Special — 22 ianuarie 2014 at 14:30

Cataros si lantul slabiciunilor!

by

La 15 februarie vor avea loc alegerile pentru postul de presedinte al AJF Calarasi. Bratu Cataros, actualul conducator al fotbalului calarasean, are sansa porcului de Craciun. Viitorul fost presedinte a pierdut sprijinul echipelor care cotizeaza anual sute de milioane de lei vechi catre forul „pilotat” haotic de catre cel mai slab conducator din istoria fotbalului calarasean.
Pana la 1 februarie, cei care aspira la postul de presedinte al AJF Calarasi trebuie sa isi depuna dosarele de candidatura. Oamenii care il vor spulbera pe Cataros sunt Nicolae Eftene si Doru Dinca, ambii avand si un important sprijin politic din partea PNL. In schimb, Cataros nu doar ca a fost abandonat de oamenii politici, dar mai are alaturi de el doar oameni care nu mai au nici un cuvant de spus in fotbalul calarasean. Acestia reprezinta un adevarat lant al slabiciunilor si arata ca niste zale ruginite ce il strang de gat involuntar pe viitorul fost presedinte al AJF Calarasi.
Sfarsitul este tot mai aproape pentru Bratu Cataros. Acesta joaca acum rolul lui Adrian Iovan in avionul fotbalului calarasean. Nava sa a pierdut din portanta din cauza greselilor pe care le-a comis in cei opt ani de dictatura si va ajunge sa dispara complet din viata publica. Cei care inca ii mai sunt alaturi si pe care ii veti cunoaste in continuare se afla la bordul avionului condus haotic de un presedinte care a reusit „performanta” de a-si pata cariera de arbitru din cauza faptului ca a cazut in patima alcoolului. Impreuna au capusat fotbalul calarasean, urmarindu-si doar interesele personale.
1. George Coman – este omul de incredere al lui Viorel Ivanciu, consilier local din partea PNL si presedintele Consiliului Director de la Dunarea Eleven. Ocupa functia de vicepresedinte al Colegiului Judetean de Arbitri Calarasi, fiind si delegat la Dunarea Eleven, atat la echipa de fotbal, cat si la cea de futsal. A ajuns arbitru datorita lui Gica Petrache, la insistentele lui Ivanciu. Tot la insistentele lui Ivanciu a fost promovat de catre Cataros ca al doilea om din arbitrajul calarasean. A avut mereu abilitatea de a se pune bine cu sefii sai atat in perioada in care a jucat fotbal, cat si dupa ce si-a pus ghetele in cui. Nu i-a tradat niciodata pe Ivanciu si pe Cataros. La Dunarea este considerat de toata lumea, inclusiv de catre staff-ul tehnic si de catre conducerea adminitrativa, drept „sifonul” lui Ivanciu. De curand a reusit sa isi puna si vestiarul in cap. Mai intai, jucatorii s-au aratat intrigati din cauza faptului ca pe durata jocului ii cearta pe jucatori nu doar pentru ca protesteaza la adresa arbitrilor, ci si pentru prestatia din teren, depasindu-si astfel atributiile. Mai mult, si-a instalat un birou in camera in care locuia Virgil Bogatu pe vremea cand era antrenor la Dunarea. Acum, Ion Rauta a fost nevoit sa se mute in aceeasi cladire cu jucatorii, fapt ce nu este tocmai confortabil pentru tehnician, dar nici pentru jucatori. Antrenorul are nevoie de liniste pentru a lua deciziile cele mai bune, in vreme ce fotbalistilor le trebuie intimitate pentru a fi concentrati la maxim la sedintele de pregatire si la jocuri. Ca arbitru, a avut o cariera modesta. A obtinut Categoria I in anul 2.000 cu o nota atat de slaba incat nu poate reprezenta un exemplu pentru tinerii cavaleri ai fluierului. Ii este dator pe vecie lui Bratu Cataros pentru ca a incercat, fara succes, sa-i faca o cariera in arbitraj lui Cristian Coman, fiul sau, dar influenta sa in randul celor care vor vota la alegerile de pe 15 februarie este foarte mica.
2. Mircea Dan – este presedintele Victoriei Chirnogi, cea mai avantajata echipa din fotbalul calarasean in cei opt ani de mandat ai lui Bratu Cataros. Datorita viitorului fost presedinte al AJF Calarasi, chirnogenii au primit dreptul de a evolua in Liga a 3-a in anul 2009. Povestea s-a repetat si in 2010 si in 2011. Practic, relatia de prietenie dintre Mircea Dan si Bratu Cataros a salvat Chirnogiul de la retrogradare. Dar serviciul nu a fost gratis. Seful fotbalului calarasean nu merge la Bucuresti daca nu are portbagajul plin cu peste din Dunare si vin de la Chirnogi. Cataros a fost cel care i-a bagat pe chirnogeni in Liga Tractoristilor la inceputul actualului sezon competitional, desi regulamentul spune foarte clar ca Victoria trebuia trimisa in Categoria Remorca. Deloc intamplator, Mircea Dan a fost unul dintre oamenii care a ocupat postul de presedinte al CJA Calarasi in cei opt ani de mandat ai lui Cataros. De asemenea, ascensiunea lui Costin Dan, fiul lui Mircea Dan, a fost posibila si datorita lui Bratu Cataros. Dar acest lucru nu este insa de condamnat. Practic, aceasta este singura performanta a viitorului fost presedinte al AJF Calarasi, chirnogeanul fiind singurul arbitru care a reusit sa confirme increderea primita. Spre deosebire de Costin Dan, Dragos Bobeica si Ionut Radulescu au dat cu osia in gard, preferand sa se retraga intr-un moment in care puteau oficia in Liga a 3-a. Mircea Dan ii este dator pe vecie lui Bratu Cataros pentru toate avantajele de care a beneficiat in ultimii ani si il va vota pe Bratu Cataros la alegerile care vor avea loc la 15 februarie. Din fericire, influenta sa in randul echipelor care activeaza in Seria A a Categoriei Remorca este egala cu zero.
3. Daniel Stefan – este presedintele Colegiului Judetean de Arbitri Calarasi, functie pe care a ajuns sa o ocupe datorita lui Bratu Cataros. Somer de lux, Gascanu traieste doar in baremul de observator pe care il incaseaza la meciurile din Liga Tractoristilor si Categoria Remorca. Datorita viitorului fost presedinte al AJF Calarasi a ajuns si in corpul de observatori care oficiaza la meciurile din Liga a 3-a, acolo unde a fost delegat insa destul de rar. Influenta sa in randul echipelor din judet este foarte mica, prezenta sa la bratul lui Cataros facandu-i pe electori sa aleaga pe altcineva. Nu se simte dator fata de seful fotbalului calarasean, dar ii va fi alaturi in campania electorala mai mult de rusine.
4. Ion Fenghea – este delegatul formatiei Viitorul Dichiseni. Face parte din corpul arbitrilor fideli lui George Coman. Impreunca cu acesta, in toamna anului trecut a incercat sa stranga semnaturi pentru demiterea lui Daniel Stefan din fruntea CJA Calarasi. Ca delegat la Viitorul Dichiseni, s-a evidentiat pentru ca aproape la fiecare partida a introdus contestatii. Mare parte din punctele echipei pe care o conduce se datoreaza membrilor Comisiei de Disciplina. Ca arbitru a avut o cariera modesta, fiind delegat, de cele mai multe ori, „cu tema” din partea conducerii AJF Calarasi. Din fericire, influenta sa in randul echipelor care activeaza in Seria B a Categoriei Remorca este egala cu zero. Ii este dator lui George Coman si lui Bratu Cataros pentru ca a intrat in lumea fotbalului calarasean.
5. Adrian Ghiuta – este patronul clubului de juniori Athletic Calarasi. De-a lungul vremii, a beneficiat de nenumarate avantaje din partea lui Bratu Cataros. Ghiuta a fost portar la Dunarea, dar in memoria iubitorilor de fotbal din Calarasi apare mai des ca arbitru ce oficia intotdeauna la partidele decisive, desfasurate pe finalul sezonului. Oltenita si Dor Marunt sunt doar doua dintre echipele care au fost mulse de bani de catre Ghiuta. I-a promis sprijin lui Nicolae Eftene, dar si-a dovedit caracterul in momentul in care Bratu Cataros a anuntat data alegerilor. Se simte dator fata de Bratu Cataros, dar nu are nici un cuvant de spus in lumea fotbalului calarasean.
6. Costica Sima – este presedintele CS Budesti, formatie care activeaza in Seria A a categoriei Remorca. A condus intr-o vreme si destinele Dunarii, echipa fiind la un pas de retrogradarea in Liga Tractoristilor. In mandatul sau la Calarasi, salariile jucatorilor erau platite cu intarziere, hrana nu exista, iar stadionul semana cu o ferma de porci. In perioada in care a fost presedinte la Dunarea a obtinut bani cu imprumut din visteria AJF Calarasi, sumele fiind de ordinul sutelor de milioane de lei vechi. Cu CS Budesti nu s-a remarcat datorita rezultatelor, ci pentru stilul barbar de joc al echipei sale. Daca echipa nu batea, atunci erau batuti arbitrii sau adversarii. Nu ii este dator la Cataros, dar vrea ca acesta sa ramana in continuarea in fruntea fotbalului calarasean pentru ca haosul de la Budesti sa continue. Influenta sa in randul delegatilor este mai mica decat zero.
7. Marin Stefan – este membru in cadrul Comisiei de Disciplina. In acelasi timp, este observator la meciurile din Liga Tractoristilor si Categoria Remorca, fapt ce contravine statutului AJF Calarasi. A fost director sportiv la Dunarea in perioada in care clubul era condus de catre odiosul Costica Sima. Executa cu sfintenie ordinele lui Bratu Cataros. In turul campionatului, era delegat la meciurile echipelor care isi exprimau public nemultumirea vis-a-vis de felul in care AJF Calarasi pastoreste competitia judeteana, avand misiunea de a le pumnul in gura protestatarilor. Radovanu si Dragos Voda sunt doar dintre aceste formatii. Luna aceasta, in momentul in care numele sau a fost vehiculat pentru o posibila candidatura la postul de presedinte, s-a dus umil in fata lui Cataros si i-a declarat dragoste eterna. Ba mai mult, s-a propus in staff-ul de campanie, sustinand in stanga si in dreapta ca actualul presedintele va fi singurul candidat pentru sefia fotbalului calarasean. Aceeasi minciuna este spusa de catre toti cei care fac parte din gasca lui Cataros. Ii este dator lui Cataros pentru faptul ca este membru in Comisia de Disciplina a AJF Calarasi si nu il va trada niciodata pe viitorul fost presedinte. Din fericire, influenta sa in randul delegatilor echipelor este foarte mica.
8. Dumitru Pandrea – este presedintele Comisiei de Disciplina. S-a remarcat in momentul in care Comisia pe care a conduce nu a dictat nici o sanctiune impotriva unui jucator care a provocat un scandal la meciul din sezonul trecut, desfasurat intre Independenta si Manastirea. A doua zi a revenit asupra deciziei si l-a suspendat pe jucator. Executa cu sfintenie ordinele lui Bratu Cataros. Este si observator la meciurile din Liga Tractoristilor si Categoria Onoare, desi statutul AJF Calarasi ii interzice acest lucru. Ii este dator lui Cataros pentru ca, pensionar fiind, l-a introdus in fotbalul calarasean, de unde mai castiga o suma importanta de bani. Din fericire, influenta sa in randul delegatilor echipelor din judetul Calarasi este chiar mai mica decat zero.
9. Victor Manea – este primarul comunei Lupsanu. Face parte din Comitetul Executiv al AJF Calarasi, acolo unde voteaza la comanda lui Bratu Cataros. Este un anonim in fotbalul calarasean. Nu are nici un fel de influenta printre delegatii echipelor din judetul Calarasi. Ii este dator viitorului fost presedinte al AJF Calarasi pentru postul pe care i l-a oferit in Comitetul Executiv.
10. Nita Miron – este secretarul AJF Calarasi. In perioada lui Tache Ionescu a fost femeia de serviciu a AJF Calarasi, dar a fost promovata la „exceptional” de catre Cataros pentru ca nu a indraznit niciodata sa aspire la mai mult. Si-a depasit cu mult atributiunile si s-a remarcat prin desele amenintari lansate la adresa delegatilor care nu se supunea lui Cataros. A depasit limita bunului simt in momentul in care s-a delegat la meciurile din Liga Tractoristilor sau Categoria Remorca. Multe dintre neregulile petrecute la Casa Alba o au ca autor. De multe ori a facut delegarile observatorilor si chiar pe cele ale arbitrilor. Este considerata o adevarata sperietoare de catre majoritatea delegatilor. Stie ca Bratu Cataros nu va mai castiga alegerile din 15 februarie si a inceput deja sa-l barfeasca pe viitorul fost presedinte, despre care afirma in fata adversarilor ca intocmeste deconturi false, o trateaza cu dispret, ii plateste doar jumatate de salariu, desi pe vremea lui Tache Ionescu avea norma intreaga, si ca lipseste cu regularitate de la Casa Alba. Nu simte datoare fata de Bratu Cataros si nu are nici un fel de influenta in fotbalul calarasean.
 

Comments are closed.