbalului calarasean. Nu la fel de iritati s-au aratat in cei opt ani de domnie a lui Tuicataros, atunci cand primariile, conduse de oameni politici, au virat miliarde de lei vechi in conturile AJF Calarasi, primind in schimb nu doar decizii strambe si un fotbal schiop, ci si foarte mult dispret.
Practic, primarii au pompat bani publici, banii taranilor, in fundul lui Cataros. In loc sa tina cont de parerile celor care reprezinta echipele cotizante, viitorul fost presedinte al AJF Calarasi le-a pus pumnul in gura si a condus fotbalul calarasean prin intermediul arbitrilor si observatorilor. Nu doar ca „fluiericii” erau trimisi cu tema la meciurile jucate de catre formatiile care si-au permis sa faca nazuri, dar le-a luat delegatilor echipelor dreptul ca atunci cand ajung in fata Comisiei de Disciplina, de exemplu, sa se tina cont si de punctul lor de vedere. In mintea lui Cataros, orice persoana care ajunge in fata vreunei comisii este un infractor. Pentru el si supusii sai nu exista prezumtia de nevinovatie, fapt ce contravine Constitutiei Romaniei. AJF Calarasi a fost condusa in stil militienesc, lucru care nu trebuie sa ne mire din moment ce Dumitru Pandrea ocupa functia de presedinte al Comisiei de Disciplina. Pentru „judecatorii” lui Cataros au contat doar rapoartele arbitrilor si ale observatorilor, adica ale celor care castiga bani din fotbal, nu si ale delegatilor sau jucatorilor, ca reprezentanti ai echipelor, adica ale celor care platesc pentru ca fotbalul calarasean sa existe.
Interventia lui Liviu Tomoiaga in fotbalul calarasean trebuie salutata, in nici un caz blamata. Cei care fac pe intrigatii nu sunt altceva decat curve care se dau virgine. Senatorul PNL nu este primul om politic care se implica in sport. La nivel national exista nenumarate exemple. Insa e bine sa nu privim prea departe, ci sa cautam exemple la nivelul judetului Calarasi, acolo unde USL a contribuit decisiv la schimbarea fenomenului sportiv. E bine sa amintim doar cateva cazuri.
La Oltenita, daca nu era Petre Tone primar nu se discuta acum despre fotbal, echipa nu il avea antrenor pe Virgil Bogatu si nu se pregatea acum sa plece in cantonament. Tone este om politic, nu este om de sport. Ii place fotbalul si a reparat intr-un an si jumatate, de cand este primar, tot ce a stricat Milescu in opt ani de domnie. Tot opt ani de zile a stat si Cataros la AJF Calarasi si nu a facut altceva decat sa distruga intrecerile fotbalistice judetene. N-am auzit pe nimeni sa faca spume la gura pentru ca omul politic Petre Tone s-a implicat in fotbal. Nici nu era cazul. Omul politic Petre Tone a adus un plus de valoare in fotbalul calarasean, exact cum face Liviu Tomoiaga acum. Ciocu’ mic, lingailor! Nu v-am vazut sa urlati de durere cand ati vazut ca Virgil Bogatu a fost adus de catre Petre Tone la Oltenita, ci doar v-ati bucurat ca poate vreunul dintre voi se va putea agata de vreun post prin jurul echipei, ca sa capusati CSM Oltenita asa cum ati facut pana acum cu AJF Calarasi.
La Chirnogi, daca nu era Irinel Roman primar echipa de fotbal ar fi fost scufundata in datorii, jucatorii ar fi fost neplatiti de luni de zile, iar rezultatele ar fi fost rusinoase. Roman este om politic, nu este om de sport. Nu ii place fotbalul, dar a gandit foarte sanatos in momentul in care a cerut ca echipa sa se retraga din Liga a 3-a pentru a incepe un amplu proces de reconstructie, bazat pe localnici. Omul politic Irinel Roman a adus un plus de moralitate in fotbalul calarasean, exact cum face Liviu Tomoiaga acum. Ciocu’ mic, lingailor! Nu v-am vazut sa urlati de durere cand ati vazut ce vrea sa faca Irinel Roman, doar v-ati bucurat ca sticlele cu vin de la Chirnogi ce vor ajunge la Calarasi vor fi din ce in ce mai multe.
Am dat doua exemple mai de la tara, e momentul sa ne indreptam oleaca atentia si asupra a ceea ce se intampla la Calarasi, un alt sat, dar cu blocuri. Exemplele ce urmeaza vor demonstra ca Liviu Tomoiaga nu face altceva decat sa scoata fotbalul calarasean din mocirla prin faptul ca il sustine pe Doru Dinca. Practic, asistam la o revolutie diplomatica ce are ca scop indepartarea unei tumori ce poarta numele lui Bratu Cataros
Nicolae Dragu, cel care a condus Primaria Calarasi in perioada 2004 – 2012, a fost blamat pentru ca si-a batut joc de Dunarea Eleven. Echipa a fost de mai multe ori la un pas de promovare, dar edilul de atunci a cerut ca jucatorii sa o lase mai moale pentru a rata obiectivul. Pentru a evita aceste situatii, Dragu a luat inteleapta decizie de a-l pune presedinte pe Costica Sima. Acesta nu doar ca a transformat echipa intr-o caricatura, dar a distrus orice speranta de performanta si a facut din curtea stadionului un sat fara caini.
Speculand aceste gafe, USL a castigat alegerile la Calarasi in 2012. Nu a fost decisiv, dar a contat. La fel ca la Oltenita, Viorel Ivanciu, care, inainte de toate, este om politic, a trebuit sa repare ce au stricat cei care au lucrat la Dunarea Eleven inaintea sa. A pornit „revolutia din bidinea”, schimband total fata stadionului si a facut ordine la club. Acum, Viorel Ivanciu are nevoie si de performante pentru a duce la bun sfarsitul munca pe care a inceput-o in 2012, dar nu poate atinge nivelul urmator fara o schimbare la AJF Calarasi, for care pastoreste un campionat ce s-a dovedit impotent in ceea ce priveste promovarea de jucatori valorosi, capabili sa faca pasul catre Dunarea Eleven. Omul politic Viorel Ivanciu a instaurat normalitatea si a alungat haosul, exact cum face Liviu Tomoiaga acum. Ciocu’ mic, lingailor! Nu v-am vazut sa urlati de durere cand ati vazut ca adversarii lui Ivanciu au fost indepartati din curtea stadionului, ci v-ati multumit sa plecati capul si sa pupati mana sultanului, obicei pe care l-ati practicat si cu Bratu Cataros.
Clasa politica are stranse legaturi si cu echipa de handbal a CSM Calarasi. Daniel Dragulin este om politic. Acum este primar al Calarasiului, dupa ce pana in 2012 a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean. Daca nu era Dragulin, acum nu mai vorbeam acum despre promovarea in Liga Nationala si nu mai vedeam la Sala Polivalenta handbalisti precum Tucanu, Paraianu, Sania, Borodi, Gavriloaia sau Popovici. Spre deosebire de ceilalti, Dragulin chiar este om de sport. Stie sa vorbeasca cu jucatorii, iar ca drept dovada sta faptul ca i-a motivat asa cum trebuie inaintea meciului de la Vaslui. Le-a luat mereu apararea celor din teren, in vreme ce antrenorul Sabin Dacau si Dumitru Chirila s-au intrecut in piedici. Pentru asta, Dragulin poate fi considerat primarul anului 2013. Atitudinea sa pozitiva ma face sa-l aplaud si imi da convingerea ca gandeste atat de sanatos incat stie ca jucatorul este cel mai important element existent in sport, nu antrenorul sau conducatorul, asa cum isi inchipuie saracul Dumitru Chirila, care sustine ca incaseaza doar 1.400 de lei pe luna de la CSM Calarasi.
Sigur, Dragulin a facut si gafe, dar in plan administrativ, nu in plan sportiv. Vreau doar sa duc discutia intr-o zona care il atinge si pe Bratu Cataros. Am inteles ca gradul de colectare a taxelor a ajuns la 106% de cand este edil al Calarasiului, dar imi permit sa afirm ca acest lucru nu valoreaza nimic pentru mine din moment ce a aruncat 60.000 de lei vechi pentru un teren ce a fost amenajat la Baza Navrom, acolo unde isi are sediul AJF Calarasi. Pretul a fost de trei ori mai mare decat in mod normal, investitia este inutila, terenul fiind folosit doar de catre arbitrii care oficiaza la meciurile din Liga Tractoristilor. Daca spunem si ca suprafata de joc, precum si gardurile de plasa sunt deja deterioritate obtinem din nou imaginea dezastrului din fotbalul calarasean. Dragulin si-a facut pomana cu Cataros din banii calarasenilor, iar viitorul fost presedinte al AJF Calarasi si-a batut joc nu doar de darnicia primarului, una total nejustificata, dar si banii publici. Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in traiasta.
Pe Dragulin nu-l intereseaza fotbalul, ci handbalul. Datorita actualului primar Calarasiului este pe buzele multora dintre cei implicati in lumea sportului pe semicerc. Omul politic Daniel Dragulin a pornit cu Calarasiul pe un drum al performantei, exact cum face Liviu Tomoiaga acum. Ciocu’ mic, lingailor! Nu v-am vazut sa urlati de durere atunci cand Dragulin a trimis mai multi bani publici la echipa de handbal decat la cea de fotbal, ci v-ati bucurat ca Dunarea Eleven va ramane tot in mocirla, acolo unde sunteti si voi.
Tone, Roman, Ivanciu sau Dragulin sunt cateva exemple date la intamplare. Lista oamenilor politici care participa la viata sportiva din judetul Calarasi este mult mai mare. E mai simplu sa ii nominalizam pe cei care nu beneficiaza de bani publici. Victoria Dragos Voda si Venus Independenta sunt singurele echipe din Liga Tractoristilor care traiesc din bani proveniti din mediul privat. Nu i-am auzit niciodata pe caporalii lui Cataros sa bata nervosi cu pumnul in masa, suparati ca aceste doua formatii nu primesc nimic de la primari. S-au multumit sa ii faca pantofii viitorului fost presedinte al AJF Calarasi. Vulturii Oltenita, Portul Calarasi si Atletic Calarasi, echipe cu activitate desfasurata exclusiv in sectorul de copii si juniori, nu primesc bani de la autoritatile locale. Nu i-am auzit nici atunci pe caporalii lui Cataros sa comenteze ca Tone sau Dragulin nu sunt interesati de viitorul fotbalului calarasean, ci au „mers pe burta”, lucru absolut normal din moment ce ei si-au pus intotdeauna propriul interes pe primul plan. Din fericire, pentru ei fotbalul calarasean nu mai are viitor.
Indraznesc sa spun ca este de datoria clasei politice sa-l arunce in bratele uitarii pe Bratu Cataros. Daca adunam banii pe care primariile din judet i-au trimis in ultimii 8 ani catre AJF Calarasi observam ca se strange o suma cu care s-ar fi putut construi un spital nou, dotat cu cea mai moderna aparatura. Taranii si-au platit taxele, o parte dintre acestea au ajuns la Cataros, insa acesta nu a facut altceva decat sa-si bata joc de banii publici. Cataros a intrat in ultimele trei saptamani de domnie.
Astazi, Nicolae Eftene si-a depus dosarul pentru candidatura la postul de presedinte. Inaintea sa a mai fost primit si dosarul lui Bratu Cataros. Joi, Doru Dinca se va inscrie si el in cursa. Va fi o batalie in doi, intre Eftene – un antrenor cu rezultate remarcabile la copii si juniori, exact acolo unde judetul Calarasi sufera cel mai mult – si Dinca, un fost fotbalist remarcabil din perioada anilor 90, care a facut ca Dunarea sa insemne ceva in fotbalul romanesc. Cataros este scos din calcule. Mai are doar cateva voturi si nici acelea nu ii sunt garantate. Oamenii de fotbal vorbesc intre ei si simt valul schimbarii. Clasa politica, prin Liviu Tomoiaga si primarii care finanteaza activitatea AJF Calarasi, nu fac altceva decat sa le certifice ca e momentul ca Bratu Cataros sa fie extirpat.

Comments are closed.